Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

In spatele unui zambet se poate ascunde… o ciocolata (P)

Știai că dacă ți-e poftă de ciocolată de fapt ți-e poftă să zâmbești? Nu sunt puțini cei care spun că, în timp ce o bucățică de ciocolată li se topește în gură, simt imediat cum se eliberează de stres. Ciocolata este un stimulent foarte bine cunoscut deoarece este bogată în polifenol. Așa se explică faptul că, cei care o consuma regulat, se simt mai relaxați și mai mulţumiţi decât cei care nu manâncă ciocolată. Cacaua impulsionează producţia de serotonină din creier, la fel ca și antidepresivele.

Ciocolata nu este însă singurul aliment care te face să te simţi bine. Proteinele menţin stabil nivelul zahărului din sânge și îţi conferă energie iar, cu cât ai mai multă energie, cu atât eşti într-o dispoziţie mai bună. Bananele vin și ele cu o infuzie de dopamină, substanţa care produce plăcerea, iar ceaiul şi cafeaua te ajută să treci peste momentele dificile. Să nu uităm însă acizii graşi Omega-3 care se găsesc în somon sau în sardine, dar corpul nostru nu îi poate produce. Oamenii care au niveluri scăzute din aceşti acizi sunt mai predispuşi la depresie.

Omega-3 are un efect benefic asupra minţii şi asupra dispoziţiei şi este foarte activ în creier. Concluzia oamenilor de ştiinţă este următoarea: trebuie să avem o dietă sănătoasă dacă vrem să observăm o creştere semnificativă a bunei dispoziţii!

Sibiul este vesel (în cadrul campaniei Sibiul Vesel) şi cu sprijinul:

-Boromir

-Festivalul Egalităţii de Gen 2014

- ALEG

-Maximus Pub

-Biothecare Estetika Sibiu

-Restaurantul Old Lisbon

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus