Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO Cos deasupra Sibiului! Au inceput Zilele Baschetului

Asociația ”Al 6-lea jucător” a organizat joi prima demonstrație de baschet la înălțime din România, pe terasa de la ultimul nivel al Bibliotecii Județeane Astra. Pe lângă priveliștea foarte frumoasă, evenimentul a bucurat zeci de copii din Sibiu, pasionați de baschet și veniți să arunce la coș deasupra Sibiului. În plus, la întâlnire a participat și Marcel Țenter, antrenorul echipei naționale de baschet a României.

”Baschetul este de atâta timp la înălțime în orașul nostru, așa că ne-am folosit de acest pretext pentru a organiza primul meci de baschet pe acoperișul unei clădiri din Sibiu. Am căutat zeci de variante, de acoperișuri, până să găsim unul care să se potrivească cu standardele impuse de noi. În final, am ales terasa bibliotecii Astra. Structura terasei asigură siguranța participanților, siguranță care va fi crescută prin montarea unei plase de protecție care va împiedica ajungerea mingii pe trotuarul din fața bibliotecii”, a declarat președintele Asociației Al 6-lea Jucător, Claudiu Hila.

Sâmbătă, 23 august, invitatul special al ediției 2014, Virgil Stănescu, va face un antrenament cu public și va acorda autografe fanilor acestui sport. Evenimentul va avea loc în parcarea Shopping City. Imediat după sesiunea de autografe, va avea loc o tragere la sorți, în urma căreia doi norocoși vor fi premiați cu vouchere în valoare a câte 100 de lei, pe care le pot folosi în magazinul Decathlon. De premii în vouchere de la Decathlon vor avea parte câte doi spectatori și la finalele programată sâmbătă, 24 august. Tot sâmbătă CSU Sibiu va avea prima întâlnire cu fanii, in cadrul sesiunii de autografe de la ora 17.00.

Un premiu inedit — la masă cu Virgil Stănescu — va fi oferit sâmbătp, la ora 13.00. Câștigătorul va lua masa în compania unei legende a baschetului românesc — fostul căpitan al Naționalei și actualul vice-președinte al Federației Române de Baschet, Virgil Stănescu.

Duminică, în ziua finalelor, la ora 11.30, iubitorii baschetului au parte de o nouă premieră — concursul tradițional organizat la meciurile de acasă ale echipei locale, CSU Sibiu, 'Aruncarea de milioane', se mută pe platforma... unui TIR! Amatorii de baschet trebuie să nimerească un coș de baschet amplasat într-un TIR în mișcare. Câștigătorul concursului va fi premiat de Shopping City si Pall-Ex Romania.

Meciurile din competiția de streetball vor avea loc în Parcul Tineretului, în parcarea Shopping City și în Parcul Sub Arini. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă acțiunile vor avea loc în sala CSS Sibiu de la Teatru.

Zilele baschetului la Sibiu cuprind meciuri de streetball, workshop-uri și concursuri destinate iubitorilor de baschet. Evenimentul este organizat de Asociația Al 6-lea Jucător. Competiția se va desfășura în perioada 22-24 august. Categoriile de vârstă, masculin și feminin, la care echipele vor concura sunt: U12; U14; U18, OPEN și +35, premiile fiind de peste 3.000 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

hidden

Acum 9 ani

Pallex iara! Traiasca Pallex! Bine ca sponosorizeaza si premiaza participantii... si angajatii sunt tratati si platiti ca niste sclavi. Atitudinea managementului e tipic de multinationala: salar mic, ore lucrate multe pana cazi din picioare, critica si repros maxim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus