Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Inca o premiera la "Radu Stanca": ,,Amadeus", in regia lui Gavriil Pinte

Secţia Germană a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu celebrează deschiderea stagiunii de toamnă cu premiera „Amadeus” de Peter Shaffer, în regia lui Gavriil Pinte. Publicul sibian este invitat să descopere jocul intrigilor de la curtea vieneză din vremea lui Mozart şi a rivalului său, Salieri. Premiera va avea loc joi, 2 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu. Evenimentul este susţinut de BRD Groupe Société Générale.

„Echipa creatoare a spectacolului ̔”Un tramvai numit Popescu”, regizorul Gavriil Pinte şi scenografa Roxana Ionescu, şi-au reunit forţele pentru a crea un nou spectacol, de data aceasta pentru iubitorii de mistere, melodramă și Mozart, într-o scenografie simplă, însă plină de tâlc”, spun reprezentanţii teatrului.

Piesa scrisă de Peter Shaffer porneşte pe urmele lui Mozart, cel idolarizat astăzi în întreaga lume, dar care a avut o ascensiune rapidă şi un sfârşit plin de mister. Spectacolul s-a jucat pentru prima oară în 1979 la Londra. Câţiva ani mai târziu, în 1984, regizorul Milos Forman o transpune în film şi primeşte premiul Oscar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus