Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

VIDEO: Daniel Cioaba il da in judecata pe Patriarh pentru declaratii de pe timesnewroman.ro

Regele rromilor din România, Daniel Cioabă, îl dă în judecată pe patriarhul Daniel, pentru un pamflet apărut pe site-ul de umor timesnewroman. Potrivit autorilor de sketch-uri, postul de televiziune CNN l-ar fi prezentat într-un reportaj pe patriarhul Daniel, drept regele rromilor, Daniel Cioabă.

Site-ul transcrie și o așa-zisă declarație a presupusului reporter american, care ar fi replicat că îi pare rău pentru confuzia iscată. “Chiar am verificat, cum se cuvine, sunându-i pe corespondenţii din România. I-am întrebat cum arată regele ţiganilor şi toţi ne-au zis că e îmbrăcat în aur şi îi plac construcţiile grandioase. De unde să ştim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea? Totul se potrivea, n-aveam de unde să ştim că e o coincidenţă de nume şi de opulenţă sfidătoare”, sunt cuvintele atribuite unui anume Robert Sourish, așa-zis jurnalist american.

Patriarhul, dat în judecată pentru o declarație inventată

Chiar dacă site-ul de umor timesnewroman.ro nu prezintă decât pamflete, adevăratul rege al rromilor s-a arătat ofensat mai ales de reacția pe care autorii i-o atribuie patriarhului Daniel. “Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii”, ar fi declarat acesta. Daniel Cioabă nu crede, însă, că este vorba despre un pamflet, pentru că așa-zisa știre a fost preluată de site-uri precum cotidianul.ro și punctulpestiri.ro, fără citarea sursei.

“Răspunsul patriarhului referitor la confuzia CNN, cum că jurnaliștii americani nu știu să facă deosebirea dintre aurul curat pe care îl poartă domnia sa și tinicheaua din care ar fi făcută coroana tatălui meu sunt defăimătoare. Aceste afirmatii defăimează coroana care pentru etnia rromă chiar înseamnă ceva. A jignit întreaga comunitate de rromi. Îl dăm în judecată pentru calomnie”, a spus astăzi Daniel Cioabă, care a declarat și că va solicita daune morale în valoare de 1 leu.

Pamfletul, preluat drept știre de site-uri naționale

Întrebat ce va face dacă se va dovedi că afirmațiile sunt doar rodul unui pamflet, acesta a spus că se îndoiește de această ipoteză, pentru că știrea a fost preluată, fără citarea sursei, și de site-uri serioase, precum Cotidianul.ro. “Dacă e vorba de un pamflet, îi voi da în judecată pe cei care au făcut această știre. E, totuși, vorba de site-uri serioase, cum e Cotidianul.ro. Sunt hotărât să fac acest demers. Pentru etnia rromă, este o jignire la adresa coroanei. Pe mine m-au sunat 100 de persoane în câteva ore, ca să-mi spună de acest lucru”, a mai spus Daniel Cioabă.

Regele rromilor din România a declarat că nu l-ar fi deranjat cu nimic știrea, dacă ar fi făcut referire doar la persoana lui. “Văzând la televizor câtă lume îl insultă pe domnul Băsescu, pe domnul Ponta și nu se supără... Eu n-aș avea de ce să mă supăr. Dar e un atac la coroană e altceva”, a mai spus, astăzi, Daniel Cioabă.

Acesta a declarat și că, în urma așa-ziselor afirmații ale patriarhului Daniel, a cântărit coroana, iar aceasta are 1,8 kg și este făurită din aur masiv de 24 de karate. Coroana rromilor nu este asigurată, însă se află, potrivit lui Daniel Cioabă, în tezaurul unei bănci din Sibiu și are o valoare de câteva sute de mii de euro.

Pamfletul de pe timesnewroman, disponibil AICI.

DECLARAȚII VIDEO:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

29 comentarii

Gruia

Acum 10 ani

Adica ai lui Nistorescu au furat un pamflet si l-au publicat de bun. Bravo presa romaneasca! Multumim!
Raspunde

Daniel Nu\'Cioaba

Acum 10 ani

Asta e tot de pe TNR \"site-uri serioase, precum cotidianul.ro\". Asta este chiar tare. Cotidianul.ro e site serios
Raspunde

:)

Acum 10 ani

Sunt singurul care moare de râs pe-aici? Why so serious? Cred că nu le ieșea una mai bună nici ălora de timesnewroman...
Raspunde

haha

Acum 10 ani

prost mai e saracu\'
Raspunde

bogdan

Acum 10 ani

esti cel mai mare tigan afemeiat,cluburi habar nu ai de romi esti o spurcatura contrazice-ma ca dau replica
Raspunde

bogdan

Acum 10 ani

Daniele nu uita filmarea cu vagaboanda din hotel si cu alarma de incendiu facatura dute unde vrei tu la gara sau unde vrei esti un nimic si ai grija cu alcoolul la volan chiar daca te stiu politisti in sibiu fraiere ca eu te+am facut beat mort cu maybahul tau paaaaaaaaaaaa
Raspunde

bogdan

Acum 10 ani

vreti informatii sunati la tel 0784571122
Raspunde

x

Acum 10 ani

avea dreptate Lapusneanu cand spunea ca sunt multi
Raspunde

RRomel diluat

Acum 10 ani

Ce bostan prost!
Raspunde

vaiii

Acum 10 ani

Cred ca saracul taica-so se rasuceste in mormant cand vede la cine a ajuns coroana pe care el a purtat-o cu multa demnitate. Ce diferenta pot sa fie intre tatal si fiul...
Raspunde

www.paskujrobert.ro

Acum 10 ani

PR & Comunicare | Cuvintele sunt, desigur, cel mai puternic drog folosit de omenire.
Raspunde

callas

Acum 10 ani

rregele rromilor....nu se mai pune in ghilimele? Deci dupa voi chiar e rege? Restul...prost gust grotesc, nimic nou in Ro. \"regelui\" Cioaba, vorba bancului: piticul roman cel mai mare pitic din lume.
Raspunde

xyz

Acum 10 ani

\"regele\" interlop e si prost de da in gropi! timesnewroman e un site de umor... mai mult sau mai putin reusit...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Dar de ce, callas, regele țiganilor să fie scris cu ghilimele și al românilor nu? Crezi cumva că reprezinți o rasă superioară, că regii noștri sunt cu ceva mai buni decât ai lor? Doar aparent, callas, doar aparent. Împăratul muștelor, Regele pescar, în ghilimele cu ei!
Raspunde

brrrrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

faina poza...demna de secolul xxI::::hi hi romanika=TZIGANIADIA
Raspunde

CETATEAN

Acum 10 ani

Poate ne spune ci ciaora asta de tigan borit Daniel de unde au tot tigani lui atita aur?!! SAu avreo mina si nu se stie ca tot e scandalul cu rosia montana!!!Ce tot bagam atita in sema cioroii asti pocaitii?!! Nu mai dati nici macar un rind cu acesti indivizi ...nu le mai dati importanta!!!! Cite despre a da in judecat ape patriarh ...cred ca i sa atroifiat creieirul de coiara ...I mai lasa-ti cu asa ziz regi imparati si voievozi .!! Aci pe pamintul tari este doar un singur rege ..Regele Mihai.Care este rege si pt toti tiganii care sint de nationalitate romana.Lui sa lise inchine nu lu cioaba si iulian ,si altii.. Nu bine le-o facut pe timpuri cind le-o luat aurul?Adica romanii nu au dar au leprele astea aur ..Sau of fi mostenit auru de la Burebista sau or pradat pe drum aurul ce era dus din Dacia la ROma si de atunci au atit aur?!!..
Raspunde

Realistul

Acum 10 ani

Nu asta este grav ca se autointituleaza niste neica nimeni ,,regi,, Marea problema este ca nu se face nimic concret pentu a diminua inmultirea lor , ba mai mult am auzit ca actualul guvern vrea sa mareasca indemnizatia pentru cresteea copiilor Acesti guvernanti nu realizeaza ca la 90 la suta dintre tigani acesta este jobul lor sa faca copii si sa traiasca din indemnizatia copiilor , acestia sant mai usor de prostit o data la 4 ani . Va dati seama ce o sa le lasam copiilor nostri peste 20-30 de ani vor fi copii nostri o minoritate ia gradinite si in scoli . Romaniaaa trezestete lncotro te lndrepti ? Daca acum ne fac atatea probleme ln tara si ln Europa ce o sa fie cand ne vor lua locul ca numar . Si asta spune unul care taieste alaturi de ei . Va dati seama ,gandesc si guvernanti ca ei daca ne ajuta cu voturi sa ne fie noua bine atunci la ce sa ne gandim ce o sa fie peste 20-30 de ani . Ca si tiganul traieste momentul .
Raspunde

Blah

Acum 10 ani

Patriarhul Daniel a declarat: \"Daca vom pierde procesul vom cere domnului Cioaba convertirea datoriei de 1 euro in unul din produsele si serviciile noastre, cum ar fi spre exemplu pomenirea acestuia in cadrul uneia dintre filialele bisericesci de pe intinderea tarii\".
Raspunde

RRobert

Acum 10 ani

Rușinea ar fi spălată dacă ar primi daune morale de 1... RRON !
Raspunde

marius

Acum 10 ani

I LOVE THIS COUNTRY !!!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))))))
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

hai ca plec sa sug o banana si doi castraveti.
Raspunde

Manolea

Acum 10 ani

Marsh, d-aci, cioroi borat! Cred ca atunci cand te-a fatat ma-ta, te-a scapat in cap...MOARTE CIORILOR!!!
Raspunde

de ce dracu mi se publica ip-ul? --->

Acum 10 ani

Chiar mira pe cineva prostia capeteniei tribului? Sa fim seriosi, prieteni nu traim cu tigani in tara de azi, de ieri... Am crezut ca majoritatea dintre noi stim de ce sunt in stare astia... A... Si degeaba va proclamati voi regi si ***, din moment ce nici macar nu aveti tara voastra... Va considerati un popor, dar ce popor nu are teritoriu propriu? Sincer chiar daca as fi tigan, tot nu as putea fi mandru ca sunt... Nu are sens. Traditie? Ce traditie? Faceti cazane si oale? Asta e traditia voastra? Muzica? Si noi avem muzica si e mult mai frumoasa si cu mai putine influente externe decat a voastra. Nu aveti absolut nimic si va mai si dati in spectacol. Sugeti pula..
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Câtă diferență între acest Daniel Cioabă, care vine la conferințe de presă în tricou de polo pe plajă războindu-se cu Donald Duck, și tatăl sau, mereu împaciutor, decent și respectuos. Cred că alegerea lui ca rege a fost o mutare nefastă.
Raspunde

Argatu\'

Acum 10 ani

Păi omu\' a venit la \"negocieri\" însoțit de vreo douăj\' de băieți finuți. Deci îl putem pomeni, întru\' rigurozitatea izvoarelor istorice, ca Daniel Uzurpatorul cel Rotund, sau Daniel Rotofeiul Căuzaș. Asta, dacă le-am mai da mult apă la moară ăstora cu \"Coroana\" lor închipuită...
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Si uite asa ataca secta lor Biserica crestina ortodoxa.
Raspunde

calin

Acum 10 ani

asta e ala care umbla prin cluburi la agatat femei ?
Raspunde

Popescu

Acum 10 ani

Hahahaha! Tiganul nu e chiar prost. El da in judecata pentru stirea din Cotidianul, pe care o furasera de la TNR si o prezentasera ca reala. Aia de la TNR scriu jos ca e un pamflet, ceilalti sunt ¨ziaristi seriosi¨. Tiganul o sa ajunga sa ceara ceva banuti de la Cotidianul pana la urma si probabil o sa-i si primeasca, asa la mica intelegere. Ca asa-i in tenis la tuciurii! Minutul 1:22 si spranceana pentru cunoscatori!
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Ba gusa, du-te fa niste flotari cu capul :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus