Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Johannis: atacam ordonanta privind migratia. Cei care schimba partidul ”se vor trezi in ilegalitate”

Președintele PNL, Klaus Johannis, a anunțat azi, la Sibiu, că reprezentanții partidelor pe care le reprezintă vor ataca la Curtea Constituțională OUG 55, care permite aleșilor locali să își schimbe partidul în următoarele 45 de zile. Primarul Sibiului spune că, din analiza specialiștilor asupra practicii Curții Constituționale, este sigur de faptul că respectiva ordonanță va fi anulată.
”Îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele Consiliilor să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această Ordonanţă. Această Ordonanţă va fi anulată de Curtea Constituţională şi se vor trezi în situaţia de ilegalitate care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituţionalitate sesizate de specialiştii noştri se văd foarte simplu - este vorba de caracterul temporar al Ordonanţei care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului opţiunea alesului local de a schimba partidul politic”, a declarat Johannis.
El spune că a primit semnale din țară că se fac presiuni asupra aleșilor să treacă la PSD. Iar cei care vor dori să se înscrie în rândurile PNL nu vor fi primiți. ” Nu primim traseşti politici. Am declarat chiar înainte de publicarea OUG că noi nu primim traseişti politici, nu dorim să încurajăm traseismul politic, nu dorim să încurajăm fraudarea alegerilor”.

Este vorba de înfrângerea voinţei electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bătaie de joc la adresa electoratului, care s-a pronunţat prin votul său, fie direct, în cazul primarului sau al preşedintelui Consiliului Judeţean şi pe listă pentru consilieri şi în fine, lucru foarte grav mai ales în situaţia în care mai sunt doar puţine săptămâni până la scrutinul prezidenţial. Se schimbă configuraţia structurii politice, este o modificare cu un impact deosebit de puternic şi inadmisibil în perioada de pregătire a alegerilor”, Klaus Johannis


În cursul zilei de marți, în Monitorul Oficial al României a fost publicat OUG 55/2014, care permite aleșilor locali să migreze de la un partid la altul, o singură dată, în decurs de 45 de zile de la publicarea ordonanței.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

31 comentarii

ticalosu se dezbraca singur situ de da degol

Acum 9 ani

Vomit ! Acest nemernic pronunta ”electorat” ! Nu are cetateni. Furaciosu! Acest broker de copii aseaza Curtea Constitutionala de partea lui !! Nu are rusine !Dictatoru! Vrea sa fie presedinte cu triple caschete dar nu are nici cap nici inima! Robot nazist !
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Mare e gradina ta Doamne!!!
Raspunde

ADOLF

Acum 9 ani

Varză totală și murată așa zisul favorit la alegerile prezidențiale cu declarațiile lui . Hotărârile Curții Constituționale sunt obligatorii pentru viitor Nu produc efecte pentru trecut. Nominalizări pt funcția de comisar european NU există. Ce contestă el cu Blaga? Păcală și Tândală. Politruci amatori.
Raspunde

votant

Acum 9 ani

Sunteti disperati,lepre comuniste, sper sa vomitati pe voi dupa dezastru pe care l-ati facut in tara dupa 25 de ani, pacalicilor.VOTATI JOHANNIS de vreti tara europeana, de nu si dupa 20 de ani va fi mai rau ca acum cu interlopii care n-au condus de atita vreme. Ce tupeu pe voi comunistilor sa fabricati tot felul de minciuni la adresa lui Johannis
Raspunde

eu

Acum 9 ani

PESEDISTI DISPERATI.ATI INTRAT IN PANICA.RUSINE COMUNISTILOR.
Raspunde

bula@3

Acum 9 ani

taci mey popy-paste
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Dar lui ia placut cand a fugit la basisti de la FDGR fara sa isi piarda mandatul.Mi se pare normal ca la fel cum a avut Johannis dreptul sa faca acest lucru,asa sa aiba voie orice primar din tara sa aleaga!
Raspunde

bula@7

Acum 9 ani

stai jos,nota 2.nu sti ce scrii
Raspunde

@8analfabetu bula

Acum 9 ani

Tu vorbelesti bai bula-mancatorul de litera i?? taci dreaq de analfabet ,rade ciob de oala sparta!
Raspunde

tarkus

Acum 9 ani

Ba comunistilor, s-au prins oamenii, \" comunistii astia au dat ordin ca-n \'45, in 45 de zile toti sa fie cu noi\", am auzit pe cineva zicand. MURITI!
Raspunde

mincator de litere

Acum 9 ani

ba sunt mincator de cariere politice mai ai un an si gata boschet ,toata viata ai fost io sugativa la bani publici ,si nu nea ajuns ca te platim degeaba mai profiti si de functia pe care ai primito de la boboru prostit cu televizoru si a-ti transformat institutile platite de noi amarasteni in feuda voastra ,incepid de la portaru de la intrare numai neamuri si pretini ,dupsa modelu comiunist PCR [pile relati si cunostinte ] se gata din noiembrie daca boboru se trezeste si vrea s-a scape de cumetriile politice vezi uktimu caz ponta -tariceanu si sifonari plecati din pnl numai ca aiu fost descoperiti ca lucreau la 2 capete cu ceilanti interlopi pastoriti de psd ba se vede cum ati guvernat in 25 de ani si asta nu este nimic s-a nu se intoarca forta de munca de afara atunci s-a vezi drame nationale si somaj cu 3 cifre ,nu de alea mincinoase facutre de flocera [dincu ] de la cluj ala ester porecumun taran care stie un pic de politichie si da pe goarna nistesondaje de nici copii de la prescolar nu le crede ,ba asta una spune pe televiziuni si alta voteaza precum cosateanu lui ala de este acum sinistru transporturilor unu de il chema rus ,s-a vedti acum trenurui zburatoare si autostrazi peste carpati facute de chinezi dupa ce au batrutr palma la o mica mini vacanta bine meritata dupa dezastru in care au bagart tara si ati vazut ce alai a luat cu el tot unu si unu printre caree si olguta de la craiova ,bai nelu pe tine nu tea luat caiai aranjat cu traseisti si excursionisti caresau viziutat sibiul taman in campania electorarta euro si rezultatu un job la daciana ,acolo la salari in verzisori ,.votati ,johannis este ultima sansa s-a scapam de ciuma rosie si cloaca lor de asa zisi liberari ,tradatori [unpr +udmr ]trezitiva ,viitoru copiilor vostri sta in votu vostru ,va va ijura de mama focului caleati amanetat viitoru la acestesugative comuniste ,intrati saraci in politichie si acum miliardari si plini de ifose prostesti de mari lideri politici
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Imi pare rau de tine da cred ca ...... ”ATACAM”!!! vine de la Hitler - anticomunist privat - si el Si mai cred ca Johiiiiii o sa ramana cam cracanat - si/nici SB si/nici B Sa vezi atunci picioare-n fuduliile lui .Pe care nu le are ca le-a investit in CA SE CA SE C A !!!!!!!
Raspunde

Zorro

Acum 9 ani

Buey johi-giratoriu,in locul tau as tacea ,tocmai tu vorbesti de migratia politica,tu care ai trecut de la FDGR la hotii de la PNL si-ai dezbinat totul pe scena politica de la noi? O s-o iei in freza de nu te vezi de la mitici...asta va fi ultima ta infrangere...te-ai bagat unde nu trebuia...in cloaca mafiota de la bucale!
Raspunde

alo

Acum 9 ani

Pentru ăia care nu au priceput 1.FDGR nu este partid politic.2.\"Se vor trezi în ilegalitate\"- înseamnă că după ce OUG va deveni nulă, traseiştii vor fi pe liber!Se vede de la o poştă, \"măi dragă\" IP 92.82.70.237 şi IP 92.84.21.249 clasa voastră politică.
Raspunde

si incă ceva

Acum 9 ani

Mai bine să se atace o ordonanţă emisă se ştie cum, \"dăcât\" să îmi atace mie guvernul permanent buzunarele prin politica care o duce.
Raspunde

marginean

Acum 9 ani

orice om cu bun simt nu poate decat sa fie de acord cu argumentatia lui Johannis. De ce se da tocmai acum ordonanta de urgenta? Ce \"urgenta\" in afara de asigurarea furtului alegerilor ?
Raspunde

Onorata Redactie!

Acum 9 ani

Pentru a-i lamurii pe toti cei care inteleg mai greu, va propun ca la fiecare articol in care se face vorbire de primarul Sibiului sa folositi sintagma \"Johanis presedinte al PNL-PDL (ACL) SI membru al FDGR\". Astfel poate vom fi scutiti de laturile emanate de anumite elemente ale caror IQ se ridica eventual la valoarea rezultatului din adunarea pentru codul de siguranta! Cu multumiri!
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Atacati-o,nu va mai milogiti de fostul vostru coleg PNL-ist Victor Ciorbea s-o atace el.Auzi la ei:miting la sediul Avocatului Poporului!Cu comisia de revizuire a Constitutiei a PNL ce se mai aude?Da\' cu Sibiu-Capitala Regionala?Da\' cu garantia de buna executie a strazii Banatului?
Raspunde

Denis

Acum 9 ani

Urgent, cautam colaboratori online pentru vanzarea de carti, romane bestseler pe imensa piata americana, dupa perioada de instruire intrati pe cea mai mare si cea mai bogata piata din lume, piata online a vanzarilor de romane bestselar din america. Se ofera contract legal chiar din perioada de instruire unde castigati minim 300 dolari lunar, suntem o companie serioasa de prestigiu cu multi colaboratori. Pentru informatii si pentru a va inscrie trimiteti INFO la adresa email [email protected]
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

hai Johannis...jos Poantex...lepra comunista a lui Hrebe ; Nastase si Iliescu Ilici Lenin
Raspunde

Pentru politrucul Werner

Acum 9 ani

Cu maxilarele tale inclestate si cu privirea bovina ai fi putut sa fi un satrap SS in lagarele de gazare sau cativa ani mai tarziu o santinela fanatica la zidul Berlinului sa tragi si in pasarile cerului, dar daca esti din alta generatie si din Rumaenien, acum ai ajuns un pupin_curist de-al lui Basescu si gastii de hoti de pe Dambovita.
Raspunde

livia

Acum 9 ani

Proiect nou,cautam persoane interesate de un venit suplimentar!Oferim sprijin si instruire pe perioada de colaborare!Asiguram contract legal de colaborare!Cere detalii la adresa de email! [email protected]
Raspunde

@21

Acum 9 ani

cu creierul tau bolnav ar fi bine sa-ti tragi un glont in cap soparla ordinara. bovina o fost***cand te-o fatat si ai cazut in balegarul fermei. fi fericit ca nu ai trait Sub Führer ca te baga pe post de handicapat mintal intr-o oala de smaltz.. sau te trimitea la canibalii din Africa ca hrana infectata.
Raspunde

alzar

Acum 9 ani

Quod licet Jovis non licet bovis. Ce -i permis parlamentarilor, nu -i petmis alesilor...locali cu semnificatie politica oricum mai mica. Doar vasalitatea conteaza. Cand asculti un universitar constitutionalist ca dl. Radu Carp apreciezi traseistele ca virgine. Te apuca scarba.
Raspunde

@23

Acum 9 ani

Tot mai behai osanale sasului corupt si traficant de kinderi,puppenklaus analfabet si somnambul ce esti?baga un SEPPUKU si marsh de pe-aici cu prostia ta penala!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Pentru comentatorul de la nr 1 esti penibil penibil penibil , banuiesc ca ti-a nu ingaduit dl Johanis ceva magari in preajma primariei .
Raspunde

mia

Acum 9 ani

Doamne fereste sa ajunga Iohannis presedinte si cu Basescu prim ministru cred ca ne-am aranjat . Daca va fi asa cred ca da si Transilvania nemtilor . Vai de capul nostru . Ar tre bui sa ii fie rusine sa mergi in afara ca sa faci tara de rusine .
Raspunde

comisar

Acum 9 ani

buey pontache, daca ai vrut portofoliul de comisar european ptr. dezvoltare regionala de la Bruxelles trebuia sa trimiti acolo pe cel mai bun om pe care l-o avut Romania in atragera de fonduri europene fostu presedinte de CJ Sibiu,Martin Bottesch, presedinte care in anul 2012 avea atras toate fondurile europene pina la nivelul anului 2014 si care avea pe rol inca proiecte de investitii in continuare si principale si secundare in caz ca unu din proiecte era respins de comisia europeana avea proiecte de rezerva.Acest om in conditii inimaginabile atacat,controlat,impiadicat si amenintat din toate partile de toate scursurile comuniste inclusiv ex sinistru berceanu care o venit expres de citeva ori sa-l opreasca sa construiasca,deci acest om o reusit sa faca cele mai mari investitii din tara... Aeroportul international Sibiu, drumul Jina-Sugag [un mic Transfagarasan] drumul Sibiu- Medias, Sibiu- Agnita,Riu Sadului-Sadu, sala la junii Sibiului,sala la CJ,renovare si transformare in cea mai moderna statie de epurare din tara,renovare clinica medicala la spitalul judetean,canalizari, asfaltari si infrastructura stradale la sate si orase s.a.Pacat ca asemenea om nu a mai fost votat in special de cei neinformati,de romi de veneticii frustrati si cu ajutorul campaniei mizerabile denigratoare furibunde psd-iste. La Bruxelles cu asemenea om trebuia sa te prezinti mai ales ca faci parte dintr-o tara repetenta in atragere de fonduri europene si dezvoltare regionala, nu sa mergi cu o fufa care habar n-are pe ce lume traieste. Votati si trimiteti oameni la Bruxelles care au demonstrat ca pot si au facut ceva ptr comunitatile lor, nu spagari,spoliatori si hoti la banii publici ca aia de la Brasov la care le-ati dat 600 de miliarde din bani publici si nu-i intreaba nimeni unde a disparut atita putere de banet
Raspunde

@27

Acum 9 ani

mia e\"miu\"- psd-ist manipulator
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

28, Adevărat fiecare cuvințel, bravos! Numai că, vezi tu, Herr Bottesch era cam greu de manipulat, nu ca securista de crețu, această Mata Hari dâmbovițeană.
Raspunde

mia pentru 27

Acum 9 ani

Te inseli este prietenul lui Base .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus