Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Directia Silvica doneaza 55.000 de arbusti pentru protectia impotriva zapezilor

Cele mai eficiente sisteme de protecție împotriva viscolirii zăpezilor pe drumuri – barierele naturale – vor număra 55.000 de noi arbuști în județul Sibiu. Aceștia sunt oferiți drept sponsorizare de Direcția Silvică Sibiu, iar 29.000 au fost deja plantați. Din aceștia, 15.000 de bucăți au fost plantați de Direcția Silvică în colaborare cu Primăria Loamneș pe două drumuri județene care străbat comuna, lungimea totală a ”perdelei de protecție” fiind de aproximativ 1,7 km. Alți 5.000 de puieți au fost plantați la ieșirea din Tălmaciu în spre Sadu, pe o lungime de 500 de metri. În fine, anul acesta au mai fost plantați 9.000 de arbuști în paralel cu drumul care leagă Ocna Sibiului de Topârcea, pe o lungime de doi kilometri.
”În toamna anului 2012 s-au plantat 20.000 de arbuști, iar în primăvara anului 2014, s-au plantat 9.000 de arbuști, urmând ca diferența să fie plantați în cursul toamnei anului 2014”, arată Nicolae Muntean, directorul general al societății Drumuri și Poduri într-o informare transmisă Consiliului Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

siby

Acum 9 ani

Arbustii nu vor apuca maturitatea si vor servi drept lemn de foc unor familii nevoiase (normal ca ma refer la romi) care au procedat tot timpul la taierea ilegala a copacilor sau arbustilor din proprietatea altora!!! Actiunea este laudabila, dar trebuie sa-i pedepsim pe cei care-si bat joc de tara asta si fura \"ca-n codru\" ;si aici nu ma refer doar la cei exemplificati mai sus!!!
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

pe o parte plantati si pe alta taiati.asa cum s-au taiat toti nucii dintre Sibiu si Sura Mare desi acestia nu incurcau cu nimic executia reabilitarii drumului.este spalare de bani?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus