Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Dezbaterea publica a Master Planului pentru transporturi: Toata lumea solicita insistent autostrada Sibiu-Pitesti

Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost solicitată insistent de participanţii la prima dezbatere publică a Master Planului, document unde traseul figurează ca drum expres, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus,a precizat că după 2020 este posibilă modernizarea şoselei la profil de autostradă.

"Drumul expres nu înlocuieşte ideea de autostradă, ci este o fază intermediară de la nimic la autostradă, prin nimic înţelegând drumurile actuale pe care le avem. Această evoluţie, de la inexistenţa la existenţa autostrăzii parcurge o fază intermediară, a parcurs în toată Europa şi în toată lumea. Sigur, unii care au avut bani şi posibilităţi au făcut direct autostrăzi", a spus Rus, citat de Mediafax.

În actuala variantă a Master Planului, secţiunea Sibiu - Piteşti, de 115 km, una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, promisă de autorităţi, figurează ca viitor drum expres.

"Ceea ce se ia în calcul atunci când te califici, că eşti drum transregional, expres sau autostradă, se află într-o plajă de coeficienţi. Unii se califică sau se apropie de aceşti coeficienţi, alţii sunt la limita inferioară, alţii la limita superioară. De exemplu, Comarnic - Braşov se califică la autostradă. Pe Sibiu - Piteşti se găseşte cel mai mare exportator român (Automobile Dacia, n.r.)", a afirmat ministrul.

Oficialul a precizat că subiectul acestei autostrăzi va fi rediscutat cu reprezentanţii AECOM, consultantul statului în realizarea Master Planului, şi că în momentul în care documentul va deveni unul operaţional vor putea fi realizate "unele retuşuri".

"Sunt de acord că pe Piteşti - Sibiu, la analiza întregii situaţii prezentate de colegii de la Piteşti, putem face exproprierea la nivel de 70 de metri, la regim de autostradă, proiectarea pe ceea ce înseamnă elementele care nu se mai modifică să se facă pe autostradă şi diferenţa pe drum expres", a spus ministrul.

El a arătat că, în condiţiile în care construcţia unui drum expres ar fi cu 25-30% mai ieftină, diferenţa fondurilor va putea fi alocată pentru alte proiecte, iar într-o a doua etapă, după 2020, drumul expres Sibiu - Piteşti ar putea fi transformat în autostradă.

În forma actuală a Master Planului, drumul expres Sibiu - Piteşti are un cost estimat de 1,97 miliarde euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

29 comentarii

a1

Acum 9 ani

psd du-te dracului cu toti escrocii!
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

autostrada sibiu pitesti=normal ideea lui rus=anormala
Raspunde

@ vasiladi

Acum 9 ani

...vasiladi = anormal rau !!!
Raspunde

Poantex

Acum 9 ani

nu vreau Sb-Pitesti cu 85%finantare europeana ( bani gratis )...in schimb vreau Comarnic-Bv , cu bani suta la suta de la buget , ca sa putem sifona bani la greu
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

CORIDORUL IV - SIBIU - PITESTI. Daca EU vrea asta se va face. Si asa nu vor putea fura bani cei de la PSD. (ciuma rosie)
Raspunde

pt_psd

Acum 9 ani

puie monta !
Raspunde

sofer

Acum 9 ani

ba nu mai bate cimpi ,urgent trebuie ,culiaru 4 pan european 4 sibiu -pitesti ,restu sunt grandomani si iresponcabilitati ,ba si ca tot esti sinistru ,vezi poate gasesti ce a cautat sova aproape 2 ani contractul originar cu BECHTEL,zaoi amarasteni vrem s-a stim ce clauze ati semnat la atribuirea contractului s-a nu fie si aici un tun s-au echivalentu a vreo 4-5 microsoft ,s-a vada boboru pe cine voteaza la 2 noiembrie ,ba votacilor ,astia in 25 de ani au impartit tara intre ei s-au nu vedeti cum apar tot la pachet de cite 10 ,si nu ar fi o surpriza sa-l vedeti si pe copy -paste 7 case implicat in multele spagi ,ca nu s-o fi imbigatit din gradina din spatele casei ,a plantat lei precajiti si a iesit recolta de dolari si euro ,s-au poate a avut procese celebre de aparare a baronilor rosi ,VOTATI JOHANNIS ,daca vreti normalitate
Raspunde

popa

Acum 9 ani

bai dacii liberi din sibiu, ardelenii puri. nu voi hotarati ma. nu sunteti buni decat sa contribuiti cu bani atat. hotararile nu le luati voi. motivul e ca sunteti prosti rau. nu degeaba va puneau botnita sasii cand lucrati pe mosiile lor.sibieni=neam de sclavi. n-ai ce sa ceri la 2 neuroni obositi.
Raspunde

@8

Acum 9 ani

De ce suntem prosti ba analfabetule, cum ai ajuns tu la concluzia asta, se vede cit de prosti suntem, noi traim in secolul 21 iar tu in evul mediu si te mai crezi si destept, ce impresie buna ai despre tine, frustratule, tu nu esti destept, tu esti plin de tupeu si nesmtire, fara cei 7 ani de acasa pe care le confunzi cu desteptaciunea. Bai anacronicule in toata lumea asta cel care da banul si comanda, ai ramas cu sechele comuniste sa furi banii de la altii si culmea sa la si comanzi, ba tu esti retardat rau de tot. Trebuiesc cerutae explicati de ce un culoar european se tergiverseaza in asemenea hal si finantat din bani europeni, aici e vorba de sabotaj pe fata, acum trebuiesc fixate studii de fezabilitate, licitatii si alte abureli care dureaza ani de zile, ba voi nu vedeti ca astia ne duc cu zaharelu ca sa lungeasca cit mai mult timpul ca vezi Doamne se pregatesc ca sa construiasca autostrada in timp ce ei lucreaza la autostrazile lor inutile care trec prin localitatile lor. Exact ca si in cazul spitalului regional sau a garii de ani de zile ne spun ca se face , dar nu se fac, minciuni psd-iste, nu va mai lasati inselati, votati Johannis daca vreti autostrazi si o tara europeana, daca nu tot saracie, autostrazi desenate pe harta si promisiuni neonorate.
Raspunde

Realitate

Acum 9 ani

Comarnic-Brasov se califica in week-end cand migreaza Bucurestiul spre Valea Prahovei pe cand Sibiu Pitesti este de importanta Europeana!Dar interesele personale, a se cti furtisaguri, primeaza pentru guvernanti! Banii europeni nu pot fi ciorditi!
Raspunde

adevarul

Acum 9 ani

Chiar acum am vazut la tv. se argumenteaza ca studiile de fezabilitate si atribuirea licitatiilor dureaza aproximativ 4 ani numai ca sa inceapa sa lucreze la ea, plus constructia ei care va dura mult mai mult, romani nu va mai lasati inselati la vot, astia nu vor s-o construiasca, ne duc cu zaharelu, o autostrada de importanta europeana finantata 85% din bani europeni, votati JOHANNIS daca vreti autostrazi in tara si o tara europeana.
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Sunt sibian si sunt milog... Sunt sibian deci sunt cioban. Sunt sibian si ma cheama Mailat Cioaba. Nu este mai usor sa faceti voi in regim de concesiune portiunea respectiva? daca tot are traficul ala mare? Masterplanul nu spune ce autostrada sa faca Romania. Spune doar ca singura ruta care se califica este Bucuresti Brasov. In test putem face si autostrada in rudaria lui Cioba. Interesant este ca articolele de analiza sunt doar ale disperatiilor din Sibiu de parca asta ar fi cel mai important lucru din Romania. Oras de ciobani prosti , condus de un baci neamt.. Ai un studiu facut de nr 1 mondial si parerea unor \"blogari pasionati de infrastructura\" si a unui consultant care a participat la \"realizareaautostrazii Bucuresti Pitesti\" de aceaiasi varsta cu a venerabilului Gica Petrescu. Hai sa iti spun eu ceva ..Nimeni nu va avea curajul acum sa schimbe ceva cat timp nu se mai face un nou MP.. Aia e solutia prostanacilor din Sighii.. Faceti ce stiti mai bine voi ..prostituati-va fetele, faceti statui lui Michael Blinch...puneti-va***la bataie poate schimba aia MP , ca traficul sigur nu au cum sa il schimbe. Mai tineti minte cum Cindrea va promitea cum o sa fiti voi Capitala Regionala si toti grohaiati cum dupa 800 de ani de subordonare fata de brasov \" citez din clasicul in viata Hurezeanu ...500 de ani ne ati futut voi acum 500 de ani o sa va futem noi\".uitati-va prostii Romaniei la rezultate. Cred ca inca 500 de ani tot la Bv o sa dati raportul asa ca mai vorbim dupa 500 de ani. Zi sibian si intelege prostie!
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

de ce ar face gasca de hoti psd autostrata finantata 85% din bani europeni?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Până și un Mailat devine onorabil în comparație cu Cancescu, Nita&comp. De Cioabă nici nu mai vorbesc. Se cam prăbușește castelul de minciuni al mafioților brașoveni, iar polarizarea furăciunilor înspre Brașov o să înceteze. Culoarele strict necesare sunt Sibiu Pitești și Galați Iași, nicidecum devierea anormală prin Brașov doar pentru a putea îmbuibații nesimțiți dă București să facă turism de weekend.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

13, Greșit, s-a ajuns chiar la 90%. 12, Mai pune mâna pe o carte de istorie amice, Sibiul a fost subjugat doar câțiva ani de către Dej, dar i-a trecut și lui repede pentru că și-a dat seama că brașovenii sunt incapabili istoric să conducă pe cineva, în schimb Sibiul a fost capitala Transilvaniei vreo 130 de ani.
Raspunde

@jawohl

Acum 9 ani

Da, 90% finanţare cu 110% control ăsta îi sîmburele de nemulţumire!
Raspunde

mos craciun

Acum 9 ani

Voi vorbiti de milogi bai , voi stati de zeci de ani cu miinile in buzunarele Sibiului si in cel al bugetului de stat, ati fost si sunteti o gaura neagra ptr. tara asta, nu sunteti in stare sa va sustineti singuri, sunteti umflati bombastic si nesustenabili economic, norocul vostru o fost ca la conducere sau perindat numai guverne cu gindirei comuniste care in loc sa faca ceea ce trebuie ptr tara, au facut tot lucruri inutile, costisitoare in favoarea unur tupeisti, grandomani cu clanta mare in detrimentul a ceea ce trebuie ptr. tara, de aici saracia continua.Asa-i cind esti condus de niste iresponsabili, VOTATI JOHANNIS daca vreti o tara europeana si autostrazi de nu cu astia vom fi intr-o saracie si criza continua cu lucrari facute inutil pe bani multi furati de la amarasteni.
Raspunde

Brasoave

Acum 9 ani

Ardeleanul rus miniministrul cred ca la origini totusi nu poate fi ardelean e prea idiot.De ce nu lasa coridorul 4 asa cum este proiectat [SIBIU-PITESTI] si sa faca drum expres [SIBIU-BRASOV] cretinul !!!
Raspunde

Ardelenilor

Acum 9 ani

Ardelenilor, nu voi hotărâți ce se face cu banii voștri. Noi, gunoaiele de pe Dâmbovița, hotărâm ce facem cu banii voștri, degeaba tot dați din gură. Voi sunteți buni de dat banii, vedem apăi noi ce facem cu ei. Nu mai tot comentați că și președintele tot noi îl punem, degeaba vreți voi un sas de la voi, că noi vi-l băgăm pe gât pe Pontache, fraierilor!
Raspunde

Ahmed cel Rau

Acum 9 ani

E plin de comentarii de MOM-uri! Nu stiti ce sunt MOM-urile. Aflati de la mine! Sunt material pentru Dachau, gunoaie cu ochi si alte scursuri ale Romaniei, adica Mitici, Olteni si Moldoveni!
Raspunde

mimi

Acum 9 ani

este clar ca trebuie deviat tot traficul pe portiunea comarnic-brasov care va fi cu taxa, nu conteaza ca Dacia nu mai investeste sau ca sunt atatea blocaje si accidente mortale pe valea oltului. Din pix se poate rezolva orice aproape orice si ca autostrada dracnea alexandria - bucuresti are cel mai mare trafic si este prima prioritate
Raspunde

zi

Acum 9 ani

Pana la urma nu este rau nici un drum expres care sa nu treaca prin localitati si cu 2 benzi pe sens intre SB si Pitesti. problema ca acesta este planificat dupa 2020. Pana atunci...stati in coloana si votati cu cine va da galeti, sape si slapi din china - pe astea au fost deturnate posibilele investitii din infrastructura. Aia doar 15% ca restul de 85% nerambursabili bani europeni nu ne trebuie.De fapt noi nu avem aia 15% ca ne trebuie ptr pomeni electorale
Raspunde

xy.

Acum 9 ani

in primul rind ari fi bine sa va ginditi la oamenii saraci care lucreaza la dacia sasi cistige o paine sasi creasca familile nu numai la cei care la svirsit de saptamina vrea sa faca concediu la munte sau la mare. daca nu se rezolva cu traficul nici nu se va investi pt. noi locuri de munca. este pacat ca dupa 25- de ani tara este unde este.
Raspunde

@23

Acum 9 ani

Lasă bă, ce lucru vă trebuie la Dacia? Vă dă PSD-ul și Pontache ce vă trebuie, nu mai trebuie să lucrați. Că dacă lucrați și câștigați cât de cât bine și ieșiți din starea de mizerie intelectuală și fizică nu mai votați cu PSD-ul, că începeți să fiți și voi mai educați. Mai bine vă ține proști ciuma roșie, că așa sunteți mai simplu de manipulat.
Raspunde

alzara -nedumerit

Acum 9 ani

Dezirabil drumul expres SB - C.de Arges -Pitesti, care -i soarta traficului spre /dibspre Rm. Valcea zona in care Sibiul si -a extins \"suveranitatea \" ? Legaturile Nord -Sud sunt benefice pt toti (un ardelean 100%) .
Raspunde

@19

Acum 9 ani

Tu pe cine crezi ca duci de nas, te-ai substituit iar in oltean, nu mai incerca ca sa te substitui ca nu tine, stim noi cine esti, dai mesaje din Sibiu.
Raspunde

make

Acum 9 ani

Lasati mai drumul expres, aici trebuie neaparat autostrada deoarece este culoar european principal si este si finantat 95% din bani europeni si e prima urgenta a tarii.Aia ca se fac 4 ani studii si licitatii adica nimic, neinceperea efectiva a constructiei autostrazii, inseamna rea vointa sau sabotaj pe fata, tronsonul asta nici nu trebuie sa intre in discutii si dezbateri, este prioritatea principala a tarii.Iar astia care il tergiverseaza si incearca sa-l minimalizeze intr-o tara normala ar fi trasi la raspundere ptr,. sabotaj.
Raspunde

roman

Acum 9 ani

ba da unul nu aud votati pe cel care spune adevarul , cel in ale carui vorbe ne regasim cu totii , ce ne inconjoara se vede numai jaf si jafuri , de la paduri rase de pe versanti pana la fabrici achizitionate pe nimic si vandute la fier vechi . Votati un om care nu are averi si constiinta nationala ... tine acelas crez de dupa lovitura de stat adica patriotism si o Romania mare , restu la puscarie . Votati Vadim Tudor , o prezenta mai mare de 70%-80% nu ar avea cum sa fraudeze alegerile din nou MAFIA care se termina cu \'escu.E nebun ca spune adevarul , nu cred , restul sunt povesti ale mafiei care prind ... odata ce caracatita e starpita atunci o sa avem fonduri atrase si o Romanie care o sa renasca!!!! Nu are sanse votati si credeti in tara voastra , fara tradatori.https://ro-ro.facebook.com/corneliu.vadim.tudor
Raspunde

mai roman.

Acum 9 ani

Trebuie unul care spune adevarul si care are o strategie economica ptr. tara, or Vadim are numa gura mare si atit. Singuru care spune adevaru si are strategie economica e Johannis, tara e la pamint, n-o mai putem da pe mina celor fara viziune si strategie economica, ajunge cu vorbaria, furturile si sowurile televizate, trebuiesc neaparat fapte ca altfel e grav.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus