Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Judetul are patru noi cetateni de onoare

Constantin Oprean, președintele senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Ghiță Bârsan, comandantul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Valeriu Ion Olaru, fostul director general al CNM Astra, au primit joi după-amiaza titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu. Pentru fiecare, decernarea acestor titluri a fost adoptată cu majoritate de către Consiliul Județean Sibiu. ”Eu cred că cele trei instituții pe care le reprezintă (Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Academia Forțelor Terestre, respectiv CNM Astra – n.r.) și persoanele care le-au condus au adus prestigiu județului Sibiu. Noi, azi, numai le recunoaștem meritele”, a declarat președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, în cadrul ședinței în care titlurile au fost decernate.
După citirea celor lungi patru ”laudatio in integrum”, noii cetățeni de onoare ai județului și-au exprimat recunoștința. ”Onoarea ne-a dat-o fiecăruia Dumnezeu, când ne-am născut. Este o mare povară, de a duce această onoare în timpul vieții. De altfel, tocmai modul în care onoarea e dusă de fiecare diferențiază oamenii. Vreau să mulțumesc consilierilor județeni pentru vot și vă asigur că nu am epuizat energia de a lucra în favoarea acestui județ, căruia îi voi rămâne un cetățean loial”, a declarat Constantin Oprean.
Rectorul Universității sibiene, Ioan Bondrea, a considerat că distincția este acordată în numele mai multora. ”Mulțumesc pentru onoarea de a primi acest titlu, dar dincolo de persoana mea – pentru că funcțiile sunt trecătoare – văd aprecierea dumneavoastră pentru ceea ce înseamnă Universitatea «Lucian Blaga», pentru comunitatea din Sibiu. Mulți dintre dumneavoastră v-ați format în cadrul ULBS”, a remarcat Bondrea.

Înființat anul trecut prin hotărâre a Consiliului Județean, titlul de cetățean de onoare ”obligă” pe cel care îl primește să promoveze imaginea județului și să susțină dezvoltarea economică și socială a zonei. Cea de-a treia obligație este ”susținerea intereselor județului și ale țării”. ”Titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu reprezintă o distincție onorifică și, pe cale de consecință, nu presupune acordarea de drepturi materiale, acesta încununând o recunoaștere a unei cariere de excelență, a unor fapte, acte și performanțe notabile”, se arată în hotărârea prin care a fost instituit acest titlu. Singurele ”beneficii” mai apropiate de cele materiale pe care le-ar obține cel care primește un astfel de titlu sunt, potrivit regulamentului, câteva drepturi, printre care și accesul gratuit la toate muzeele, concertele și spectacolele organizate de instituțiile de cultură subordonate CJ Sibiu (CNM Astra, Filarmonică, Cindrelul  - Junii, Școala populară de arte Ilie Micu). Totodată, cetățeanul de onoare al județului va avea dreptul ”de a lua cuvântul în cadrul ședințelor CJ Sibiu, la dezbaterile materialelor care privesc comunitatea” și ”de a participa la toate manifestările desfășurate sub patronajul CJ Sibiu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

unu

Acum 9 ani

Bottesch-cel mai bun presedinte de consiliu judetean pe care l-o avut Romania, lui trebuie in primul rind sa i se confere titlul de cetatean de onoare al judetului.
Raspunde

sibian adevarat

Acum 9 ani

dar lui EMIL HUREZEANU de ce nu i se confera acest titlu si cnd semai numesc candidati de parlamentari pent-ru sibiu s-a se ia in considerare oameni de o asemenea calitate nu ,iliesiusi alti care se dau sibieni pina punem stampila pe ei si in rest nu mai aude nimic de ei ,ba HUREZEANU este singura voce care sustine sibiul impotriva hoardelor de frustrati din tara lui ,copy -paste
Raspunde

poliția gramaticală..

Acum 9 ani

un sibian adevărat ar știi să scrie. Cel care a postat sub acest foarte inspirat pseudonim este un agramat adevărat...
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Bottesch a fost marioneta lui Johanis. Nu a fost în stare să facă nimic de capul lui...nu de alta, dar nu era capabil A fot o nulitate. Vezi aeroportul, de exemplu. Nici șpagă nu știa să ia !
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

și județul se simte mai bine ??? avem autostrăzi, firme care asigură locuri de muncă, agricultura a înflorit peste noapte ??? hai să fim serioși...totul e o „cindreală”...
Raspunde

@4

Acum 9 ani

esti tare destept. Se vede ca habar n-ai ce a facut Bottesch dar dai din plisc. Daca nu ar fi fost Bottesch multe lucruri nu ar fi facute. tu stai numai pe net si vorbesti prostii.
Raspunde

pt.6

Acum 9 ani

Să crezi tu că nu ştie ce a facut, tocmai de aia dă din plisc să acopere neputinţele actualilor.Se vede de la o poştă cine în slujba cui este.
Raspunde

@6trompi -junior

Acum 9 ani

Tocmai tu vorbesti de stat pe net si vorbit prostii slugoiule?in locul tau as tacea ,jigodie !
Raspunde

io

Acum 9 ani

Sa va futa Cristos cine io facut pe marlanii astia cetateni de onoare.
Raspunde

vai

Acum 9 ani

Vai de noi.chiar oprean? Rusine mare.de necrezut cum se mai tzine pe pozitzie ceausistul asta.rusine
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Pentru 10. vai (IP 89.13.185.84): Oprean, fostul Rector de renume Mondial, merita, si anume EL a facut, SPRE VESNICA si PIOASA AMINTIRE, cadou ULBS BIBLIOTECA lui ZOE CEAUSESCU, (acum FONDUL SPECIAL ZOE CEAUSESCU), fiica Savantului de Renume Mondial, Elena Ceausescu....Sa n-o uitati, nu-l uitati nici pe PIOSUL ei SOT....Si nici pe Nicu Ceausescu, care ar trebui facut Cetatean de Onoare al Judetului Sibiu, pe care l-a condus pe LINIA pARTIDULUI...Nan, Ariton si Cindrea isi amintesc cu nostalgie si o lacrima in coltul ochiului...ce vremuri, and am daramat Cazarma 90 in 1986....am zis SEFILOR BINEVOITORI ca ar fi de la Maria Theresia; si atât le-a trebuit...stiam ca fac spume la gura când aud de ea....
Raspunde

Babardis...

Acum 9 ani

...toti care au acordat aceste titluri, vor trebui sa plateasca scutirea de impozit pe care ar fi trebuit s-o plateasca accesti \" Cetateni de ONOARE \".
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Pe ACESTA l-au ignorat, inca nu e CETATEAN de ONOARE, dar din punctul LOR de vedere, este DE iGNORAT?_____________Declaratia REGELUI:____ ***www.deutschlandfunk.de/media/thumbs/c/cbbfb977cc8ab9d57d3ee5117d91f70av2_max_440x330_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2.jpg _____________ Wir haben in Rumänien rund 500.000 Roma gänzlich ohne Papiere. Sie besitzen keinen Personalausweis, keinen Pass, aber auch keinen Eigentumsnachweis für ihren Grund und Boden, ihre Häuser.____(Noi avem in România cca 500.000 Roma fara nici-un fel de hartii/acte. Nu au deloc Buletin, nici Pasaport -(nici Certificat de Nastere,nici Numar Social, nota traducatorului)-, dar deasemenea nici-o Adeverinta de Proprietate pentru terenul si pamantul lor, pentru casele lor.)______ ***www.deutschlandfunk.de/das-eu-land-italien-schaut-den-roma-jaegern-tatenlos-zu.694.de.html?dram:article_id=65987
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus