Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Lui Tamaian i-a venit ideea: Sibiul ar putea fi din nou Capitala Culturala Europeana

Deputatul PNL, Ioan Tămâian, apreciază că Sibiul ar trebui să devină Capitală Culturală Europeană în 2021, anul în care îi vine din nou rândul României de a propune un oraș care să primească acest titlu. Deși în competiție s-au înscris orașele Arad, București, Timișoara, Cluj, Iași și Alba Iulia, Ioan Tămâian susține că tot Sibiul ar trebui să devină Capitală Culturală Europeană. ”În 2021, România are din nou oportunitatea de a titulariza una din cele două Capitale Culturale ale Europei, iar puternica identitate culturală a Sibiului, patrimoniul său arhitectural excepțional, precum și dialogul intercultural fertil, căruia orașul îi este de secole gazdă, sunt binecunoscute și-l recomandă candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021”, susține liberalul într-o interpelare adresată ministerului Culturii. 
România va avea o nouă Capitală Culturală Europeană în anul 2021, după ce, în 2007, Sibiul, alături de Luxemburg a primit această onoare. Acest titlu aduce în conturile oraşului care primeşte acest titlu suma de 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, oferită de Comisia Europeană. 
Titlul de Capitală Culturală Europeană datează din 1985, iar primul oraş care l-a primit a fost Atena. Ideea de a declara câte un oraş, timp de un an, drept Capitală Culturală Europeană a fost lansată de fostul ministru grec al Culturii, Melina Mercouri, în tandem cu ministrul francez al Culturii, Jack Lang.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

25 comentarii

nik

Acum 9 ani

\"buna idee!\" mai bine sufla in sticla cu ACL vostru
Raspunde

david

Acum 9 ani

nici un oras nu merita,in afara de SIBIU.
Raspunde

david

Acum 9 ani

nici un oras nu merita,in afara de SIBIU.
Raspunde

alara

Acum 9 ani

Greu drumul de la lumea formelor lacea a ideilor.
Raspunde

@@@@

Acum 9 ani

Ridicol,ca deputat acest tamaian n-are altceva mai bun de facut,decat sa viseze la cai verzi pe pereti?nici nu-i de mirare unde a ajuns Romania cu asemenea specimene de senatori si deputati care nu-si justifica cu nimic salariile si toate celelalte beneficii.
Raspunde

capitala

Acum 9 ani

O idee foarte buna avind in vedere ca nici un oras romanesc nu este pregatit pentru asa ceva,iar ca sa cadem in ridicol,asa cum sa intimplat cu brasovul cind a gazduit olimpiada de iarna a copiilor,cea mai buna solutie ptr. desemnarea Capitalei Culturale Europene 2021 este desemnarea Sibiului.
Raspunde

LOCATARI DIN STRAND,

Acum 9 ani

A uitat d-nul Tamaian ca ideile sunt usor de scris cand realitatea nici nu-l intereseaza. Cartierul domniei sale Strand are multe probleme pe care nu le vede. I-am scris de curtea SC. gen. NR. 1 care a devenit stadion in mijlocul cartierului cu concursuri nationale de minifotbal, initiere de fotbal de la cei mai mici pana la cei care doresc meciuri saptamanale!! Unde sunt raspunsurile d-nului Tamaian inainte de vise de neimplinit????? Stadionul Vointa sta nefolosit si un privat cu rude in primarie a transformat curtea sc. in stadion privat. Doamne, unde sunt urechile si ochii celor carora le-am tot scris si nu iau nici o masura inclusiv d-nului primar !!!!!!Si mai asteapta voturile noastre!!!!!
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Ai aparut cu denigrarile,venetic frustrat.,ori comunist cu interese
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Brasovul trebuie sa fie capitala culturala, sibiul e un orasel de \"cacao\", numai reclama de el, in rest e praf si pulbere.
Raspunde

cornel

Acum 9 ani

asta da idee acum va-ti pus tara in cap aveti grije ca vine ani si va scormoneste la incompatibilitate si va gaseste ca ati pus virgula unde nu trebuie si gata 3 ani nu mai aveti dreptu s-a candidati ,dupa facatura cu johannis,astea disperare mare ,si cum sibiul nu are reprezentare in guverne destepti sunt numai aia de la cluj ,iasi ,iasov etc ,de ce crezi ca procesul lui johannis a fost mutat la brasov ,acolo este fieful ciocoilor rosii si la craiava la olguta aia de ne plingea de mila si acum pupila lui ponta ,dupa ce a fost pupila lui vadim se invirte oltencuta in juru la cascavalu puteri ,dar de cind cu demascarea sotului ei cu salariu de la asf ,tace ca porcu in papusoi ,dai bataie ,sibiul merita din plin s-a fie capitala tari fara nici o problema ,doar am mai fost capitala transilvaniei 100 de ani cind atunci clasamentele nu lle facea alde ,dincu ,si alti frustrati din provincie si nu eram sabotati mediatic de re toate televiziunile miticilor si nu numai ,platiti abonamente sibienilor s-a tinem in viata nniste detractori si sabotori mediatic a sibiului
Raspunde

controlu

Acum 9 ani

Da dar sefii de la ani, dna - sunt de la cluj, brasov, ce vrei sa mearga sa controleze la ei la primarii megatunurile de miliarde de euro date din banii publici.La ei trebuie sa se construiasca stadioane,centuri de diamante, aeroporturi,sali de sport,asfaltari,patinoare,furturi peste furturi ca doar nu-i controleaza nimeni, de aia se construiesc toate asa de scump, din banii tulumacilor care muncesc pe care ii fura si legalizeaza furturile.DNA si ANI il controleaza pe Johannis pentru o semnatura,o virgula si minciuni cit cuprinde ca sa nu se prinda tulumacii de magatunurile date din orasele lor.Strimba tara si mafiota.Hotu al mare e pus la control
Raspunde

eu

Acum 9 ani

pina in 2021 mai e destul timp...astea-s idei electorale..:)...pina atunci ar fi bine sa se mai rezolve din problemele actuale ale orasului..(strazi, cersetori,etc.)
Raspunde

xanax

Acum 9 ani

Bai dar idiotenia aia cu 500 de milioane de euro de la CE, din ce film SF ati scos-o ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

De unde rezultă că, totuși, meseria e brățara de aur.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

mai bine ne-ar scuti \"domnu\"...ca numai aberatii da din el!
Raspunde

liu

Acum 9 ani

ce original
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

1. Acelasi ORAS 2xCapitala Culturala a Europei=n\'oapa asta ori-i ceva, ori sa duce undeva...____2. EUROPA mai are ORASE cu traditie CULTURALA, nu totul este import din jurul ARCULUI CARPATIN...
Raspunde

julian

Acum 9 ani

Hmmm.... cand am devenit capitala culturala Europeana a fost minunat. Spectacole, evenimente peste evenimente ...singura problema a fost ca toate preturile au crescut. De exemplu de la 2-2,5 lei o cafea pe centru am ajuns la 4,5-5 lei si nu doar cafeaua s-a scumpit... cam tot ce poti cumpara de la o terasa, cazare... cine a fost la mare sau prin alte zone cred ca a simtit ca nu e scump sa bei o bere pe plaja este chiar mai ieftin decat pe centru. Nu cred ca mai vreau un val de scumpiri... turistii vin, pleaca dar noi ramanem cu preturile de capitala culturala.
Raspunde

Vasile

Acum 9 ani

Ideal ar fi sa ajunga Alba Iulia Capitala Culturala Europeana. O merita ! <D>
Raspunde

heeei

Acum 9 ani

pai nu era la PSD?
Raspunde

pt 18.julian

Acum 9 ani

relativ scump sibiul, pretul la cafea e aceasi medie ca in cj sau buc (adica 5 lei). am avut intr-adevar un soc in mai la o terasa pe plaja la mamaia(zona hotel vega), 2 sau 3 lei cafeaua ! ma asteptam la 15 lei :)) acum depinde si de locatie...sibiul linistit poate deveni din nou CCE 2021. luxemburgul a fost de 2x, in 90 si ceva doar orasul si 2007 marele ducat de luxemburg impreuna cu sb. in 2021 poate fi tot judetul sibiu CCE(poate impreuna cu sighisoara sau alba iulia?), locatii cu potential se gasesc: biertan, cisnadioara, cetatea stolzenburg(slimnic), paltinis, balea lac, cisnadie, mosna, medias, cristian etc
Raspunde

ToTo

Acum 9 ani

A zis si omul asa .... ce vreti si voi, nu a fost rau intentionat. In alta ordine de idei DA pt ALBA IULIA marita si am avea si noi numai de castigat, ca suntem aci.
Raspunde

periscop

Acum 9 ani

În 2007 a fost o conjunctură favorabilă...
Raspunde

neamt

Acum 9 ani

neamtul ar spune la o asa \"stire\": inca o scroafa fugarita prin sat si asta vine de pe vremea cand in nu exista canalizare si toate deseurile se scurgeau prin mijocul ulitei iar porcilor li se dadea drumul pe rand sa se infrupte din ele. Ridicol individul, ridicola ideia, ridicola argumentatia, ridicoal suma
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Foarte bine,!As fi cel mai fericit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus