Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Sambata va fi inaugurat traseul pentru biciclisti "Mocanita-Valea Hartibaciului", lung de 40 de kilometri

Membrii Asociației ”Tură în Natură” au finalizat săptămâna aceasta de amenajat traseul cicloturistic ”Mocănița-Valea Hârtibaciului”, lansarea oficială fiind programată pentru sâmbătă dimineața, de la ora 10:00. La eveniment sunt așteptați zeci de pasionați de ciclism și iubitori ai naturii.

”Traseul începe din Sibiu, din fața Bisericii Evanghelice din Gușterița și merge printre pajiști spre Mohu, de unde se intră practic pe Valea Hârtibaciului. Trece apoi prin Cașolț, Daia, ajunge în Nou Român și se întorce prin pădurea Gușteriței în Sibiu. Este un traseu foarte frumos, marcat cu litera ”C” roșu, iar pe parcurs există panouri informative montate, fiecare conținând informații turistice”, a declarat Mihai Proca, președintele asociației.

Traseul străbate locuri mai puțin cunoscute din apropierea Sibiului, traversând păduri de stejar, pășuni și sate istorice, iar parcursul traseului reprezentanții asociației organizează vizite la obiectivele turistice.

Lungimea traseului este de 42 de km iar diferența de nivel de 620 m. Deoarece traseul este în proporție de 70% off-road organizatorii recomandă utilizarea bicicletelor tip mountain-bike.

Acesta este unul dintre cele 5 trasee de cicloturism pe care Tură în Natură le va marca în intervalul 2014 – 2015 în cadrul proiectului “Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

david

Acum 9 ani

FAIN
Raspunde

mocanita

Acum 9 ani

De mocanita ce se mai aude, parca nu se mai intreprinde nimic,
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

A fost super fain, in pofida vremii care nu a fost chiar prielnica, am reusit sa ne strangem 96 de biciclisti. Traseul este foarte frumos, am inteles ca primavara e spectaculos. Referitor la mocanita, am inteles ca sunt incercari de a repune pe roti, dar nu e chiar asa usor pentru ca asociatia care incearca asta nu are suportul autoritatilor.
Raspunde

unu

Acum 9 ani

Ce face consiliu judetean, parlamentarii de Sibiu, de ce am ales asemenea oameni care nu se implica in rezolvarea problemelor judetului? Punerea mocanitei in functiune ar trebui sa fie prioritate ptr. judet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus