Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Targul Olarilor de anul acesta aduce vopsele si glazuri ecologice

Organizatorii târgului care are aproape o jumătate de veac vechime – Târgul Olarilor – anunță ca o noutate pentru ediția care va începe la finele acestei săptămâni prezența unui ”producător de materii prime necesare pentru industria ceramicii, care va participa cu un stand de vopsele şi glazuri ecologice”. Târgul ajuns la a 48-a ediție va avea loc tot în Piața Mare a Sibiului și va reuni aproximativ 150 de meșteri din țară: Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi și așa mai departe.

Și pentru cei mari și pentru cei mici

”Publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșterul Ion Retezeanu, din Târgu Jiu. De asemenea, copiii vor fi îndrumați să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul atelierului de modelaj în lut- susținut de Florin Dumitru, din Târgovişte - şi a atelierului de pictat plăci ceramice- susținut de Ioan Brita și   Carolina Costineanu, din Dumbrava, judeţul Timiş”, se arată în comunicatul emis de , Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, organizator al Târgului în parteneriat cu CNM Astra și cu finanțare din partea Primăriei municipiului Sibiu.
Târguiala pentru oale, ulcele, vase decorative, farfurii şi căni va putea fi făcută de sâmbătă până duminică (6 – 7 septembrie), între orele 9:00 și 20:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus