Crocante şi dulci, delicioasele nuci de pin sunt seminţele mici, comestibile, ale pinului. Se dovedesc o sursă excelentă de nutrienţi esenţiali, minerale, vitamine şi acizi graşi ce ajută la reducerea colesterolului în sânge.
Pinul face parte din familia pinaceelor, iar fructele lui, nucile, aduc organismului un număr considerabil de beneficii:
- Conţinutul în acizi graşi esenţiali, precum acidul oleic, ajută la reducerea colesterolului LDL. Dietele mediteraneene, care au cantităţi ridicate de uleiuri esenţiale, s-au dovedit eficiente în a promova longevitatea vieţii.
- Pot inhiba senzaţia de foame. Acidul pinoleic din compoziţie ar putea să provoace senzaţia de saţietate deoarece stimulează producţia de enzime. De asemenea, fiind bogate în proteine, ele constituie o gustare îndestulătoare.
- Nucile de pin sunt o sursă importantă de vitamina E (9,33mg per 100g, reprezentând 62% din necesarul zilnic). Dar ele includ şi un puternic antioxidant liposolvent, necesar asimilării nutrienţilor esenţiali care protejează membranele celulare împotriva efectului radicalilor liberi.
- Vitaminele B1, B2, B3, B5 din acest aliment sprijină sănătatea sistemului nervos central, ajută la dezvoltarea corectă a celulelor neuronale.
- Nucile de pin sunt cea mai bună sursă de minerale - mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu. Având 8,802mg per 100g de mangan, nucile oferă aportul necesar pentru întărirea sistemului imunitar.
Interesant de ştiut, nucile de pin sunt un aliment recomandat persoanelor cu alergie la gluten.
Sursă foto: http://www.ziarulring.ro/
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 472
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Matei
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
Adina