Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

La Biblioteca Astra se va inaugura Muzeul Asociatiunii

În 1 decembrie, la sediul istoric al Bibliotecii Astra va avea loc inaugurarea Muzeului Asociațiunii și vernisajul expoziției „Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român. 1861-1950”.

„Ziua Națională a României este un bun prilej pentru a omagia atât memoria generației care prin acțiunile sale a reușit să influențeze emanciparea românilor din Transilvania, cât și instituția prin care aceasta și-a împlinit destinul: Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român. Deschiderea Muzeului Asociațiunii în sediul Bibliotecii Județene are ca scop valorificarea patrimoniului cultural existent în Colecțiile Speciale ale Bibliotecii, dar și diversificarea paletei de servicii culturale prin diseminarea. Spațiul muzeului, pe lângă expozițiile tematice temporare, pune la dispoziția publicului larg, în mod special al tinerilor, un loc de studiu și desfășurare de activități specifice educației formale și non-formale, având ca model moștenirea culturală lăsată de înaintași”, spune directorul bibliotecii, Silviu Borș.

Expoziţia dedicată activității Asociațiunii pe parcursul unui secol este rezultatul colaborării a trei instituţii de cultură din Sibiu, moştenitoarele patrimoniului cultural: Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

În cadrul expoziției, fondul de documente (manuscrise şi piese iconografice) aparţinând Colecţiilor speciale ale Bibliotecii ilustrează dezvoltarea organică a acesteia.

Patrimoniul cultural al instituţiilor muzeale completează expoziţia cu piese de arheologie (unelte şi arme din neolitic şi epoca bronzului); numismatică (taleri romani); sigilii şi ştampile; armament (săbii, puşti, pistoale); lucrări de artă (tablouri, grafică); port popular tradiţional; ceramică tradiţională; piese de mobilier tradiţional.

Inaugurarea va loc marţi, 1 decembrie, de la ora 12:00 în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (etaj 1, corp A).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

cetateanu europeanu

Acum 9 ani

La voi 1 Decembrie este marti ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@1 Probabil inaugurarea va avea loc marți, 1 decembrie... 2015.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus