Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Muzeul din Dumbrava se mareste cu 35 de hectare

Unul din cele mai mari muzee în aer liber din Europa va deveni și mai mare: alături de cele 96 de ha pe care Muzeul Civilizației Populare ”Astra” din Sibiu le ocupă în prezent urmează a fi adăugate alte aproximativ 35 de ha. În prezent autoritățile județene lucrează la partea de documentații, iar extinderea va fi făcută, cel mai probabil, în cursul anului viitor. ”Încă de la înființarea Muzeului a fost prevăzută această suprafață, de 131 de ha. Doar că, la început, nu a fost folosită chiar toată. Terenurile au fost administrate până acum de cei de la Romsilva”, spune Valeriu Olaru, managerul CNM Astra, Complex din care face parte și Muzeul din Dumbrava Sibiului. Potrivit lui Olaru, după muzeul se va extinde înspre drumul către Poplaca, dar și înspre Rășinari. ”Este nevoie de suprafețe suplimentare dacă avem în vedere că în tematica Muzeului încă mai sunt lacune, mai sunt activități neacoperite. De exemplu, nu avem nicio gospodărie de tăbăcari sau de țărani care cultivau tutunul. Odată realizată această extindere, avem în plan și deschiderea unui traseu prin pădure, pentru recreere. Dar proiectul de extindere va fi elaborat după transferul terenului în administrare, când muzeul va deveni cel mai mare, ca suprafață, din Europa”, mai arată Olaru.
Muzeul în Aer Liber a fost deschis în 1967, la inițiativa lui Cornel Irimie. În prezent, expozițiile muzeului ocupă 42 de ha, pe care sunt amplasate mai bine de 300 de clădiri. Numărul obiectelor de patrimoniu expuse depășește 16.000.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

sibian

Acum 9 ani

Traian Deleanu pentru corecta informare a ta și cititorilor TS țin să precizez în calitate de om care a lucrat în muzeul ASTRA că muzeul din Dumbrava Sibiului s-a deschis publicului în vara anului 1963 sub denumirea de Muzeul Tehnicii Populare din Dumbrava Sibiului ca secție a Muzeului Brukenthal. Doar amândoi știm că www.muzeulinaerliber.ro a sărbătorit anul trecut semicentenarul existenței sale. Așadar, te rog să corectezi. Alte comentarii?
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

nu ne mai aburiti cu \"lacunele din tematica muzeului\"...proasta organizare ca la Astra mai rar...ati distrus toate aleile din muzeu (era asa de greu sa lucrati doar in jumatate din muzeu), lasati sa intre cu masina toti nesimtitii din Bucuresti care si de la masina pana la hanul din batrani maninca seminte, etc. etc.
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 9 ani

@1 Dacă ați lucrat în Muzeu, probabil că știți faptul că lucrul la ceea ce este în Pădurea Dumbrava și deschiderea oficială pentru publicul larg nu coincid, în mod evident. Muzeul Tehnicii Populare a fost inaugurat oficial pe 17 octombrie 1967 (sursa si mai multe detalii: muzeulastra.ro/component/content/article/1-bine-ati-venit.html)
Raspunde

alt sibian

Acum 9 ani

sibianule pacat de cultura pe care o ai ,la cita scoala ai tea folosit unu cu 4 clase si promisiuni neonorate ,unde se vede ca unde este multa carte este si multa naivitate
Raspunde

Crissalia Suruburi Sibiu

Acum 9 ani

Magazin Crissalia-suruburi pe malul Cibinului str. Metalurgistilor 3, Sibiu luni-vineri 08.00-18.00 tel. 0752 20.50.60
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus