Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

ACTUALIZARE. Inundatii la Vurpar. Satenii n-au mai vazut asa potop din '91

ACTUALIZARE 23 iulie - O ploaie de nici două ore a făcut ravagii în Vurpăr. Pârâul din localitate s-a revărsat pe drumuri și în grădinile oamenilor, dar a inundat și 20 de case. Oamenii spun că nu au mai văzut ape mari în localitate din anul 1991, adică de nu mai puțin de 23 de ani. Olivia Popa, una dintre sătence, își amintește de inundațiile de la acea vreme și spune că, de atunci, nu a mai văzut revărsări de ape decât la televizor.
 
Mai multe echipaje de pompieri au muncit toată noaptea ca să le scoată oamenilor apa din case. La locul intervenției au sosit 30 de pompieri, inclusiv șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu. Cinci motopompe și electropompe au fost aduse în Vurpăr de la Sibiu și o alta de la Agnita.
 
Știrea inițială:
 
Zece case au fost inundate în urma ploilor din această seară, în comuna Vurpăr. Drumuri din localitate au fost acoperite de ape, dar viceprimarul comunei Vurpăr, Cornel Aldea, susține că se așteaptă ca apa să scadă după oprirea ploii. ”A intrat apă și în case, după ce pârârul Vurpăr a ieșit din matcă. Așteptăm acum, după oprirea ploii, să vedem dacă viitura va mai continua. Am început să scoatem apa din case cu gălețile, dar am înțeles că sunt pe drum mașinile de pompieri din Sibiu”,a  declarat Cornel Aldea. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 536

Comentarii

7 comentarii

Coldea

Acum 9 ani

Waaa fra ca nu ma inec! Io am pluta luata de la Gabor!!!
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Foarte frumos.Pompierii scotea apa din casa si tiganu statea cu mana in buzunar uitandu-se la pompieri.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Vurparul e o comuna de asistati sociali. Ma refer la etnicii rromi... Ei sunt obisnuiti sa primeasca, nu sa munceasca!
Raspunde

pompierul atomic

Acum 9 ani

Cine deconteaza motorina masinutelor de pompieri?Uzura acestora.Nu exista primar in zona?
Raspunde

popescu lidia

Acum 9 ani

de cand sunt eu nu am vazut asa ceva foarte trist pt.cei care au fost acasa.
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

gogule sati dau o muie
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

mai dale ma de lucru la mata so futa de ce nu le angajezi tu ce te framinta pe tine ca iau cocial sint si romani care iaufraier coclit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus