Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Expozitie dedicata animalelor la Brukethal

Muzeul Național Brukenthal deschide în preajma Zilei Mondiale a Animalelor (4 octombrie) o expoziție cu o temă mai puțin abordată și cu tablouri aflate la prima expunere: „Scena animalieră în colecţia de pictură europeană a Muzeului Naţional Brukenthal”

„În secolul al XVII-lea, amatorii de artă au avut preferinţă pentru un anume realism şi pentru teme picturale reprezentând atât lumea profană, cât şi pe cea cotidiană, în scene de gen, peisaje şi naturi statice. O evoluţie aparte au avut picturile cu peisaje, iar în cadrul lor picturile cu animale, care s-au impus prin propriul realism şi care, în scurt timp, şi-au dobândit autonomia. Pictorii care au activat între 1620 şi sfârşitul secolului au realizat peisaje care au inclus animale din toate speciile, observate cu atenţie, în specificitatea lor, în varii cadre naturale. Vizitatorii se vor putea delecta cu imaginile din tablourile pe această temă - 72 de lucrări, din Colecţia Brukenthal, ce aparţin unor maeştri flamanzi şi olandezi precum: Jan Fyt, Frans Snyders, Philips Wouwerman, Jan Josias Ossenbeeck, germani şi austrieci: Philipp Ferdinand Hamilton, Philipp Peter Roos, Johann Kien, italieni: Domenico Brandi, Francesco Casanova, Giovanni Benedeto Castiglione şi francezul Jean Baptiste Oudry”, spun Sanda Marta, curatorul expoziției.

Printre tablourile care vor fi expuse se numără şi „Repausul de prânz” de Willem Romeyn, „Fructe şi papagal roşu” de Paulus de Vos, „Luptă de cocoşi în faţa satului”, lucrare realizată în maniera lui Melchior d’Hondecoeter, „În pericol” de Melchior d’Hondecoeter, „Vulturi americani” şi „Păsări acvatice” de Philipp Ferdinand Hamilton.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Brukethal?!? :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus