Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Tursib a lansat licitatia pentru construirea noii autobaze

25 septembrie 2014 este termenul limită de depunere a ofertelor pentru construirea noii autobaze a Tursib, în Zona Industrială Vest a Sibiului. Tursib a publicat în prima zi lucrătoare a acestei săptămâni anunțul procedurii de achiziție publică pentru lucrarea finanțată dintr-un împrumut BERD în valoare de 4,8 milioane de euro. ”Contractul presupune construirea unei noi autobaze: lucrările vor include, în mare, construcția unui busport, a unei clădiri administrative, a atelierelor, a unei stații de carburant, a unei stații de spălare, a unui stand de inspecții tehnice  și a unor dotări exterioare”, se arată în anunțul publicat luni de Tursib.
Pentru a fi declarate eligibile, ofertele depuse trebuie să facă dovada realizării a trei proiecte similare ca mărime și tip în ultimii cinci ani și să depună o garanție de 120.000 de euro. Potrivit anunțului, termenul de realizare a noii autobaze este estimat la 18 luni de la semnarea contractului. Garanția cerută lucrărilor este de cinci ani de la încheierea acestora.

Cum va arăta?

Potrivit informațiilor făcute publice până acum de Tursib, viitoarea autobază va fi amenajată pe un teren cu o suprafață de 33.000 de mp, situat pe strada Barcelona, în Zona Industrială Vest. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”. Printre celelalte construcții se numără un ”bussport”, stația de alimentare cu carburant și spălătoria. ”Clădirea busport descrie un garaj deschis, dar acoperit, ce poate adăposti o capacitate de până la 96 de autobuze de diferite tipuri. Autobuzele respectă un sens de intrare-ieșire și vor fi parcate în linie, fără posibilitatea de a ieși independent”, se arată în memoriul general al investiției.
Spălătoria va fi astfel construită încât să poată fi curățate aici ”vehicule utilitare precum autobuze, autobuze cu burduf, camioane, camioane cu remorci, tractoare, autobuze sau pick-up-uri în toate tipurile lor de execuție”. Atelierele autobazei vor avea opt standuri de lucru, dintre care patru pentru autobuzele articulate, ce au o lungime de 18 metri.
Clădirea administrativă a Tursib va fi amenajată pe două niveluri, la etaj fiind amenajate birourile. ”La etaj, cu vedere către curtea ansamblului se regăsesc birourile de conducere ale directorului general, directorului tehnic dotate cu un grup sanitar propriu și o chicinetă, o sală de ședință și spațiu de primire, secretariat. În imediata vecinătate a zonei de conducere se află sala de consiliu cu terasă neacoperită”, se mai arată în memoriul general amintit.
Pentru noua investiție nu vor fi de ajuns cele 4,8 milioane de euro – credit de la BERD. ”Dotarea noului sediu cu utilaje și echipamente tehnologice noi se va efectua etapizat, în funcție de lista de investiții prevăzută anual și aprobată de către Consiliul Local. La momentul actual, societatea deține un disponibil financiar în valoare de un milion de euro pentru îndeplinirea acestui obiectiv de investiții”, se arată într-o informare a conducerii Tursib către Adunarea generală a acționarilor, formată din membrii Consiliului local Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 352

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

super

Acum 9 ani

felicitari.idee formidabila.
Raspunde

LaFlemme

Acum 9 ani

\"Tursib a publicat în prima zi lucrătoare a acestei săptămâni anunțul procedurii de achiziție publică pentru lucrarea finanțată dintr-un împrumut BERD în valoare de 4,8 milioane de euro.\" Si cu banii europeni ce facem?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus