Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

A IX-a editie a Conferintei romano-sarbe de chirurgie gazduita la Sibiu

În perioada 27-28 noiembrie, la Sibiu, va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei româno-sârbe de chirurgie.

„Acest eveniment este deja unul de tradiţie atât în Serbia cât şi în România şi are ca tematică ştiinţifică noutăţile din chirurgie. Tematica deosebit de generoasă permite participanţilor să discute despre noile realizări din domeniu, despre cazurile speciale şi despre noi modalităţi de abordare şi rezolvare a patologiilor chirurgicale clasice”, spun organizatorii.

Vor fi abordate subiecte privind chirurgia abdominală, chirurgia vasculară şi cardiovasculară, chirurgia sânului şi neurochirurgie.

„Această conferinţă de tradiţie reprezintă un schimb de idei transfrontalier cu efecte imediate extrem de pozitive pentru două naţiuni legate istoriceşte şi sentimental de-a lungul anilor. De remarcat este infuzia de tineri competenţi în zona moderării conferinţelor, dar şi a prezentării temelor chirurgicale. Este vorba de o generaţie tânără de chirurgi de mare viitor, prezentă în ambele ţări, care începe să devină din ce în ce mai vizibilă mulţumită unor astfel de evenimente cu o deosebit de importantă notă profesională şi de cercetare”, a declarat Dan Sabău, medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Conferinţa este prezidată de prof. dr. Nebojsa Stankovic, preşedintele Societăţii Sârbe de Chirurgie şi de prof. dr. Mircea Beuran, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie.

Preşedinţii executivi ai conferinţei sunt prof. dr. Ion Georgescu (Craiova) şi prof. dr. Dan Sabău, medic şef al Secţiei Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Lucrările se vor derula în 27 noiembrie, între orele 15:00– 20:00, la Hotelul Ibis Sibiu, şi în 28 noiembrie, între orele 8:00 – 18:00, în Sala Senatului ULBS, str. Lucian Blaga nr. 2A.

Foto: www.pierantoniogardelin.it

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

giony

Acum 9 ani

A venit frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la e-mail : [email protected] . Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Programari zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam cu drag!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus