Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Laureatul Nobel, Gabriel Garcia Marquez a murit la 87 de ani

O persoană apropiată familiei a declarat că laureatul premiului Nobel pentru literatură a murit. Avea 87 de ani, și suferea de Alzheimer, informează abcnews.com. Gabriel García Márquez s-a născut în 6 martie 1927, în Aracataca, Columbia. A fost redactor și scriitor columbian, care a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1982, pentru nuvelă și scurte istorii, unde fantasticul și realul sunt combinate într-o lume liniștită de bogată imaginație, reflectând viața și conflictele unui continent (sursa: wikipedia).  Cel mai cunoscut roman al său este: Cien años de soledad (Un veac de singurătate).
În urmă cu 12 ani a fost diagnosticat cu cancer limfatic. S-a luptat cu boala, dar în 2006 a fost diagnosticat cu Alzheimer. Cancerul a început să se răspândească la plămâni, nodulii limfatici și ficat. A fost internat în spital cu pneumonie, o infecție și dezhidratare. Gabriel Garcia Marquez era căsătorit și avea doi copii.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 357

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus