Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Ucraina: Patru persoane au fost ucise. Rusia se declara "indignata"

Patru persoane - trei militanţi proruşi şi un atacant - au fost ucise duminică dimineaţa într-un atac armat în apropiere de Slaviansk, în estul Ucrainei, a declarat un reprezentant local al separatiştilor pentru jurnalişti. Premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk şi-a exprimat indignarea după ce în estul Ucrainei au fost distribuite manifeste antisemite, şi a cerut ca "aceşti nemernici" să dea socoteală în justiţie, informează Mediafax.
Separatiştii proruşi de la Slaviansk, unul dintre fiefurile acestora în estul Ucrainei, au cerut duminică Rusiei să le livreze armament şi au ameninţat că-l vor împuşca pe ministrul ucrainean de Interne, care a anunţat că vizitează aceste regiuni, relatează AFP. "Guvernului lui Vladimir Vladimirovici (Putin) (...) îi cerem ajutorul. Dacă nu ne puteţi trimite forţe de menţinerea păcii, livraţi-ne arme", a declarat în faţa presei Viaceslav Ponomorev, primarul autoproclamat al acestui oraş încercuit de grupuri de "autoapărare". Cu câteva ore mai înainte el i-a cerut preşedintelui rus să mobilizeze asemenea trupe cu scopul de a "apăra populaţia paşnică" de forţele ucrainene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus