Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
6°C

Vanzatorii de branza de pe Hula Bradului, amendati de Protectia Consumatorului. Nu aveau orar de functionare

Zece amenzi în valoare totală de 47.500 de lei au aplicat inspectorii Protecției Consumatorului, care i-au verificat pe ”producătorii tradiționali de produse lactate care își desfășoară activitatea pe marginea DN1”, informează reprezentanții instituției. În total, au fost verificate 15 tarabe. Proprietarii a zece dintre acestea au fost amendați, pentru o serie de abateri dintre care inspectorii amintesc ”lipsa afișării codului unic de înregistrare”, ”lipsa afișării tarifelor în mod vizibil și într-o formă neechivocă, ușor de citit”, ”lipsa autorizației de funcționare emisă de Primărie”, ”lipsă reavizare certificate de producător”, precum și ”lipsă orar de funcționare”. Mai important, inspectorii Protecției Consumatorului au amendat producătorii pentru că nu respectau condițiile de depozitare a alimentelor, precum și faptul că produsele acestora depășeau perioada de valabilitate.
Alți cinci vânzători au primit avertismente, iar activitatea le-a fost sistată până la remedierea deficiențelor constatate.

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Ioa

Acum 9 ani

<a>la noi se dau amenzi doar daca se fac sesizari<a> ce bine ca isi aduc amintee unii ca pot sa dea amenzi.
Raspunde

david

Acum 9 ani

de rasul lumii.
Raspunde

ghita

Acum 9 ani

ba sti de la cine vi se trage controalele de la digi 24 iasov care nea arondat si judetu sibiu ,si un sifon din judet da relati si informari ,ba am venit din zona dn 1 comarnic -iasov si acolo erau uni de vindeau brinza pe marginea drumului dar nu s-a sesizat nimeni de si era in ograda lor digi 24 iasov ,ba de cind ne controleaza media soldoveni din iasov
Raspunde

AMA lira

Acum 9 ani

Trebuia sa treaca pe la Cindrea sa le fixeze ora rrul. N-au stiut mersul asa ca a trecut Cindrea (domana ) ca sa-i invete ...pentru viitor.
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Da, e normal ca cei de la PC sa incadreze amenzile la tariful cel mai mic, ca doar mananca si ei de acolo, ce conteaza ca branza este afumata de praful de pe drum si de noxele emise de autoturisme si camioane, ce conteaza ca branza este expusa spre vanzare la temperaturi de peste 35 grade, ce mai conteaza ca nu au cantare omologate metrologic, ce mai conteaza ca legislatia specifica faptul ca produsele de acest gen se vor comercializa doar in spatii special amenajate dotate cu vitrine frigorifice, apa rece si calda curenta, vestiare pentru vanzatori, grupuri sociale,.....dar normal ca nu putem cumpara daca nu este afisat ORARUL DE FUNCTIONARE!!TOTI SUNT INTERMEDIARI...adevaratii producatori stau de dimineata pana seara si muncesc pentru ca acesti paraziti sa se imbogateasca!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mda, e clar, băi, siby, ești mafiot. Dar nu asta nu exclude posibilitatea de a fi și prost, în același timp. Din păcate, prostia nu funcționează după un orar, e non-stop.
Raspunde

bobo

Acum 9 ani

branza afumata de TIR... nu, mersi! :-)
Raspunde

caracatita

Acum 9 ani

la limita de judet vl cu sb mereu sunt purpurii din caineni cu masini inmatriculate in germania,polonia sau anglia care fac disperati din maini cum ca ar avea defectiuni tehnice,sau au ramas fara combustibil,atentie nu opriti ca ve-ti deveni victime.alo politia pana cand?
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

De ce au gasit sa se lege! Hotarat, e sfarsitul lumii!!!
Raspunde

siby

Acum 9 ani

@joseph...my friend! Eu am facut un comentariu si acesta este punctul meu de vedere referitor la actiunea celor de la PC!...Ar fi bine ca si tu sa te referi strict la articol si nu la ceea ce posteaza altii pe site. Sunt \"mafiot\", da pentru ca nu vreau sa accept mizerile care se intampla zinic sub ochii nostri si ai autoritatilor, sunt mafiot pentru ca nu vreau sa inchid ochii la marsaviile petrecute in toata tara si pe care persoane ca tine de ex. le situeaza in contextul normalului. Pacat ca nu observi aceste aspecte si te legi doar de cei care-si expun aici parerile.... stiu totusi de care parte sta in acest caz prostia!
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

nu a murit nimeni din asa ceva, eu cumpar tot timpul de acolo cascaval si alte produse si nu am nimic de reprosat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus