Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Senatorii de Sibiu. Actionarii

Cei patru senatori de Sibiu consumă într-un mandat aproximativ 1,8 milioane de euro. Ion Ariton, Sorin Ilieșiu, Viorel Arcaș și Nicolae Neagu cheltuie într-o lună, toți, împreună, aproape 170.000 de lei. Banii merg la salariile lor, impozite pentru stat, diurne, consumabile, salariile consilierilor, drumuri, diurne și hoteluri. Eficiența celor patru parlamentari într-un mandat, nu poate fi , evident, cuantificată în bani și de aceea este lăsată la aprecierea cetățenilor. 
Din declarațiile de avere prezentate de ei la începutul mandatului și până acum, la jumătatea lui, reiese în ce își investesc banii: acțiuni, împrumuturi, asigurări de viață. 
 
Viorel Arcaș câștigă mai bine din dividente decât din salariul de senator
 
Senatorul PSD avea la începutul mandatului trei terenuri, un apartament, un spațiu comercial și o casă, toate în Mediaș. Avea un Audi din 2006 și un Mercedes din 2000, în conturi se găseau peste 300 de mii de euro și avea acordate două împrumuturi. 
În 2014, la averea declarată de senator se mai adaugă două terenuri și o casă în județul Sălaj, moștenite de soție. În conturi avea ceva mai puțini bani, însă spre deosebire de 2012, în acest an, Arcaș a declarat mai multe câștiguri din dividente și chirii. Arcaș a cîștigat într-un an 41 de mii euro din dividende, 49 mii lei din închirierea spațiului comercial și doar aproximativ 60 de mii de lei din salariul de senator.
 
Declarație de avere Viorel Arcaș 
2012
Trei terenuri intravilane în Mediaș, de 7000 mp
Un apartament, un spațiu comercial și o casă în Mediaș
Un Audi din 2006 și un Mercedes din 2000
Conturi de peste 330 de mii de lei
Salariu senat, 4250 lei pe lună
Împrumut acordat lui Nick Șerban, directorul Automecanica Mediaș - 89.000 lei
Și lui Laszlo Endre de 20.000 euro
...
2014
Trei terenuri intravilane în Mediaș, de 7000 mp
Un teren intravilan și unul agricol în județul Sălaj
Un apartament, un spațiu comercial și o casă în Mediaș și o casă în comuna Răstoci, județul Sălaj (moștenire)
Conturi de peste 316 mii de lei
41 de mii euro din dividende
49 mii lei din închirierea spațiului comercial
Soția, 95.000 lei salariu la Romgaz, unde este șef serviciu
Împrumut acordat lui Nick Șerban, directorul Automecanica Mediaș - 89.000 lei
Și lui Laszlo Endre de 20.000 euro
 
 
Nicolae Neagu – milionar în acțiuni 
 
Senatorul PNL Nicolae Neagu are peste două milioane de lei, bani investiți în acțiuni. Cota acestora s-a menținut, potrivit declarațiilor de avere ale acestuia. Neagu avea în 2010 acțiuni la Metalcar în valoare de un milion de lei (10,79%). Pe lângă acestea, Neagu a mai scris că are părți sociale din societatea ADS Media, în valoare de 1,5 milioane de lei, dar și un împrumut către această societate, în valoare de 1,58 milioane de lei. În 2014, declarația de avere a lui Nicolae Neagu nu s-a schimbat foarte mult. A apărut în plus doar un împrumut 37.500 dolari la societatea Inrom SRL Sibiu.
Conform declarațiilor de avere, Neagu nu are niciun teren, casă, conturi și mașină personală.
 
Declarație de avere Nicolae Neagu 
2012
Acțiuni la Metalcar în valoare de un milion de lei (10,79%)
Părți sociale la ADS Media în valoare de 100 mii lei (75%)
Un împrumut acordat ADS Media în valoare de 1,58 milioane de lei
Are luat un împrumut de 30 de mii de euro de la Alpha Bank
...
2014
Un milion de lei / Metalcar
1,5 milioane, părți sociale ADS Media
Împrumut la ADS Media de 1,58 milioane de lei la ADS
Împrumut la Inrom SRL de 37.500 dolari
 
 
Ariton, conservatorul
 
Senatorul PDL Ion Ariton are una din cele mai echilibrate declarații de avere, dintre parlamentarii de Sibiu. Așa cum îi stă bine unui om așezat, Ariton a scris în acte că are un apartament, o casă, o casă de vacanță, două mașini și acțiuni. Ariton nu are nici conturi, dar nici împrumuturi luate din bănci. Chiar și acțiunile de la Banca Carpatica sunt în creștere. Dacă în 2012, acestea erau evaluate la 30 de mii de lei, în 2014, valoarea acestora era de 41.000 lei.
 
Declarație de avere Ion Ariton
2012
Teren intravilan în Sebeșul de Jos de 1100 mp
Un apartament și o casă în Sibiu
O casă de vacanță în Sebeșul de Sus
Un Mercedes din 2008
Acțiuni Carpatica de 30 de mii de lei
2014
Teren intravilan în Sebeșul de Jos de 1100 mp
Un apartament și o casă în Sibiu
O casă de vacanță în Sebeșul de Sus
Un Mercedes din 2008
Acțiuni la Carpatica în valoare de 41.000 lei
59.000 lei, salariu senator
 
 
Ilieșiu, săracul om bogat
 
Senatorul Sorin Ilieșiu, ales pe listele PNL, acum independent, a înșirat în declarația de avere proprietățile și conturile, făcând notă discordantă față de declarațiile sale din urmă cu doi ani când se declara un cetățean sărac ce nu are din ce-și plăti afișele electorale. Mai mult, Ilieșiu cerea atunci gratuitate pe perioada campaniei electorale de la toate instituțiile medie, fie ele de stat sau private. Constanta din declarațiile de avere ale senatoorului sunt cele trei terenuri din București și Sinaia, cele două apartamente și casa din București și casa de vacanță din Sinaia. În rest, Ilieșiu și familia dânsului și-au investit banii în conturi bancare și polițe de asigurare. Dacă în 2012, polițele familiei Ilieșiu valorau 130 de mii de lei, în 2014, acestea erau evaluate la 185 de mii lei.
 
Declarație de avere Sorin Ilieșiu 
2012
Trei terenuri intravilane în București și Sinaia
Două apartamente și o casă în București
O casă de vacanță în Sinaia 
130 de mii de lei, conturi și polițe de asigurare
2014
Trei terenuri intravilane în București și Sinaia
Două apartamente și o casă în București
O casă de vacanță în Sinaia
Polițe de asigurare și conturi de peste 185 de mii de lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Rușinos!

Acum 9 ani

4 escroci ordinari care nu au făcut absolut nimic pt sibieni ,doar au furat,sifonat pe rupte,ăștia dacă nu ”venea” democrația peste ei ,nu aveau mai mult de o garsonieră la et 5 și o Dacia 1310....ăștia sunt putrezi de bogați și sibienii încă îi mai votează ,ăsta da paradox!
Raspunde

Vasile Kasapul

Acum 9 ani

Moarte căpuşelor mai sus numite!
Raspunde

Aritont fara cont

Acum 9 ani

cum dreaq sa n-ai conturi? poate n-are in Romania...
Raspunde

d-l Arcas?

Acum 9 ani

Moştenite in Sălaj, de la soţia de loc din Alămor?
Raspunde

marius

Acum 9 ani

după mutră şi după cum fomfăne cînd vorbeşte zici că este neajutorat, dar iată că putem greşi.
Raspunde

oropsit

Acum 9 ani

ba de unde ara asta [iliesiu ] atita avere ,un coate goale care s-a mai trezit si senator de sibiu si un bucur care are o voce pentru sibiu la-ti dat deoparte ,ba de acea ne calca aia de la centru pe grumaz ca in loc s-a trimitem sibieni vocali si de aia care s-a se batya pentru proiectele sibiului si judetului ,trimitem de aia cu simpati pentru sibiu dar de maramures si alte zone ,alba ,mures etc ,ba s-a mergem in alte judete limitrofe s-a vedem citi sibieni sunt parlamentari ,va mirati ca dejeu a vindut curtea de apel si alte deconcentrate la alba ,ba astia care aduc prejudiciu sibiului si judetului ,un panou cu pozele lor si indemnu scuipati aici ,neagule te laudai cu o mare investitie un spital nou ,unde este locatia s-a ne deplasam acolo pe santier s-a vedem in ce stadiu sunt lucrarile ca au trecut 3 ani mai ai un an si nimic sub soare ba nu ne mai pacaliti s-a va atingeti voi interesele ,ba iti dau eu o idee ,apucate si propune in parlament reabilitarea cai ferate PAN EUROPEAN CULOAR 4 SIMERIA -SIBIU SINGURAPORTIUNE OCOLITA DE CRIPTO COMUNISTI ,CUM PROCEDEAZA SI CU CULOARU 4 EUROPEAN DE AUTOSTRADA ,bai unitiva si prioritar este interesu sibienilor ca de acea vam trimis acolo nu s-a va afisati tinutele la 4 ace si grandomanie cit cuprinde s-au nu vedeti ca ni se caca in cap toate satele si vor s-a ne fie capitale
Raspunde

andy

Acum 9 ani

Arcas: o nulitate. A lasat Automecanica intr-o stare mai jalnica decat a preluat-o de la Bucur. Ati uitat sa adaugat ca fiul sau: Dan Arcas este angajat la una din firmele lui Nick Stirban (in cadrl parcului Autmecanica), doar asa din intamplare. Ca sa existe un mic interes acolo...
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

eu nu pot sa inteleg cine il mai voteaza pe Neagu sa ne reprezinte Sibiul in Senat cind el stiu toti cetatenii Sibiului ca este un alcolist,hot,si a pus mina in mod abuziv pe terenurile de la Metalcar si pe fabrica aducind-o in faliment lasind oameni fara terenurile ce li se cuveneau de drept,sa nu ai noroc de ele hotule.
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

Neagu asa cum reiese din declaratia de avere nu a avut niciodata casa,masina terenuri personale realizate de el personal doar cele furate de la cetatenii de pe str. Lemnelor si Kogalniceanu,data viitoare poate revin si cu dovezi clare
Raspunde

florin

Acum 9 ani

pentru andi nu a preluat de la bucur canu avea ce .
Raspunde

florin

Acum 9 ani

pe nevasta Dlui arcas o chema de fata MARIANA ROZETA BUTEANU si era nascuta in satul rastoc comuna as-au orasul ilenda judetul salaz
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus