Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Primaria a facut un ”facelift” site-ului oficial al Sibiului

Sub motivația că era nevoie de o interfață adaptabilă device-urilor mobile, Primăria Sibiu a modificat site-ul oficial al Sibiului. Noua față a sibiu.ro îi are drept designeri pe cei de la MB Solutions, firma care întreține site-ul administrației municipale de ani buni.
”Noul site preia secţiunile existente în versiunea precedentă, dar le sistematizează într-o manieră mult mai uşor de utilizat. O altă noutate este crearea unei variante speciale pentru dispozitivele mobile, o versiune foarte necesară în prezentul context în care acest tip de dispozitive sunt tot mai utilizate pentru navigarea pe internet”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
Accesat de pe telefoanele mobile, noul site pune accent pe evenimentele de peste zi ale Sibiului, spre diferență de varianta veche, care scotea în evidență știrile Primăriei.

Noua interfață a site-ului oficial al Sibiului o puteți vedea aici
 

”Secţiunea de ştiri a site-ului are un nou aspect, iar rubricile dedicate serviciilor publice au fost extinse, prezentând mai multe informaţii despre activitatea acestora. Camerele web live au fost preluate şi pe noul site, adăugându-se o secţiune unde este prezentată vremea în Sibiu. Noua versiune beneficiază de o secţiune de căutare mai practică, căutarea fiind posibilă în întreg site-ul, dar şi pe secţiuni. Platforma e-administraţie a fost preluată şi aceasta, având trimitere chiar din pagina principală. De pe pagina principală se pot accesa şi secţiunile Cultură, Patrimoniu şi Turism. Tot acolo apare şi un buton activ către hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 210 care reglementează gospodărirea domeniului public, comerţul şi transportul în municipiul Sibiu”, comunicat Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Ina

Acum 9 ani

Dar licitatia cand si unde a fost? AAAAA, am uitat, in Sibiu nu se practica licitatiile, doar atribuirile directe. Scuze daca am deranjat....Sssst.
Raspunde

:@INA

Acum 9 ani

pana la 5000 euro e pe incredintare directa intre 5-15 mii e cu cerere de oferta de la trei firme si peste 15000 se organizeaza liccitatie.
Raspunde

tibi

Acum 9 ani

cica \"sub motivatia ca...\", pai site-ul vechi era chiar vechi, asa il stiu de cand eram in liceu, f. bine ca l-au schimbat si arata bine
Raspunde

atentie!

Acum 9 ani

Proaspat \"renovat \" - ne prevede vremea de ieri !
Raspunde

cmyk

Acum 9 ani

nuanta albastra face toti banii :)))
Raspunde

Ina

Acum 9 ani

@2 Serios?!? Aha, acum am inteles de ce se face pe bucati: Reproiectare site turism Municipiul Sibiu - Consiliul Local MB SOLUTIONS S.R.L. 20,000 RON 11.08.2014 etc.... Reproiectare site Municipiul Sibiu - Consiliul Local MB SOLUTIONS S.R.L. 30,000 RON 07.04.2014
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Albastru si gri/negru+alb sunt culori care denota seriozitate si echilibru, galben banuiesc ca sti iar rosu agita ... deci combinatia de culori e perfecta pentru o institutie
Raspunde

@ina

Acum 9 ani

daca vrei sa castigi licitatii apuca de treaba nu sta pe forumuri :D
Raspunde

giony

Acum 9 ani

A venit frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la e-mail : [email protected] . Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Programari zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam cu drag!
Raspunde

Ina

Acum 9 ani

@2&8 Stai linistit/a ca am castigat licitatii destule, in toata tara dar nu in Sibiu, pentru ca in Sibiu nici macar nu se publica vreo licitatie. Sibiul e muuuult prea inchis, transparenta 0, totul e doar \"intre prieteni\". A, era sa uit, am fost la o licitatie in Sibiu, dar pt ca era sa castig eu si nu \"cine trebuia\" a fost anulata!
Raspunde

flo

Acum 9 ani

@2 (INA) - nu mai tot comenta aiurea. Sunt web developer freelancer, nu sunt in niciun fel afiliat cu MB Solutions astia. Am analizat rapid site-ul nou si am ajuns la urmatoarele concluzii: 1. Pot sa zic ca este o combinatie de reponsive / fluid in mai multe trepte. 2. Pe langa asta, nu ruleaza pe o platforma populara gen wordpress, de unde si viteza (probabil o fi un codeigniter sau ceva). 3. Site-ul are o abundenta de JS in el si o gramada de elemente html, elemente care ingreuneaza dezvoltarea lui in responsive+fluid in multi trepte. 4. Site-ul este construit la ultimele standarde, cu bootstrap si taguri og pt facebook (dar lipsesc cele de twitter). 5. Se putea face mai mult pe partea de optimizare viteza, aici se pare ca nu se pricep cei de la MB Design. Dar, una peste alta, baietii aia au facut o treaba buna iar daca tu zici ca pretul pentru site-ul asta a fost de 20k + 30k ron, sa stii ca este o suma foarte buna pentru o firma. Nu e nicio combinatie. Ma bucur ca au ales niste profesionisti (sau macar semi profesionisti) in loc sa aleaga niste baietasi care sa il faca la jumatate de pret, cu tehnologii invechite, pe platforme populare de unde downloadau ei 2-3 pluginuri moka si iesea un rahat la sfarsit. Si inca ceva, habar nu ai/am ce interfata de backend (administrare pe romana) au. Aia nu e moka deloc.
Raspunde

flo

Acum 9 ani

Alo, baietii de la MB Solutions - tocmai ce am observat - daca cititi asta - scoateti index.php-u din linkuri cu .htaccess ca e penibil grav. Nu uitati sa faceti 301-uri de la /index.php/* catre /* cu wildcard ca sa nu stricati SEO-ul si sa pasati SEO juice-u catre noile pagini.
Raspunde

@flo

Acum 9 ani

Nu stiu de ce ti se par comentariile mele aiurea, poate nu ai citit cu atentie ce am scris. Nu m-am legat nici de platforma, nici de sume, nici macar de MB. Constatam doar cat de \"inchis\" e Sibiul, toate institutiile din Sibiu, nu doar primaria. Si crede-ma, chiar am experienta. Apropo, de opensource (si nu vorbesc de wordpress, php, drupal sau altele la fel) s-a auzit pe aici sau doar de Microsoft, Sharepoint, Oracle, etc care nu sunt \"moka\"?
Raspunde

Misu

Acum 9 ani

Foarte fain site-ul. Ma face sa-mi schimb parerea despre mine.. Mai am lut de invatat..
Raspunde

olf

Acum 9 ani

Pfoooai ce deschisa esti , m-ai dat pe spate. Ce parere buna ai despre tine
Raspunde

ghio

Acum 9 ani

fain saitu personal mi s-o sculat instantaneu de la prima vizita
Raspunde

cmyk

Acum 9 ani

:))))))))))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus