Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

ASR Principele Nicolae, la Sibiu: Este o introducere a mea catre dumneavoastra

ASR Principele Nicolae al României a sosit luni la Sibiu pentru a lua parte la lansarea unei cărți care îi prezintă copilăria și îl introduce în viața publică. Principele Nicolae a povestit, în fața a peste o sută de sibieni veniți la lansare, cum la vârsta de opt ani a turnat apă rece în capul surorii sale, dar și cum a luat decizia de a reveni definitiv în România.

Cartea se numește “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” și vorbește despre copilăria şi adolescenţa Principelui, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, dar și sporturile extreme pe care le practică. ”Nu este o carte biografică, este o introducere a mea către dumneavoastră”, a spus Principele, în aplauzele publicului sibian.

”Simțeam că era greșit să stau departe de România. Și după ce m-am gândit bine, câțiva ani, am luat decizia de a-mi asuma responsabilitățile Casei Regale a României”, a mai povestit Principele. ASR Nicolae al României s-a întors definitiv în țară în anul 2012 și de atunci ia parte la îndatoririle publice ale Casei Regale.

La evenimentul găzduit de Librăria Habitus au luat parte și Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing, precum și dr. Constanin Ittu, din partea Muzeului Național Brukenthal. Principele Nicolae a ținut să relaxeze întâlnirea cu publicul sibian povestind cum, la vârsta de opt ani, pe când trăia în Marea Britanie, a avut grijă ca într-o seară să toarne apă rece în capul surorii lui și apoi să dea vina pe cățelul familiei. ”Citind această carte veți descoperi multe lucruri năstrușnice pe care le-am pus la cale în copilărie și veți jocurile pe care dumneavoastră sau copiii dumneavoastră le-au făcut. Este o carte despre viață”, a mai spus ASR Principele Nicolae al României.

“Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărută la Curtea Veche Publishing, completează, astfel, colecția dedicată Familiei Regale, venind în sprijinul tinerilor, și nu numai, drept model de eleganță și implicare în societate. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

23 comentarii

joseph

Acum 9 ani

Of, încă un parazit care visează la banii fraierilor. Bă, fraților, opriți-vă, că sunteți deja prea mulți!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

parazit esti tu, ciuma bolsevica. tu nu vezi ca toate relele Romaniei se trag de la venirea comunismului? sau esti sluga sovietica? daca ti-ar fi murit familia la canal sau in alte temnite odioase, ai mai fi gandit asa?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Bai, prostule, toti republicanii sunt slugi sovietice??? Si daca ti-a murit familia la canal, ai fi putut sa pui mana pe o carte de istorie sa vezi ca de vina a fost si casa regala. Iar relele Romaniei sunt mult mai vechi decat comunismul.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Și tot dintr-o carte de istorie, dacă a-i fi deschis-o, ceea ce nu se pune problema, pentru că altfel, acest dialog n-ar mai fi existat, ai fi aflat că bolșevismul nu a avut nimic în comun cu republicanismul, decât la modul declarativ și ideologic, orice sistem comunist transformându-se, de fapt, într-un sistem dictatorial de tip regalist. Republica e un concept profund democratic.
Raspunde

european

Acum 9 ani

inca un romantic ratacit pe meleaguri straine, prima sarja de dupa 1990 si-au luat demult talpasita dezamagiti de cat de putin a corespuns ceea ce au gasit cu ceea ce au visat.
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Romania a avut regi doar din aceasta familie germana din care face parte si principele Nicolae. Unul dintre ei a declarat razboi Germaniei pentru-ca interesul Romaniei a impus acest lucru. Vreau sa vad si eu un republican, din orice tara de pe pamant, capabil de acest lucru. Republica este o forma de organizare superioara monarhismului, dar este oare Romania pregtita sa fie republica. Realitatea ne arata ca nu!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Am inteles ca esti republican, dar sa folosesti un astfel de limbaj suburban, numindu-l \"parazit\" pe unul dintre membrii familiei regale, asta da dovada de lipsa de educatie! Vad ca esti foarte activ pe forum si emiti tot felul de pareri (mai mult sau mai putin pertinente), indemni la studiul cartilor de istorie (ceea ce nu este rau, ba dimpotriva, dar hai sa le studiem cu aplecare spre fapte istorice, nu sa obtinem informatii trunchiate de pe internet). Prea multa ura pe acest forum de discutii si din pacate, prea putine idei.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Poti numi \"paraziti\" toti \"alesii neamului\" care stau si dorm in parlament si se cearta pe la colturi ca sa mai prosteasca inca o data poporul, sa mai obtina un mandat, insa o Casa Regala e o familie crescuta si educata sa-si cinsteasca poporul care il are in grija, deci ei vor fi intotdeauna cei care isi vor reprezenta cu cinste poporul oriunde vor fi in lumea asta. Si ma tem ca sunt singurii care fac asta. Arata-mi te rog o \"democratie Europeana\" reprezentata de o Casa Regala care sa o duca rau, iar in contrapartida iti arat eu celelalte \"democratii republicane\" macinate toate de coruptie si lupte pentru putere. Poate vei spune ca este invechit conceptul regalitatii... DE ACORD ... insa e ca vinul... cu cat e mai vechi cu atat e mai bun....
Raspunde

Dane,

Acum 9 ani

Romania a declarat razboi Germaniei cand au vazut ca rusii se apropie de granitele Romaniei. Inainte au fost aliatii Germaniei contra rusilor, cu Casa Regala cu tot.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@Dan, Casa de Habsburg e de origine elvețiană și a furnizat regi Germaniei, dar și Portugaliei, Ungariei, Imperiului Austro-Ungar, Boemiei, Moraviei, României, Spaniei etc. Am putea spune că e o profesie moștenită din tată în fiu. @7, parazit e un cuvânt foarte intelectual, ca să zic așa, provine din biologie și definește un organism care trăiește pe spinarea unei gazde, adică fix ce face acum casa regala. Nu-i văd să facă vreo muncă utilă în condițiile în care suntem o republică. Ură poate simți tu, eu sunt extrem de detașat și istoria nu am învățat-o de pe net, nu atât că asta ar fi ceva rușinos ci datorită faptului că spre rușinea mea, nu știu să găsesc toate informațiile de care am nevoie. Cărțile îmi sunt mult mai la îndemână, dar asta nu o spun ca și o laudă, să fim bine înțeleși. Până la urmă nu contează de unde te informezi, principalul lucru e s-o faci, nu să zaci în letargie, dar mult mai important e să fii în stare să sintetizezi informațiile dobândite. @8 Fix asta și spuneam că aleșii neamului sunt deja niște paraziți mai mult decât suficienți. Corupție a fost foarte multă chiar pe timpul lui Carol ÎI, poate doar adrian năstase să-l fi întrecut în rapacitate pe distinsul rege. @9, Dan se referea la primul război mondial, dar atunci regele a jucat la cacialma, a avut noroc și a câștigat. Petre P. Carp care era reprezentantul germanofililor de-atunci a spus „românii au atât de mult noroc că nu mai au nevoie de oameni politici”.
Raspunde

seby

Acum 9 ani

PP Carp era sholdovean , asa ca nu se pune ce zicea.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Ramai mai \"baiete\" la chestia cu deconcentratele... Ce are Casa Regala a Romaniei cu Casa de Hapsburg( ceva de genul Johannis =Iohannis)? Nici macar stramosii tai slugi la austrieci nu prea au avut decat maxim 100 de ani ...restul cu Casa de Lorena...dar tu esti sighian si nu te prea pricepi ..asadar ramai la iasov si deconcentrate , eventual da ceva lectii agramatului tau si lasa istoria Romaniei si a Casei Regale in pace!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Casa de Habsburg a condus Transilvania vreo 200 de ani, aia are cu România, și era cel mai bun exemplu, și cel mai vechi, probabil, din lume de dinastie regală cu reale calități de administrare a unor teritorii întinse. Deci, din acest punct de vedere, faptul că un rege cu origini germane a declarat război țării de origine nu e chiar așa de mirare, în fișa postului scrie că trebuie să-și facă datoria față de țara care l-a angajat. Cam asta ar fi pe scurt, ca să priceapă toți proștii.Cu deconcentratele te las pe ține și pe dragnea să le rânduiți cum vreți. Și așa, e o tâmpenie vremelnică.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Sibianul pana nu-i fudul parca nu e prost destul. Cam asa s-ar putea reda in vorbe cunostiintele tale vagi de istorie. La fel ca si alte multe lucruri pe care le cunosti din spusele bunicilor tai ( slugi la sasi si austrieci), si asta cu istoria e un lucru greu... Asa pe intelesul tau de sluga....Odata cu moartea lui Karl tatal Mariei Tereza se declanseaza Razboiul pentru succesiunea Austriei , in care problema succesiunii tine de legea salica. Aceiasi problema a dus la declansarea Razboiului de 100 de ani. Rezultatul este alegerea Mariei Tereza ca ultima reprezentanta a Casei de Habsburg( neavand frati) ...si obligatia ca sa intemeieze o noua dinastie dupa sotul ei Francisc I Duce de Lorena. Asadar istoricii considera ca odata cu Joseph II avem o nua dinastie de Lorena numita insa pentru a fi mai usor de inteles Habsburg Lorena, dar oricum e o alta dinastie. E greu pentru tine prostane sibian care toata viata ti -ai petrecut-o in gaura de sobolani numita Sibiu
Raspunde

@joseph republicanul

Acum 9 ani

In timpul monarhiei s-au realizat: independenta, mica si marea unire. In timpul monarhiei, am avut cei mai mari intelectuali. In timpul republicii ce am avut? O generatie de lingai si securisti, care dupa 89, se dau mari republicani, democrati, patrioti. Cat despre istoria pe care o stii, sunt sigur ca ai citit doar carti comuniste. Esti o rusine! Traiasca Regele! Traiasca Monarhia!
Raspunde

liviut

Acum 9 ani

joseph mars de aici ca faci praf gunoiule.
Raspunde

tot @joszef

Acum 9 ani

dej, ceausescu, iliescu, constantinescu, basescu si toti ai lor vs Ferdinand, Carol, Mihai... Nu crezi ca balanta bunului simt si a servirii de tara inclina cam mult in partea monarhilor? Oare nu marii nostri presedinti si gastile lor pot fi numiti mai degraba paraziti?
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Joseph sunt tot mai covins ca , clona ta e mai desteapta decat tine. Esti o rusine pt sibiu
Raspunde

profu

Acum 9 ani

pfui ce desteptaciune...masini,rachete, tehhnologie...ba pute tara de \"destepti\" ca voi..gargara si papagali ,in rest praf,ba sa va rugati de sibieni sa va invete ceva ca sunteti varza a la cluj,adica praf si pe deasupra va mai credeti si destepti,clone handicapate,habar n-aveti pe ce lume traiti.
Raspunde

ok

Acum 9 ani

CE stil elevat, cata elocinta la regalistii nostri de conjunctura...un popor de idioti isi merita cu prisosinta regii (second hand) si presedintii alesi.
Raspunde

Sarmis

Acum 9 ani

Până acum vreo 5 ani, acest tânăr \"principe\" Nicolae habar n-avea pe unde se află Sibiul.... Iar monarhiştii sibieni habar n-aveau de existenţa lui... Bravos monarhie, halal să-ţi fie!
Raspunde

@Sarma 21

Acum 9 ani

Ai tu habar berbecule cati zeci de ani ii trebuie unui principe sa-si desavarseasca educatia ? Mintea ta, isi poate imagina ca mai exista oameni educati in spiritul sacrificiului unui popor pe care sa-l reprezinte toata viata ? Insa, la cata educatie ai nici nu ma mir de cum da \"cultura afara din tine\"... facand pe desteptul satului ce-si pune intrebari existentiale pe \"net\".
Raspunde

misu

Acum 9 ani

vai de capul vostru....ar trebui sa murim si dupa inca doua ( poate ) generatii se va face ceva in tara asta . iesiti afara din casa,mergeti in parc si plimbati-va pe alei ....vine vara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus