Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Programul PSD Sibiu din campanie: Pensii, ajutoare sociale, subventii pentru agricultura, locuri de munca si infrastructura

Președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, susține că în județ, social-democrații vor câștiga alegerile prezidențiale în fiecare localitate. Cindrea e convins de acest lucru după ”cum vin oamenii la întâlnirile noastre, după percepţie, după mimică, după experienţa pe care o avem”. 
Pensiile, ajutoarele sociale, subvenţiile pentru agricultură, locurile de muncă și infrastrucutra sunt problemele pe care le semnalează oamenii în vizitele electorale, a declarat liderul PSD Sibiu, marți, în cadrul unei conferințe de presă. 
Cindrea a detaliat problemele găsite de social-democrați în cadrul sistemului de pensii și rezolvările găsit de Guvernul Ponta până în acest moment. "Legat de sistemul public de pensii, Guvernul Ponta a găsit în 2012 un sistem îngheţat. Trei ani nu a crescut valoarea punctului de pensie, ba din contră s-a reţinut ilegal din pensii, 5,5% contribuţia de asigurări sociale de sănătate. În prima şedinţă, aşa cum a promis, Guvernul Ponta a adoptat reglementările legislative pentru restituirea în 16 rate anuale a contribuţiilor de sănătate, reţinute ilegal de guvernele anterioare şi a început procesul de creştere aşa cum scrie la lege, cu rata inflaţiei şi cu jumătate din creşterea salariului mediu brut a punctului, valorii punctului de pensie. În fiecare an a fost indexat cu rata inflaţiei, pentru a păstra puterea de cumpărare a pensiilor din România", a declarat Ioan Cindrea. 
Al doilea atu al social-democraților, evaluat de social-democrat se referă la alocațiile de stat pentru copii. ”În această zonă a fost o aşteptare extrem de mare. Alocaţia de stat pentru copii, de câţiva ani, a fost îngheţată de guvernele anterioare, la 42 de lei, indiferent de venitul pe membru de familie. Noi am promis şi am trecut în Programul de guvernare, modificarea şi creşterea graduală a alocaţiei de stat pentru copii. În primul rând, pentru cei cu venituri foarte mici. Săptămâna trecută, hotărârea de guvern adoptată de Guvernul Ponta respectă promisiunea faţă de această categorie de persoane şi copiii din familiile cu venituri mici. De la 1 noiembrie va creşte alocaţia de stat pentru copii, se va dubla pentru toţi beneficiarii, copiii aflaţi în familiile cu venituri mai mici de 530 de lei. (…) Pentru copiii care se află în plasament familial vor creşte indemnizaţiile de la 97 de lei la 440 de lei, atât cât primesc şi copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali. Şi cel aflat în plasament şi cel aflat la asistenţi maternali vor primi aceeaşi sumă, pentru copii, de 440 de lei de la 1 noiembrie. Anterior era doar 97 de lei ", a mai spus Cindrea în cadrul conferinței de presă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 359

Comentarii

26 comentarii

.

Acum 9 ani

pensii speciale pt oamenii lor,ajutoare sociale pt cei care ii voteaza ca intotdeauna, subventii pt agricultura - bani furati, locuri de munca si infrastructura - hahahahahahaha
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Ati intabulat la Mosna 200 de case SASESTI (fara proprietari? de unde 200 de case?) pe numele familiilor tiganilor?___Da, aveti o noua societate: TIGANIADA...EI va aleg.. Si, aveti drptate, SUNT MULTI, si veti castiga...
Raspunde

doar un om

Acum 9 ani

pasarea malai viseaza, d-le Cindrea taci ca si tu crezi prostiile ce le vorbesti, marsh !
Raspunde

Socialistul

Acum 9 ani

Guvernul Boc a anulat acea prevedere din Legea Pensiilor care stabilea ca valoarea punctului de pensie trebuie sa fie de cel putin 45% din salariul mediu brut pe tara. Aceasta a facut ca acum valoarea punctului de pensie sa fie de numai 34% din salariul mediu brut pe tara si sunt mari sanse ca acest decalaj sa creasca afectand foarte serios veniturile pensionarilor de rand. Guvernul Ponta a revenit la o serie de masuri ale Guvernului Boc mai ales asupra pensiilor speciale care au fost redate unor fosti ca de ex. aviatori, justitie, diplomatie, armata etc. Pe cand si o revenire asupra corelarii punctului de pensie cu sapariul mediu brut pe tara. Majorarea pensiilor cu 5% incepand cu ianuarie 2015 si a salariului minim pe economie cu 8 % nu face decat sa sa mareasca acest decalaj. PENSIONARI nu va lasati amagiti de aceste promisiuni facute in campanie si insistati asupra reducerii acestui decalaj.
Raspunde

gogosi

Acum 9 ani

bai nu te mao lauda ca ati dat ,este dreptu nostru a pensionarilor ca noi am muncit in condti inumane in hale de productie facute dupa modelu vostru comunist iarna ghetarie si vara insupotabil ,+tot felu de privatiuni ,alimente si conditi in apartamente de era mai cald afara decit in casa ,bai nelutu ,dintre colegi mei si nu putini vreo 200 -300 ,au iesit din sistem inainte de a intra ,adica intre 50 si 60 de ani ,la astia cine le maninca pensia ,ba nu va mai laudati cu punctu de pensie ca asta a fost cea mai mare ticalosie ,ba psd ,pensia dupa vechime nu dupa povesti ,si indexarea anuala numai la aia cu pensi mici si foarte mici nu 3 la suta si ala cu 360 si la ala cu 30 000 ,fa ca tu sti multa matenmatica si vezi ciut iasa la ala cu 360 de doi covrigi si o sticla de ulei da nu de ala de masline de ala cu e multe si la cem\\l mai mic pret ,noroc ca la uni din pensionari sub 400 de roni ne da alimente ue ,ba legea pensilor modificata ca sunteti de 3 ani la cascaval nu ne mai aburiti ca pensionari nu au timp s-a mai astepte ,prostiti boboru cu telavizoru [antena 3 si ponta tv ]fa o propunere la partid confiscate averile la hrebenciuc ,nastase ,si alti tunari ai natiei ,ca voi nu vati imbogatit din spatele gradini ,[filon de aur ] descoperit linga cotetu de gaini ,legi frepte si multe locuri de munca dar de alea din clanta electorara
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

La postul TV al omului de stânga (la ce se referã?) milionarul ghitza -iubitorul de saraci -tema pensiiloe e constanta de doi ani la ora 20 ; adaugand otv -izarea la propriu stim cum si -au facut strategia. Noi, ceilalti (mai putin bãse cu alte interese), de ce am dormit ? Vom castiga apriape fara merite mizand pe disperatea tacuta a antipsdistlor .
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ce altceva e în stare primul asistat al județului, dl Cindrea, decât să folosească banii noștri pe post de mită electorală. Dl Cindrea nu a produs niciodată un leu, doar s-a înfruptat din banii produși de alții, exact ca cei pe care încearcă acum să-i mituiască.
Raspunde

mariana mitru

Acum 9 ani

Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

SIBIAN

Acum 9 ani

\"LAPTE SI MIERE CURGE\" PENTRU TIGANI ASISTATI SOCIALI SI PENSIONARI , PROMISIUNI JALNICE . CU ASTIA VA DA TARA INAINTE ? vai de capul nostru daca va iesi prostimea la vot si cei care producem plus valoare economiei vom sta acasa .
Raspunde

Sebi

Acum 9 ani

e mai bine decat sa veniti din nou voi,hotilor si sa taiati..
Raspunde

Calin

Acum 9 ani

si Cibinul navigabil
Raspunde

Ponta

Acum 9 ani

Vai de tara asta cu Ponta presedinte!
Raspunde

T.H.

Acum 9 ani

Felicitari domnului Cindrea si sa speram ca o sa castige PSD in majoritatea localitatilor din jud. Sibiu. Domnul presedinte Viorel Ponta este mult mai eperimentat decat Johannis .... si cred ca stie mult mai bine de unde trebuie sa inceapa si ce anume trebuie schimbat in Romania. TINETI MINTE TREI CUVINTE VICTOR PONTA PRESEDINTE !!!!!!
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

PSD-ul si Biserica Ortodoxa va vrea saraci si prosti. Cu Cindrea si PSD-ul lui voteaza oameni al caror IQ este mai mic decat limita maxima de viteza admisa in localitati.
Raspunde

www

Acum 9 ani

bv cindrea.dai cu lopata si vb goale k altceva nu stii...vezi si de doamna de la opc k e cu amantul pe teren...
Raspunde

maria

Acum 9 ani

hoti, mincinosi, ticalosi, nu le dati votul
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

PSD Presedinte de Onoare ION ILIESCU__ Ion Iliescu__ Ion Iliescu este o figura dominanta a politicii romanesti de dupa 1989. In timpul mandatelor sale de presedinte a inceput introducerea reformelor politice, sociale si economice, precum si procesul aderarii la NATO si finalizarea negocierilor de aderare la UE.__ Ion Iliescu a fost presedintele Romaniei in perioadele 1990-1996 si 2000-2004. In perioada 1997-2000 a fost presedintele PDSR. Din 2006 este presedinte de onoare al PSD, partid pe care l-a fondat in 1990 sub denumirea initiala de FSN (Frontul Salvarii Nationale). La sfarsitul lunii ianuarie 1990, s-a numarat printre fondatorii formatiunii politice – Frontul Salvarii Nationale, din care s-a structurat, apoi, Partidul Democratiei Sociale din Romania.__ In perioada februarie-mai 1990 este Presedintele Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala, organism nou creat care a preluat prerogativele puterii provizorii in stat si in care au fost inclusi reprezentantii tuturor partidelor politice aparute imediat dupa revolutie.__ La 20 mai 1990 a fost ales Presedinte al Romaniei, pe perioada Adunarii Constituante, de doi ani, asa cum se prevedea in Legea Electorala, conform careia s-au organizat primele alegeri libere, dupa aproape o jumatate de secol de totalitarism.__ La alegerile prezidentiale din 11 octombrie 1992, primele alegeri organizate in conformitate cu noua Constitutie, a obtinut 7.297.551 voturi, – adica 61,5% din totalul de 11.910.609 voturi exprimate, marea majoritate a electoratului optand pentru programul sau “Cred in schimbarea in bine a Romaniei”. In cursul primului mandat constitutional de sef al statului, prioritatile actiunii sale au fost: reconcilierea nationala, pactul social, conlucrarea tuturor fortelor politice pentru stabilitatea si redresarea tarii, tranzitia spre economia de piata, reforma economica, protectia sociala, deschiderea spre lume.__ In 1996 este ales senator si conduce, de pe bancile opozitiei in anii 1997 -2000, Grupul parlamentar al Partidului Democratiei Sociale din Romania (PDSR).__ Conferinta Nationala Extraordinara a Partidului Democratiei Sociale din Romania (Partidul Social Democrat) din 17 ianuarie 1997, l-a desemnat presedinte al PDSR, functie in care a fost reales la Conferinta nationala din 20-21 iunie 1997. In aceasta calitate, a contribuit la reconstructia si edificarea unui partid social-democrat modern, european. In urma scrutinului din noiembrie-decembrie 2000, propus si sustinut de PDSR, obtine un nou mandat prezidential cu programul intitulat „Aproape de oameni, impreuna cu ei”. Este cel de al doilea mandat constitutional pe care Ion Iliescu il indeplineste in cariera sa post-revolutionara.__ In decembrie 2004 este ales senator pe listele Partidului Social Democrat si redevine liderul Grupului parlamentar PSD din Senat.__ In declaratia din 20 decembrie 2004, din ultima zi a celui de-al doilea mandat constitutional, Ion Iliescu a prezentat un bilant al perioadei 2001 – 2004 cuprinzand principalele realizari ale celor 4 ani: consolidarea statului de drept si a democratiei, redresarea economica si sociala prin revenirea la principiul cresterii economice si, pe aceasta baza, ameliorarea conditiilor de viata ale cetatenilor; reforme pentru modernizarea tarii si accesul in lumea valorilor democratiei si ale progresului contemporan, integrarea europeana si euro-atlantica, respectiv primirea Romaniei in NATO si finalizarea cu success a negocierilorde aderare la UE si, ca un corolar al tuturor demersurilor, reconcilierea nationala, pacea si stabilitatea sociala, debirocratizarea institutiilor statului si sporirea functionalitatii acestora, lupta impotriva coruptiei, consolidarea societatii civile, implementarea spiritului comunitar european si raportarea la valorile practice ale acestuia.__ In 10 decembrie 2006 este ales cu unanimitate de voturi Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat._____ ***www.psd.ro/oameni/presedinte-de-onoare/
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Ultimele desfasurari din PSD demontreaza ultimele afirmatii ca \"psd -eii ar fi sustinut un candidat unic -PNL - la presedintie \".L -au imbrancit pe Ponta la candidatura pt a -si imparti f -ctiile. Nu e diferit in alte partide.
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

locuri de munca!!!cit mai multe salarii corespunzatoare muncii depuse !!! se poate ,totul e sa faci nu sa declari ca vei face!
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

da...taind cat mai multi bani de la infrastructura ( de la proiecte cu cofinantare europeana - 85% bani gratis ) si reorientandu-i spre pomeni .....asta e reteta PSd catre dezastrul economic...vorbim dupa alegeri
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

pt. titularul T.H nu stiu daca prezentati un presedinte trebuie sa faca si fata in afara tarii daca vreti subventii si autostrazi cu minciuni nu ajungeti departe.cu politica care o faceti.
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Programul PDS,dupa campanie:\'\'Ba,voi nu stiti de gluma?De unde dracu\' sa va dam,ca n-avem nici pentru noi!\'\'
Raspunde

muncitor

Acum 9 ani

ba trei ani nu ati avut timp s-a modificati legea pensilor ,si s-a faceti un echilibru ,nu scara de la 1 la 20 ,ba nu te mai lauda ca dai la pensi ca nu dai dela tine dingradina casei ,oameni care au contribuit la pensi 30 45 de ani merita sa-si traiasca sfirsitu vieti decent ,tu trebuie sa-ti pui problema o viata intrteaga la sifonat bani publici ,prin functi de taiat frunze la ciini ,tu numi dai mie nimic ,este dreptu pensionarilor ca de aia am cotizat numai bate cimpi coabitati;lor vati facut legi anti munca si de protectie a pensionarilor de lux ,rusine
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

Tara este aici din cauza voastra, nu mai prostiti poporul ati facut legi antimunca si ptr. clasa voastra perazitara, nu se poate asa ceva sa ai peste 35-40 ani vechime in munca adevarata si sa iei o pensie la fel sau mai mica decit cei cu vechime mica aflati pe posturi bugetare sau spoliatoare din banii prostilor care muncesc. Romani nu va mai lasati amagiti de hoardele astea spoliatoare de bani publici, VOTATI JOHANNIS ca sa scapam de ei si cumetriile lor.Ati avut timp de trei ani de cind sunteti la cascaval sa schimbati legea ticaloasa a pensiilor, ne-am saturat de promisiunile voastre mincinoase.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Pentru DEZVOLTARE SANATATE: Dau mai jos implicatia Consilieri din CJ in AFACERILE PARTICULARE POLISANO si SPITAL JUDETEAN....Cititi insa tot articolul din LINK.____ ______Harta intereselor politice in sanatate_____ (de medalert.ro Luni, 20 octombrie 2014, 1:52)__ O schimbare importanta s-a petrecut in ultimii ani in sanatatea romaneasca. Fondurile publice de asigurari de sanatate, administrate de persoane numite politic, au devenit o sursa pentru afacerile private din sistemul medical. Problema apare atunci cand politicieni care detin diferite demnitati sunt implicati in acelasi timp in afaceri medicale private, finantate din fondurile publice. Uneori in asta nu este nimic ilegal. Alteori este._______ SIBIU____ Relatia privat – stat____ Medicul Radu Chicea este in prezent director medical la Spitalul Clinic de Urgenta Sibiu, medic primar obstretica si ginecologie la Clinica Privata Polisano din Sibiu, consilier in Consiliul Judetean Sibiu, unde face parte din comisia de asistenta sociala si sanatate, presedinte la Colegiul Medicilor din Sibiu si profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.___ In anul 2013, in calitate de manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu, doctorul Radu Chicea declara ca unitatea medicala privata Polisano a castigat licitatia de inchiriere de servicii de radiologie pe urmatorii 20 de ani. Astfel, intreaga activitate a sectiei de Radiologie din cadul Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu a fost preluata de catre Polisano. In baza contractului semnat intre clinica privata Polisano si Consiliul Judetean Sibiu, bolnavii se pot trata atat in regim de stat, cu deconturi la Casa de Asigurari de Sanatate, cat si in regim privat in incinta Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu.__ In anul in care a fost incheiat acest contract, doctorul Radu Chicea detinea o functie de conducere in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu, dar era si colaborator al clinicii Polisano ca medic primar in Obstretica-Ginecologie. Contractul a fost aprobat de catre Consiliul Judetean Sibiu, unde medicul Chicea ocupa un post de consilier si activa ca membru in comisia de Asistenta Sociala si Sanatate.___ Medicul Florin Cioloboc este membru PSD si directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate din Sibiu, functie pe care o detine din 2009. Inainte de a fi numit director la CNAS Sibiu, Florin Cioloboc a ocupat, timp de 4 ani, functia de director adjunct al Directiei de Sanatate Publica a Judetului Sibiu, ulterior desfasurandu-si activitatea ca director medical in cadrul clinicii private Polisano_______ ***www.hotnews.ro/stiri-esential-18338727-harta-intereselor-politice-sanatate.htm
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Poate că e timpul să se cerceteze cum de reușesc aceste genii să ducă la îndeplinire atâtea sarcini. În general, unui om normal îi este greu să-și facă datoria pe deplin la un singur job, darmite la atâtea. Chicea, Manitiu &comp, nu v-ați săturat? Mai aveți \"căși\" de construit, averi de strâns, excursii de făcut? Ho, că nu mergeți cu ele în mormânt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus