Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Dosarul camatarilor, amanat a 7-a oara consecutiv

Dosarul cămătarilor, în care cel mai cunoscut acuzat este notarul Răzvan Mărginean, a fost amânat de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia pentru a șaptea oară consecutiv. Cauza a avut termen ieri, iar pentru trei dintre acuzați - Cornea Constantin, zis Cristian, Damian Dumitru Daniel și Cornea Mihai - s-a menținut măsura arestului la domiciliu. Avcatul lui Daniel Damian le-a solicitat magistraților să îi aprope clientului său înlocuirea măsurii de arest la domiciliu, cu cea de control judiciar, mult mai permisivă. Curtea de la Alba Iulia a respins, însă, această cerere. Mihai Cornea a primit, la termenul precedent, o permisiune din partea judecătorilor pentru a-și părăsi domiciliul, dar doar ca să ajungă la ședințele stomatologice la care era programat.

Amânarea de ieri din dosarul cămătarilor este a șaptea consecutivă pe care o stabilește Curtea de Apel. Aproape de fiecare dată, judecătorii au cerut să fie audiați mai mult martori. Prima înfățișare în acest dosar a avut loc în data de 23 mai 2013, după ce dosarul a fost deschis în noiembrie 2012.

Cei 14 inculpați din acest dosar, printre care notarul Răzvan Mărginean și un angajat al Oficiului de Cadastru, sunt acuzaţi de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani.

Cămătărie ca la carte

În rechizitoriul procurorilor, printre relatări se numără și cea în care un patron din Ocna Sibiului, care a împrumutat 2.000 de euro de la cămătari, a ajuns să fie bătut și, în final, deposedat de mașini, bani și alte bunuri, evaluate la 120.000 de euro. Conform documentelor depuse la dosar, pe parcursul mai multor ani, cămătarii au încheiat zeci de acte de împrumut în biroul notarului Răzvan Mărginean, contra unor comisioane foarte generoase către acesta.

Răzvan Mărginean a fost eliberat din arest în martie anul acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

gogu

Acum 9 ani

N-o sa se faca dreptate niciodata! Nici daca iese presedinte candidatul providential!
Raspunde

ttttt

Acum 9 ani

ba de dreptate si fundu ----- nu dai niciodata ,nu se vede cum sunt politiceni nostri incuscriti cu tot felu de interlopi cine crezi ca le asigura bunastarea ca nu va iesi ei infata sa-si sifoneze imaginea ,s-au nui vezi pe alda ,bercea ,si alta fauna cum sunt icuscriti cu ei [politiceni ] de unde atita banet la unu ca bercea ,de ce nu la pus ministru economiei ,atunci s-a fi vazut prosperitate pe romanii ,nu mai platea impozite totul era la liber nu maiplateam utilitati si alte birururi puse de astia care ne conduc de 25 de ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus