Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

VW Jetta, incercata de pilotul Sebastian Barbu. "Mi-ar fi placut pana la 30 de ani" (VIDEO TSTV)

Luăm o mașină de teste de la dealerii sibieni, îl punem la volan pe pilotul Sebastian Barbu și ne plimbăm preț de câteva ore, în care încercăm să aflăm cât mai multe detalii legate de modelul respectiv. Într-o primă ediție Turnul Sfatului TV cu Sebastian Barbu la ”manșă” am probat un Volkswagen Jetta, model 2013, cu un motor diesel de 1,6/105 CP.

Cum arată în mers și ce părere a avut Sebastian Barbu, puteți vedea în clipul de mai jos.

Până atunci, vă prezentăm câteva impresii surprinse de pilot în momentele în care mergea cu modelul cu pricina și câteva date despre mașină.

Sebastian Barbu:

Este o variantă VW dintre cele mai vândute, pentru că au pornit cu acest model prin 1979. S-a numit și Bora, apoi Atlantic prin America de Sud, Fox, apoi Jetta City. Motorizările sunt diferite inclusiv o motorizare hibrid 1,4 pe benzină asistat de baterii electrice.

Mașina pe care o conduc acum e puțin clasică, fără multe gadgeturi, ceea ce mie îmi convine. Îmi place de exemplu un volan simplu, fără butoane, unul cu care să conduci și atât. La volan ar trebui să te concentrezi pe drum, să nu te obișnuiești la butoane. Văd că are un ecran cu touch-screen, are climatronic, interesantă este varianta cu tempomat care în zilele noastre devine tot mai utilă că circulăm tot mai mult pe autostradă. Mi se pare că acest model Jetta este pentru o familie, poate și cu doi copii, chiar adolescenți. E spațioasă.

Mie mi-ar fi plăcut să o am până în 30 de ani. Mă văd la volan, cu încă trei, patru prieteni, punând un portbagaj deasupra, poate un sistem de prindere pentru biciclete în spate, mi se pare o mașină foarte bună pentru așa ceva. Mai multe, vedeți în video.

Istoric Jetta

Gama Jetta se fabrică din anul 1979 , modelul a fost vândut în peste 9.6 mil de exemplare, concernul investind aprox. 1 mld. de dolari pentru dezvoltarea noii Jetta și pentru extinderea și modernizarea unei părți a fabricii VW din Mexic. Noua Jetta, lansată în 2011, a trecut de la statutul de frate mai mare al Golfului la limuzina cu personalitate proprie. Fiind urmașa celei de-a 4 a generații de Jetta și a modelului Bora, noua Jetta va consolida poziția mărcii VW în acest segment.

Dotări speciale

Prin climatizarea "Climatronic", temperatura este reglată electronic, iar fiecare secţiune laterală a maşinii poate fi climatizată individual. Disponibil ca dotare opțională pe toate liniile de echipare.

Datorită funcţiei "Keyless Access" este suficient să purtaţi cheia în buzunar sau în poşetă. Când vă aflaţi la o distanţă de minim 1,5 metri de maşină acţionaţi portiera sau hayonul și acestea se deschid imediat. La fel de simplu puteţi să porniţi şi motorul, apăsând doar butonul Start.

Sistemul opţional de reglare a luminilor de drum "Light Assist" oferă mai multă siguranţă în traficul rutier. Camera montată în oglinda interioară înregistrează informaţii cu privire la celelalte autovehicule din trafic şi cu privire la luminile din sistemul de iluminat public şi le trimite mai departe, spre "Light Assist". Începând cu o viteză de 60 km/h şi în condiţii de întuneric absolut, "Light Assist" detectează autovehiculele care se deplasează înainte sau care vin din sens opus, şi, în funcţie de viteza propriei maşini, aprinde fie luminile de întâlnire, fie pe cele de drum.

La pornirea pe teren înclinat, asistentul de pornire din rampă, disponibil în echiparea standard, reglează cuplul de pornire şi împiedică rularea în spate, nedorită, a maşinii, intervenind asupra sistemului de frânare, împreună cu asistentul hidraulic de frânare şi cu unitatea de comandă a transmisiei.

Cruise control-ul memorează şi menţine viteza preselectată de către şofer.

Datorită funcţiilor "Coming home" şi "Leaving home", luminile maşinii se vor aprinde imediat ce veţi deschide sau închide uşile. Astfel puteţi să folosiţi luminile maşinii pentru a vă ilumina drumul spre casă, sau spre maşină.

Jetta are trei variante de motorizare: un model benzina 105CP și două modele TDI de 105 CP și 140 CP, cu tehnologie Common Rail. Motorizarile diesel pot fi echipate optional cu transmisie automata cu dublu ambreiaj DSG, cu 6 sau 7 trepte de viteză.

Modelul testat costă 20.024,76 euro, preț cu TVA inclus.

Jetta – vă așteapta să o testați la Tess, pe DN1, km 303+380m, Șelimbăr, Sibiu.

 

Jetta la drum:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

adiarc

Acum 9 ani

masina are tot ce trebuie , poate chiar si mai mult se conduce excelent punctul minus insa......... pt drumurile noastre e necesara , cu siguranta , o garda mai mare la sol nu suntem plini de autostrazi de asemenea pretul este prea mare...platesti practic firma am condus un Hyundai , cu dotari similare , dar cu 3000 de euro mai ieftin , fara nici un compromis de calitate , siguranta , costuri intretinere , etc
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Ati descoperit si voi ceea ce Renault are in produsele de serie din 2004 pe Scenic2-Megane2-Laguna2: keyless go, reglare automata a farurilor cu xenon, buton start la pornire, climatronic bi-zona, tempomat, comenzi pe volan ptr. sistemul audio, ...si multe altele...nu mai vorbesc de diferenta de pret! Dintre cele mai vandute modele VW, GLOF-ul si PASSAT-ul sunt pe primele locuri...BORA si JETTA nu au depasit inca nici macar POLO !!!
Raspunde

B

Acum 9 ani

WOW, felicitari Turnul Sfatului pentru aceasta noua editie a segmentului vostru video! Chiar este ceva de apreciat!
Raspunde

Top Gear

Acum 9 ani

Nu inteleg cum un \'\'pilot\'\' poate prefera un 1.6Diesel \'\'pina la 30 de ani\'\'.Acum.probabil dupa depasirea venerabilei virste,cam ce poate prefera:trotineta?Cum puii mei poti prefera un Diesel la 25-30 de ani?De ce nu un ARO,poti \'\'incarca\'\' mai multi prieteni si mai multe biciclete.
Raspunde

@4

Acum 9 ani

esti un taran. dieselul nu inseamna aro. dieselul de 105 cp (nu mai vb de cel de 140 cp) de la jetta e mai bun decat benzinarul de 105 cp.
Raspunde

@4 si 5

Acum 9 ani

@4 Poate tu inca crezi ca benzinar inseamna sportiv. Ai dreptate si nu prea :). E adevarat ca Ferrari (ca sa exemplific cu sportivitatea) nu va face veci un diesel, insa asta tine de filosofia interna, nu de limitele tehnologice ale sportivitatii dieselului. Insa la fel de bine daca trecem la un segment inferior, gen BMW (deasemeni sportiv) regasesti diseluri gen 335D care bat multe benzinare. Asa ca parerile sunt impartite si dreptatea e de ambele parti, nu poate nimeni afirma ca la tehnologia de acum a constructiei motoarelor unul este mai bun ca altul, depinde ce vrei de la acel motor si evident CAT vrei sa cheltuiesti ! @ 5 toti suntem tarani ! La 1907 noi ne \"bateam\" pentru pamant, pe cand altii scoteau masini pe poarta fabricii, asa ca afirmatia ta nu isi are rostul.
Raspunde

completare la @6

Acum 9 ani

Cred ca totusi se mai impune o completare ca sa vezi ca si Ferrari stie sa proiecteze dieseluri.... Maserati impreuna cu Ferrari au dezvoltat un motor diesel V6 de 3.0 L (275 CP) ce echipeaza Maserati Ghibli. Motorul asta se produce la Maranello in stabimentul Ferrari !!! doar ca pentru Maserati asa cum spuneam, pentru Ferrari este \"out of question\" din cauza principiilor nu pentru ca nu ar putea sa faca dieseluri tari...
Raspunde

@6. de la 5

Acum 9 ani

eu nu eram nascut in 1907. oricum acum suntem in 2014, la mare distanta de 1907. poate unii dintre noi am mai evoluat. oricum il faceam taran pe nr. 4 pentru ca pomeneste de aro, care nu a fost niciodata o masina eleganta, ci una preponderent folosita de catre cei care aveau nevoie de 4x4 (de ex. ciobanii din marginime)
Raspunde

Top Gear

Acum 9 ani

@5:N-ai simtul umorului(unitatea de masura a inteligentei).La 50 de ani cit am, prefer Diesel(2.5 nu 1.6) dar la 25 de ani nu ma urcai intr-un diesel nici cu militia pentru ca atunci diesel=ARO.Aveam Dacia 1100.Ai priceput ,in final?
Raspunde

@9

Acum 9 ani

pai mosule, acum inteleg. pe vremea ta dieselul insemna aro. habar nu ai ce inseamna dieselul acum. si ce naiba vrei sa faci cu un diesel de 2.5 la varsta ta? nu cred ca mai ai reflexe sa-l stapanesti. oricum \"top gear\" cu dacia 1100. macar daca aveai un 1300 tot mai era cumva. si tocmai tu te-ai gasit sa dai sfaturi despre masini. si te mai crezi si mai destept decat mine.
Raspunde

@9

Acum 9 ani

oricum, nicaieri in articol nu e vorba de aro. doar tu ai ramas in paleozoic
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

10,11, Mda, lipsit de umor, prost și infatuat, cu bășini în nas. Probabil ești chilotu\' de-ncercare. Apropos, fauveul asta, până la urmă, se numește geta, jeta sau ieta, hotărăște-te. Și încă ceva, când depășești o bicicletă și implicit linia discontinuă de pe mijlocul drumului, să știi că trebuie să semnalizezi, chilotu\' lu\' pește.
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

in loc sa faceti niste comentarii de oameni normali , la adresa articolului , iara o dati in balarii.....zici ca suntem in parlamentul Romaniei
Raspunde

@12

Acum 9 ani

tot bou ai ramas. unde am pomenit eu de geta? probabil esti de-un leat cu ala cu dacia 1100 si te simti oarecum lezat. si ce am eu cu semnalizatu\' cand depasesti nu stiu ce bicucleta? ai baut prea mult aseara? dacat sa comentezi aiureli mai bine du-te-n pixu meu la o bere...poate te mai repara
Raspunde

@ top gear

Acum 9 ani

ia-ti trabant, ca-i benzinar
Raspunde

Top Gear

Acum 9 ani

@15:Anii au trecut peste mine.10 are dreptate:nu mai am reflexele din tinerete.Cine mai poate conduce acum o masina de 450 kg,aerodinamica precum un rinocer,fara servo,fara ASC sau DSC,cu tractiune si motor spate(rapot 3:1)?Mai bine stau pe curu\'meu in Bimmerul meu dieselar de doi jumate si va las pe voi,pilotii, sa stapiniti soselele.Doar un flash si va fac loc!@14:Nu sesizezi ridicolul articolului care este o publicitate ieftina(sau nu) pentru VW.N-ai sa gasesti nicaieri in lume un pilot, adevarat nu autorizat de un ziar sau revista care sa declare ca prefera,la virsta marlor nebunii(<30 ani),un Diesel.Ai fost tu cel mai rapid spermatozoid,dar intre timp te-a lovit,fara sa ai nicio vina, implacabila metamorfoza.
Raspunde

Top Gear

Acum 9 ani

Inca ceva,fara ironii:Autoturismele scolilor de soferi au tractiune fata.Instructorii ,sa ma contrazica absolventii de scoli de soferi, habar n-au ca cea mai importanta pedala e ambreiajul(nu-mi pierd vremea sa explic).Toti papitoii obtin permise de conducere(stim cum) isi cumpara BMW-uri sau Mercedes dar nu stiu sa le conduca, nu din vina lor ci datorita incompetentei instructorilor.Rezultatul:cimitire sau spitale de ortopedie pline cu regi ai soselelor de 20-25 de ani,fara a socoti \'\'colateralii\'\'Ca driver, in viata si cu 27 de ani de \'\'driverit\'\' de masini cu tractiune atit fata cit si spate va asigur ca trebuie conduse total diferit.Cei care conduc un BMW sau Mercedes asa cum se conduce un Renault,VW,Dacia sau Peugeot(dupa cum au fost \'\'scolarizati\'\' de instructori) vor avea,din pacate,parte de surprize(unii letale) neplacute.Atentie,regi ai soselelor:nu-i ca-n NFS,nu poti da \'\'Reset\'\' sau \'\'New Game\'\'!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus