La prima vedere este un fel de coșmelie, nu foarte atractivă, la marginea drumului. La a doua vedere este o mică afacere de familie ce produce probabil cele mai bune sandvișuri din Sibiu. Nu mă pot decide între ei și Turkish Kebap.
”Restaurantul” se află pe Calea Dumbrăvii, vizavi de Complexul Dioda, și pe la ora prânzului trebuie să mergeți cu rezervare. Mai tot timpul este coadă și o vorbă veche spune că localul în fața căruia este coadă are mâncare bună. Marietto vinde doar patru tipuri de sandvișiuri, adică scurt și la obiect, majoritatea cu specific latin. Stați că mi le-am notat cât am așteptat după comandă. Primul se numește Italia și are în compoziție cârnați proaspeți, salsiccia, cașcaval, legume grill, sos marietto și maioneză. Al doilea este Mexico și include piept de pui grill, legume grilate, cașcaval, maioneză și sos de-al casei. Urmează Argentina, care are mușchi file, bacon, cașcaval, roșii, salată, ceapă roșie marinată sau gogoșar murat, maioneză și sos mareietto... Mă scuzați, mi-a curs un pic pe tastatură. În fine, mai există și sanvișul România, cu ceafă afumată, dar pe ăsta nu l-am încercat. Ideea este că toate sunt făcute din pâine proaspătă pe vatră iar filosofia bucătarului este că amestecă pe plită toate ingredientele într-o compoziție delicioasă cu care umple apoi pâinea. Diferă mult la gust unul de altul și merită încercate toate. Pâinea chiar este ușor crocantă la exterior și pufoasă la interior, miezul se îmbibă de sosuri iar toată compoziția amestecată te face să te lingi pe degete.
Laudele se opresc însă aici dacă vrei să mănânci în spațiul lor. Îi spun spațiu pentru că este un fel de restaurant-dugheană, cu mese lipicioase de la mâncăcioșii de dinaintea ta, firimituri pe scaunele care se clatină sub greutatea unui om normal și, favoritele mele, niște șervețele gri-gălbui ce seamănă cu cea mai ieftină hârtie igienică posibilă. Decorul chiar este unul de crâșmă de cartier, cu paravan de lemn din pal și tavan din stuf de baltă. Eu sunt fan plasma de pe perete din care cântă la nesfâșit artiști pop autohtoni. Pe scurt, nu-i cel mai drăguț spațiu în care să iei masa.
Prețurile nu sunt deloc piperate, sandviciurile costând 9 sau 9,5 lei. Și sunt chiar sățioase, te saturi dintr-unul. O băutură pe lângă el nu trece de cinci lei.
În încheiere vă mai spun doar că știu oameni care în pauza de prânz de la lucru sună la Marietto și spun comanda din timp, iar când ajung nu mai trebuie să aștepte prea mult. Așa coadă se face pe la miezul zilei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 7634
Ultimele comentarii
Acum 11 minute
Ombladon
Acum 35 minute
Paganini
Acum 39 minute
Didulescu
Acum 42 minute
Mioara
Acum 46 minute
Andrei