Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Basescu: Ponta trebuie sa recunoasca faptul ca a fost ofiter acoperit SIE. Ponta: Minciuni

ACTUALIZARE
Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la acuzațiile președintelui Traian Băsescu, că se va ruga pentru el. "Dacă e vreo încălcare a legii în ceea ce a făcut domnul Băsescu, vom cere să fie sancţionat. În rest, cu toată deschiderea vă spun că azi o să mă rog şi pentru domnul Băsescu, care este extrem de tulburat şi România nu mai trebuie să depindă de tulburările sale. Există în România instituţii ale statului. Dacă cineva a încălcat legea, îl vor trage la răspundere", a declarat Ponta. La întrebarea dacă este adevărat ce a afirmat preşedintele. Victor Ponta a răspuns: "Nu, sunt numai minciuni."
Premierul se află în vizită la Iași, la moaștele Sfintei Paraschieva.
 
 
Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997 - 2001. ”Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 — 2001 a fost ofițer acoperit al SIE (...). A fost ofițer SIE, ceea ce explică și propulsarea lui de la parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General”, a afirmat șeful statului, la Realitatea TV, informează Agwerpres. Băsescu a arătat că premierul a făcut ”o mare greșeală” prin faptul că nu a spus public faptul că a fost ofițer acoperit. Întrebat dacă acesta ar trebui să se retragă din cursa prezidențială, Traian Băsescu a replicat: ”E treaba lui ce face”. "A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a continuat Băsescu.
Președintele s-a declarat revoltat că șeful SIE, Teodor Meleșcanu nu l-a informat cu privire la ofițerii acoperiți din cadrul Guvernului, apreciind faptul că această situație poate naște un precedent. ”Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună? Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG. E prima dată în istoria României când se întâmplă asta”, a mai spus Băsescu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

32 comentarii

votant

Acum 9 ani

nea traiane de ce ai tinut suspansu puna acum ,doar se stia ca el [ponta ]este coperitu ,tea inprumutat tupeul dupa ce si-a executat prieteni in ghilimele [giona ,antonescu ] acum cu ale lui televiziuni deformatoare de opini [antena 3 si romania tv ] ,intoxica boboru cu ce rau ne va fi daca vine johannis in locul tau la cotrocelu .ba cit tupeu la acesti mitici ,vede o tara intrezga ca este suta si ei nu si nu ca are coarne ,bai traiane ,laso aia cu incobatibilitatea lui ,johannis si nu mai prosti lumea ,asta johannis cu semnatura de pe un contract regional nu s-a imbogatit si nici nu a imbogatit p[e nimeni ,asta este o gogorita de la voi mitici care ati praduit tara 25 de ani ,ce te ingrijoreaza casele lui johannis ,dar casele tale si conturi le in banci de ceva miloana de dolari nimic +mosia de la nana ,bai lupu moralist [basescu ] nu mai pacalesti pe nimeni cu folcloru tau de 2 bani ,cine crezi ca o va vota pe a ta pupila [udrea ] ,bai voteazal pe ,JOHANNIS ,si atunci s-a vezi cu adevarat ce poate ,ba nu va mai obositi s-a scoatetiu de la ce va face ,johannis daca ajunge presedinte ,iti spun eu ,se va trai bine ,vom umbla in spatiu senghen fara vize ,data de cind trebuia s-a nu mai circulam cu vize a expirat de mult [martie 2011 ]vom acea atostrazi cu adevarat ,\\iar tu si toti care ati tepuit tara de 25 de ani veti face coada la dna ,ca prea va crescut averile ,intro tara falimentara facuta de voi fosti toasi ,ba lasa rominilor speranta sa-i conduca cineva cu adevarat european ,ca de voi mitici s-a saturat lumea se vede dute pe la satele tale din moldova ,constanta ,oltenia si vezi cum traiesc oameni ,nimic schimbat de cum se traia acum 200 -300 de ani ,laslal pe johannis in pace ocupate mai mult de copy -paste coabitatu cu tine ,ca de ajunge astain locul tau dupa dezastru lasat de voi 25 de ani ,va fi bomboana de pe coliva ,JOHANNIS PRESEDINTE
Raspunde

Reisenauer Iosif/E.Popovici/ Braune Stephan Max

Acum 9 ani

Noi si Johannis suntem sub acoperire cand spalam bani si fonduri primite de la biserica evanghelica sau luate de la fostele servicii din ...mai mule tari in schimb dam/luam tot din Sibiu. BINE???
Raspunde

pt 1votant

Acum 9 ani

stai calm ca Base e deget pe deget cu KWJ, la faza asta il ajuta enorm...presimteam de ceva timp miscarea asta(nu extrem de inteligenta&originala ce-i drept), doamne mai mult sau putin blonde ca Udrea sunt de diversiune si fundal. oricum tot cu sasul votez....sau ungur. cu romanasii ne-am convins. imi ajunge ce a realizat KWJ in 14 ani si cat de putin a bagat mana... si-n buzunar, imi ajunge sa vad la ce nivel e ungaria si satele unguresti, chiar daca sunt in cele mai sarace regiuni arata intr-un fel, nu ca-n moldova sau sud. PANA LA URMA FIECARE VOTEAZA CUM CONSIDERA & MESAJELE CRETINOIDE CARE O SA URMEZE NU MA INFLUENTEAZA :)
Raspunde

Reisenauer Iosif/E.Popovici/ Brawner Max

Acum 9 ani

Noi si Johannis suntem sub acoperire cand spalam bani si fonduri primite de la biserica evanghelica sau luate de la fostele servicii din ...mai multe tari in schimb dam/luam tot din Sibiu. BINE??? (03:23:01)
Raspunde

@@@@

Acum 9 ani

Mai latra la luna si chioru betiv tradator de tara...pana mai are timp....peste vreo luna poate-l vedem pe la mititica putin si vedem si demantelata gasca lui de hoti ordinari portocalii gen udrea,blaga,videanu,berceanu,blejnar,iohannis etc.
Raspunde

@(IP 92.82.66.115)

Acum 9 ani

Aci îţi dau dreptate, \'\'poate\'\'.Aşa ziceau şi promisioniştii mai deunăzi, pensiile ar \'\'putea\'\' creşte, pe autostradă s+ar \'\'putea\'\' circula, etc.Şi atenţie-`a demantela`=verb.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Suculente teme doctorale pentru politologi : un presedinte al unei tari NATO si UE isi acuza (!) prim ministrul de fosta apartenenta la un serviciu de aparare a tarii (in contemporaneitate!) anatemizandu -si proproul promovat la sefie. Totul pentru salvarea poporului prin intermediul Udrei -pentru care trateaza identic A -3 si Rev 22, diabolizand -o pe A.Mungiu s. a. .S -ar putea sa fie doar inceputul.Acum pot sa vada \"intelectualistii (si ta luat-o si C. Preda) pe cine au sprijinit. Basrscu a fost constant cuvsine insusi : demagog, cabotin, impostor si mai noi iresponsabil. Un escroc inteligent, talentat, simlatic vulgului. Priviti ce scena politica lasa dupa 10 ani !
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mă gândesc cu groază la calitatea serviciilor secrete românești, dacă ele sunt o adunătură de indivizi asemeni pontacului sau meleșcanului, atunci e jale, națiunea nu mai are nicio speranță.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Alzara, în ură ta irațională față de Băsescu îți scăpa esența, faptul că ăla a făcut o mare ilegalitate fiind și procuror și ofițer acoperit, că boii din serviciile secrete au încălcat Constituția, voit sau nevoit, habar n-am, sper că cineva să plătească pentru asta, și mai mult decât atât, în loc să fi fost sancționat, a fost promovat de năstase, ținut în palme de antonescu și partidul liberal, până când a vrut să vă ia toată prăjitura. După capul tău, probabil că ar fi fost mai bine să ascundem rahatul sub covor și să trăim în aceeași clisă urât mirositoare, oameni cinstiți cu idioți și infractori.
Raspunde

alzara\" irational \" :

Acum 9 ani

T.B. a aterizat ieri, asemeni lui Ion (Iancu) Ratiu, a gasit aceasta Romanie pe care o critica punlic pt a exorciza poporul? Nu asteptraspunsuri rationale : idolatria este irepresibila. Pana la un punct. Indepartat. P.S. :vi -l inchipuiti pe Iohannis facand asemenea afirmatii sub reflectoarele internationale ? Doar pentru d -na E. Udrea ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Alzara, ce facem aici, stilistică? Lecții de bune maniere? Băsescu a avut rolul lui în istorie, și încă unul pozitiv, cu toată înclinația lui spre scandal. Ăla e temperamentul lui, n-ai ce-i face, nu înțeleg de ce ar trebui să fie toți oamenii calmi și decenți? Că are și defecte e foarte evident, nici cel puțin nu încearcă să și le ascundă, dar iarăși scapi esențialul, și anume ilegalitățile și putreziciunea care zac în serviciile secrete și amestecul lor în fauna politică românească. Pentru faptul că are curajul să demaște mizeria asta, îl admir. Pentru că își promovează amantă, am grijă să n-o votez.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

T. B. nu \"demasca mizeriile din servicii \"; constititional le -a patronat. Chiar nu se vede desertul politic lasat de Basescu in care doar doua petsoane (Boc si Udrea) sunt creditabile (la \"necorespunzatori \" intra si personalitatile nonpartinice care s -au exprimat in spatiul public) ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Nu lasă el deșertul, asta e clasa noastră politică, împăca-te cu gândul.
Raspunde

maria

Acum 9 ani

Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti mai multe detalii la email [email protected]
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Clasa politica n -a picat din cer ; T.B. a \"ierbicidat \" tot ce a crescut langa el bun /rau exceptand doua petsoane caracterizate EXCLUSIV prin obedienta. Nu inteleg resortul optiunii dintre cei doi (vulgata este exclusa) . Ati mai pomenit asa ceva in lume?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

MONICA MACOVEI:__ „Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcţia de prim-ministru şi să-şi retragă candidatura pentru funcţia de preşedinte al României.___ După demisie şi retragere, Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituţia şi a minţit atâţia ani. ____Potrivit Constituţiei, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie şi ofiţer SIE, între cele două funcţii existând o incompatibilitate. ____Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituţia în vigoare, şi la art. 131 alin. 2 din Constituţia în vigoare între 1991 şi 2003. ____Ponta şi cei din SIE, care l-au recrutat pe Ponta încălcând Constituţia, trebuie să răspundă”, a scris Macovei._____***adevarul.ro/news/eveniment/live-blog-ponta-ofiter-acoperit-sie-reactii-consecinte-dezvaluirile-presedintelui-basescu-1_543cb9660d133766a8ecb956/index.html
Raspunde

Sebi

Acum 9 ani

@16 CUM MA SA FI ASA PROST SA O CITEZI PE mACOVEI? Asta-i Romania..
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Pentru @17. Sebi (IP 62.217.227.44): E citata CONSTITUTIA, asta e importanta, cititi ATENT:__[...]Potrivit Constituţiei, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie şi ofiţer SIE, între cele două funcţii existând o incompatibilitate. ____Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituţia în vigoare, şi la art. 131 alin. 2 din Constituţia în vigoare între 1991 şi 2003[...]
Raspunde

no si ce-i

Acum 9 ani

important este ca-i roman, ortodox si mandru. atat!
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

1. In orice tara stabila scretul de stat e...secret. 2. Ca sef de stat sa -ti aduci in discutie punlica serviciile speciale DEMOCRATIZATE (aprobate NATO) este iresponsabil (medical) .3. Cand se aud tunurile pe Nipru Deveselu si Kogalniceanu nu vor permite devieri de la traiectorie INDOFERENT de rezultatul alegerilor. Deci , nu putem pierde nimic, dar putem rata un mare castig daca nu suntem reprezentati prin Iohannis in marile cancelarii alr lumii. Fara ura si partinire.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Un SECRET Phttps://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=Ponta+omucidereUBLIC:___(https://www.)google.ro/?gws_rd=ssl#q=Ponta+omucidere_____ Un SECRET PUBLIC:___(https://www.)google.ro/?gws_rd=ssl#q=Ponta+omucidere____https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=Ponta+omucidere
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

***ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Panait
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Procurorul care investiga decesul lui Cristian Panait a fost lovit mortal de o masina, iar autorul accidentului nu a fost prins niciodata.____ ***www.bzi.ro/presa-internationala-victor-ponta-asasinul-lui-cristian-panait-394879
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

tanti nuti vrea prezident iubi o ajuta care iubi?ala mare!
Raspunde

Paparazzi

Acum 9 ani

Betivul national face declaratii sub seductia Elenei fatale. Ciobanescul german de Sibiu, adica Iohannis latra si el cu falcile inclestate si isi pazeste fost casele facute din meditatii. Curios ca MR_Unguent sef de spioni uns cu toate unguentele nu comenteaza nimic
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

25 de ani : de la Iliescu -un \"kgb -ist \" acceptat la Moskova, la Melescanu, un \"securist \" acceptat la Washington. Nu -s de -ai nostri, da -i multumitor, chiar promitator. Mai mult un joc de cuvinte dupa o zi atat de inversunata.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Uniunea Tineretului face apel la vot. Ciuma rosie trebuie oprita. Victor Ponta e un produs slab al sistemului socialist. Jos PSD!
Raspunde

preluare de pe facebook(de la Mihai Satanescu)

Acum 9 ani

Cine doreşte, este liber să distribuie! RADU MORARU: UN FLEAC, I-A CIURUIT! Marinarul moare dar nu se preda. E primul Presedinte care, iata, nu a fost ingenuncheat de catre Servicii. Recunosc, si eu am crezut ca “blatul” lui Base cu Ponta va merge pina la capat. Nu, asa s-a amagit si Ponta. Scorpionul l-a intepat pe Ponta cind ii era lumea mai draga, l-a facut! Ponta a fost ofiter acoperit SIE si probabil ca asa va ramine, din Servicii nu iesi decit cu picioarele inainte! Basescu l-a deconspirat, cu acte, fara sa riste nimic, fiindca asa e legea. Basescu stia inca de cind l-a numit. Si eu stiam, de la o sursa mare din SRI, dar nu aveam probe. Dar Base a ales o numire ingrata, un premier catastrofa, stiind ca intr-o zi va rupe gitul acestui “mutant” si odata cu el si PSD-ului. Fiindca Ponta nu mai are de ales. Nicio cancelarie civilizata a lumii nu poate valida un prezidente ca Pontacul, asa ca “aurolacul” va fi obligat sa joace pe dictatura maxima, de tip nord-coreean. Nici pesedistii nu se simt bine fiindca pe “sifon” Ponta il banuiau de mult ca i-a vindut si vor prefera un sef PSD mai civil, chiar si in opozitie fiind. In plus, Base rupe gitul tuturor puscariasilor si puscariabililor, fiindca niet gratieri! In sfirsit, chiar daca pare ca pluseaza la Udrea, Base netezeste drumul “dreptei”, meciul fiind intre Macovei si Johannis, cu arbitru Elena. Base, prin dezvaluirile sale, scoate la urne toata Romania, caz in care Ponta e un amarit de soricel, nici macar pisicut! Jos palaria Base! M-am inselat, esti barbat! Publicat: 14 Oct 2014
Raspunde

prof Oargã

Acum 9 ani

Imaginati va ora de filosofie din laboratorul cu acelasi nume al Institutului de Marina Mircea cel Bayran Constanta unde trei ani la rand au studiat cu ochii (inlacramati) la harta Romaniei Mari urmatorii lupi de mare : T. Basescu, R. Stroe, F. Pandele, M. Toadersi ultimul, cu voia dumneavoastra, R. St. Mazareeee ! Judecandu -i dupa succese sunt adevarati \"iubitori ai intelepciunii) .P.S. :mai vrem campanii electorale ; tin loc devStan si Bran (daca n -ar fi vorba despre destinul nostru) .
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Alias prof Oargã.
Raspunde

anti ciuma rosie

Acum 9 ani

procuror mediocru , plagiator , mincinos , ofiter acoperit...asa da...asta nu merita nici sa ne stearga pantofii de praf
Raspunde

@31

Acum 9 ani

Rade ciob(traian betivu)de oala sparta(poanta)!nu mai e nimic de zis,cand se balacaresc securisto-comunistii intre ei e cam faza finala-terminala a unei tari -ROMANIKA-candva bogata si plina de oameni valorosi...acum saraca si batjocorita si furata de scursuri jegoase comunistoide ce,culmea,ne dau lectii de justitie si democratie...unde sunteti voi Tepes si Caragiale si Eminescu ...sa vedeti ce-au facut talharii astia cu poporul roman??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus