Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

La Marietto – probabil cele mai bune sandvisuri din Sibiu

La prima vedere este un fel de coșmelie, nu foarte atractivă, la marginea drumului. La a doua vedere este o mică afacere de familie ce produce probabil cele mai bune sandvișuri din Sibiu. Nu mă pot decide între ei și Turkish Kebap.

”Restaurantul” se află pe Calea Dumbrăvii, vizavi de Complexul Dioda, și pe la ora prânzului trebuie să mergeți cu rezervare. Mai tot timpul este coadă și o vorbă veche spune că localul în fața căruia este coadă are mâncare bună. Marietto vinde doar patru tipuri de sandvișiuri, adică scurt și la obiect, majoritatea cu specific latin. Stați că mi le-am notat cât am așteptat după comandă. Primul se numește Italia și are în compoziție cârnați proaspeți, salsiccia, cașcaval, legume grill, sos marietto și maioneză. Al doilea este Mexico și include piept de pui grill, legume grilate, cașcaval, maioneză și sos de-al casei. Urmează Argentina, care are mușchi file, bacon, cașcaval, roșii, salată, ceapă roșie marinată sau gogoșar murat, maioneză și sos mareietto... Mă scuzați, mi-a curs un pic pe tastatură. În fine, mai există și sanvișul România, cu ceafă afumată, dar pe ăsta nu l-am încercat. Ideea este că toate sunt făcute din pâine proaspătă pe vatră iar filosofia bucătarului este că amestecă pe plită toate ingredientele într-o compoziție delicioasă cu care umple apoi pâinea. Diferă mult la gust unul de altul și merită încercate toate. Pâinea chiar este ușor crocantă la exterior și pufoasă la interior, miezul se îmbibă de sosuri iar toată compoziția amestecată te face să te lingi pe degete.

Laudele se opresc însă aici dacă vrei să mănânci în spațiul lor. Îi spun spațiu pentru că este un fel de restaurant-dugheană, cu mese lipicioase de la mâncăcioșii de dinaintea ta, firimituri pe scaunele care se clatină sub greutatea unui om normal și, favoritele mele, niște șervețele gri-gălbui ce seamănă cu cea mai ieftină hârtie igienică posibilă. Decorul chiar este unul de crâșmă de cartier, cu paravan de lemn din pal și tavan din stuf de baltă. Eu sunt fan plasma de pe perete din care cântă la nesfâșit  artiști pop autohtoni. Pe scurt, nu-i cel mai drăguț spațiu în care să iei masa.

Prețurile nu sunt deloc piperate, sandviciurile costând 9 sau 9,5 lei. Și sunt chiar sățioase, te saturi dintr-unul. O băutură pe lângă el nu trece de cinci lei.

În încheiere vă mai spun doar că știu oameni care în pauza de prânz de la lucru sună la Marietto și spun comanda  din timp, iar când ajung nu mai trebuie să aștepte prea mult. Așa coadă se face pe la miezul zilei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

30 comentarii

x

Acum 9 ani

de acord. omul sfinteste locul...baietii sunt foarte ok
Raspunde

x

Acum 9 ani

si ba daca nu iti place cum arata locul de ce mai mergi sa mananci ?
Raspunde

@2

Acum 9 ani

De foame merge....mai întrebi?doar asta e fișa postului lui...să bată la pas crâșmele și fast-food-urile Sibiului pt ceva de haleală:))))))))))))))...nu că ar fi rău ce face!!!
Raspunde

@2

Acum 9 ani

doamne dar retardati mai sunteti!!!dar daca tie nu iti place cum arata camera ta, de ce continui sa iti freci madularul? omul a spus foarte bine. mancarea e foarte buna, dar mesele sunt foarte jegoase. aproape la fel de jegoase ca familia ta, care iti plateste conexiunea la internet ca sa poti sa iti satisfaci fanteziile tale bolnave.
Raspunde

Tatal lui 2

Acum 9 ani

Va rog sa-l scuzati pe fiul meu. Sufera de un sindrom mai ciudat. Acum un an am intrat peste el in camera si era imbracat in indian si cu o mana se mangaia, iar cu cealalta isi dadea palme la fundulet. In tot acest timp isi striga admiratia fata de biroul unde se afla calculatorul si unde erau multe farfurii nespalate si alte fluide corporale si de la alte sandwichuri. Doctorii mi-au spus ca este foarte entuziasmat de mizerie asa ca de 3 ori pe saptamana il las sa doarma in tomberon. Sper sa isi revina. Doamne ajuta
Raspunde

@5

Acum 9 ani

acum inteleg. in rest foarte buna recenzia si foarte bun articolul. multumesc turnul sfatului pentru aceasta rubrica.
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Am vazut ca ai spus ca eu as plati conexiunea la internet pentru fiul meu. Sa stii ca te inseli. Este un baietel matur si se intretine singur. Desigur ca nu sunt de acord cu faptul ca isi pune fundul la bataie, dar traim vremuri grele....Are si el un talent si nu pot sa ma impotrivesc pasiunii sale. Iar legat de articol, intr-adevar mancarea e foarte gustoasa. Sibiul are nevoie de astfel de fast food-uri. Si nu doar Sibiul. Toata Romania are nevoie.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Eu fac economie si comand fara branza. Merg la baie iau branza de pe***si bag in sendvis. Nebunie curata!
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Lasa taranii sa gaseasca motiv de cearta si de comentarii aiurea la un articol in care este cam imposibil. (2. 4, 5, 7 si joseph)
Raspunde

joseph (the real)

Acum 9 ani

Or fi bune, dar eu nu am apucat să gust, pentru că individul care le servește mi-a spus cu o extremă arogonta că la ei durează un sfert de oră până se fabrică un sandviș, că până taie porcul, îl tranșează etc... deși nu era absolut nimeni la coadă. S-a uitat la mine cu un aer atât de superior, încât m-am făcut mic și am șters-o ca nu cumva să mai audă și alții cât de ignorant sunt în materie de pregătirea unui sandviș. Părerea mea e că asta dăunează la afacere, dar ce știe un prost?
Raspunde

@8,@10

Acum 9 ani

Sunteți unul și același,de comentați în tandem?iar de aere de superioritate n-are rost să-ți dai chiar tu-marele atotștiutor joseph-cu părerea...verstanden Herr?
Raspunde

george

Acum 9 ani

sandwich-urile sunt f bune .partea proasta e ca dureaza mult , ar trebui sa faca ceva in sensul asta.Seful al mare e cam arrogant , asa e .
Raspunde

dd

Acum 9 ani

erau mai bune la inceput, dar ca in orice afacere romaneasca se umbla la calitate.Sunt mai uleioase acum si bineinteles ca gramajul este mai mic, iar pretul mai mare decat acum 1an.Pofta buna!
Raspunde

oleriho

Acum 9 ani

de acord cu dd. Erau mai bune acum un an.
Raspunde

...

Acum 9 ani

Ce este chifla aia cu sarmale din poza? Sandwich de 10 lei? Nu-mi trebuie nici daca fuge cu el dupa mine.
Raspunde

Costel

Acum 9 ani

La fel am patit si eu, am fost primit cu un aer de superioritate si aroganta, am plecat fara sa cumpar nimic. Fuck that shit.. sa-i dam afara sa le dam foc cu sandwichurile lor cu tot
Raspunde

MacD, KFC, SubWAY

Acum 9 ani

Nu mai mancati fratilor toate prostiile straine, c-o sa ajungeti ca ei. Abia ma scapat de kg in plus de la mancare ( chifle cu ceva ... ) . Acum mananc ca la mama acasa ce doresc. Cobor la cantina , am o masa calda, imi aleg ce vreau din felurile expuse si mananc civilizat. Cand se termina pauza, urc iar sus la birou si sunt multumit. Nu a fost zi in care sa nu-mi placa ceva. Intre timp mai caut ceva pe internet ca la turnuri au wireless . Si inca ceva, acum, nu-mi mai pun maioneza pe camasa si nici nu-mi intind salata pe obraz.
Raspunde

Kebap man

Acum 9 ani

Sunt doi tipi si o tipa in chioscul acela + unul la \"bar\". Toti astia nu sunt in stare sa pregateasca carnea si legumele astfel incat in cateva minute sa faca un sandwich?
Raspunde

sapte

Acum 9 ani

Lucrez in zona si am incercat sandwichurile de la Marietto.Sunt chiar mediocre si au toate acelasi gust , de ceapa prajita .Chiar nu cred ca ar trebui ridicati in slavi pentru ce fac acolo.Vecinii lor de la the box au sandwichuri mai bune si de ambianta nici nu mai vorbim...
Raspunde

Relu

Acum 9 ani

Va asteptam dragi sibieni sa vizitati standul I.oneda din incinta complexului comercial Obor- Targul Porcilor pentru a gusta preparatele noastre traditionale sibiene care au dat farmecul istoriei noastre milenare. Bineinteles si indragitii mititei productie proprie. Istoria be recomanda Inca din anul 1977. De la sibieni pentru sibieni! Minuturi si voie buna, iei acasa, lasi arvuna.
Raspunde

siby

Acum 9 ani

@***. In ultima vreme au aparut mai multi porci (la sensul fugurat vorbind)prin Targul Obor, dar au disparut curios maidanezii...sa fie oare folositi (maidanezii)la preparatele traditionale?!?....ca nici pe Dealul Negru intre Pitesti si Valcea nu prea mai apar maidanezii!!!
Raspunde

capac

Acum 9 ani

ba beliti pqla cu marietto vostru ca la adi si nicol la rcs e beton
Raspunde

@20

Acum 9 ani

te-au lovit aia asa de rau in cap? Se face anul de cand ai placa asta
Raspunde

adrian

Acum 9 ani

eu am mancat si inauntru iar mesele erau curate si servetelele la fel. iar sandvișurile, cele mai bune din sibiu!
Raspunde

Viorel

Acum 9 ani

Eu mananc acolo cam de un an de zile, cel putin o data pe luna. Am incercat mai multe locuri in Sibiu dar cel mai mult imi plac sandvișurile de la Marieto. Vara pe mica lor terasa e super placut. Iar cand a fost frig afara am mancat inauntru si intotdeauna am gasit foarte curat. Am mai observat ca sunt foarte atenti la curatenie si cand gatesc. Ce apreciez in mod special este ca cei de la Marieto s-au axat pe a oferi sandvișuri cu ingrediente gustoase. Nu ca in alte locuri unde ti se ofera sandvișuri imense cu cele mai ieftine chifle si ingrediente posibile incat te ia cu greata cand mananci.
Raspunde

pac

Acum 9 ani

Asta cu reclama la IONEDA lui : de ce dracu nu spui ca amestecul de carne provine de la magazinul XXL,care acum o luna a fost sanctionat pt vanzarea de carne tocata alterata....povesti cu traditiile voastre la IONEDA,bagati toate porcariile expirate care sunt scoase la oferta la XXL...mincinosilor
Raspunde

Viorel

Acum 9 ani

pac - habar nu ai ce vor besti
Raspunde

larisa

Acum 9 ani

La marietto face cele mai bune sendvisuri de nota 10+
Raspunde

Ileana

Acum 9 ani

Senvisul tau a fost delicios Danke bucatarului
Raspunde

Daniel

Acum 8 ani

Multumim celor k aprecieaza mancarea de la marietto.iar celor k ne vb de rau sau f urat de noi.va multumim la fel
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus