Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

ACTUALIZARE - Starea familiei lovite de masina pe trecere. Femeia este insarcinata in sapte luni

ACTUALIZARE 11 dec. - Familia lovită aseară pe trecerea de pietoni de la Libertatea este în stare relativ bună. Băiețelul de doi ani și jumătate a suferit un traumatism cranio-cerebral și se află internat la Spitalul de Pediatrie. El nu a avut nevoie, însă, de intervenții chirurgicale și rămâne sub supravegherea medicilor.
 
Mama sa, în vârstă de 30 de ani, însărcinată în luna a șaptea, fost diagnosticată cu luxaţie umăr drept şi traumatism cranio-cerebral cu plagă. "Nu au fost probleme legate de sarcină şi nu a fost nevoie de internare, astfel că pacienta a plecat cu recomandări", spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean, Decebal Todăriță. Soțul acesteia este în stare ceva mai gravă. Bărbatul de 34 de ani a fost diagnosticat cu fractură peroneu drept şi fractură calcaneu stâng şi a fost internat în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie.
 
Știrea inițială:
 
Soț, soție însărcinată în șapte luni și un băiețel de doi ani au fost accidentați grav pe trecerea de pietoni, în această seară. Accidentul s-a petrecut pe strada Abatorului, lângă Libertatea, celor trei victime li s-au acordat la locul accidentului prime îngrijiri medicale, iar apoi au fost transporate la spital. Șoferul care i-a accidentat pe trecerea de pietoni are 33 de ani și este din comuna Alămor.
 
Ieri s-au mai produs alte trei accidente, toate pe trecerile de pietoni. În cel mai grav, petrecut lângă magazinul Ambient, în care au fost implicați un bărbat și fiica sa, victimele se află în spital în stare critică la Spitalul Clinic Județean. Bărbatului i se dau puține șanse de supraviețuire. „Pacientul a suferit multiple leziuni cerebrale grave, este ventilat mecanic și se află internat în cadrul Secţiei Clinice Terapie Intensivă. Medicii fac tot posibilul pentru salvarea vieţii pacientului”, explică purtătorul de cuvânt al Spitalului, Decebal Todăriță.
 
Fiica sa, în vârstă de 9 ani, care se afla împreună cu tatăl ei în momentul în care au fost loviți pe trecerea de pietoni, a fost operată la cap. Fata a ajuns la spital cu traumatism cranio-creberal și fractură de tibie, la piciorul drept. “S-a intervenit chirurgicalpentru plaga craniană frontală, iar evoluția post-operatorie este ușor favorabilă”, spune Alina Cozac, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie. Fetița este conștientă, iar viața nu îi este pusă în pericol, în acest moment.
 
Foto: arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

mona

Acum 9 ani

Asta pentru ca toti cretinii de politisti stau \'la caldura\' si se gandesc cum s-o puna de-un amantlac sau de-o greva!! Nemaivorbind de lege...
Raspunde

x

Acum 9 ani

As lasa aceste stiri cat mai mult in prima pagina. Asa am invata cu totii: conducem mai preventiv dar u ne aruncam pe treceri, ori ce ar fi. Nu vreau sa iau apararea soferilor, aflandu-ma printre acestia, dar lipsa educatiei rutiere pentru pietoni este mare. Rog politia sa mai stea la treceri de pietoni si sa invete inconstientii sa traverseze. Educatie rutiera in scoli cat mai urgent.
Raspunde

ptr.mona

Acum 9 ani

cretina esti tu si cei care nu stiu sa conduca masini prin oras
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Imaginea care insoteste aricolul este de pe str. Dealului, care este dupa parerea mea una din cele mai periculoase treceri de pietoni din cauza amplasarii parcarilor - una dintre parcari fiind in curba fix inaintea trecerii de pietioni. N-ar strica o reevaluare a riscurilor facuta de Politia Rutiera pentru intersectia respectiva.
Raspunde

dan

Acum 9 ani

am vazut ieri ca pe ploaie pietonilor nici prin cap nu le trecea ca daca sar pe trecerea de pietoni au toate drepturile dar la viata lor nu se gandesc dar spera ca la colt sa fie un politist sa-i ia carnetul. uita ca este noapte ploua geamurile multor masini sunt aburite iar vizibilitatea scade.
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

Prudenta ar trebuie sa fie de ambele părți. Câteodată oprește șoferul de pe banda 1 si nu oprește de pe banda 2 sau invers, asta când sunt pietoni angajați in trecere. Pe de alta parte, pietonii merg relaxați pe trotuar dar la trecere nu prea au rabdare sa se asigure si de multe ori sar la propriu pe trecere. ar trebui si Politia, nu sa stea doar la săltat carnete ci sa devină activa si in cazul pietonilor. Unde s-au semaforizat s-a disciplinat lumea.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Cretini sunt unii care habar n-au sa conduca masina si unii care dintr-un simt bovin se arunca pe trecere inainte sa se asigure. Trecerea de pietoni nu este parte a trotuarului.
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

MOARTEA PE TRECEREA DE PIETONI = 1 INCHISOARE CU SUSPENDARE.....SE MERITAAAAAAAAAA???????????? NU TRAVERSA PANA NU SE OPRESTE MASINA!!!!!!!
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

MOARTEA PE TRECEREA DE PIETONI = 1 INCHISOARE CU SUSPENDARE........SE MERITAAAAAAAAAA???????????? NU TRAVERSA PANA NU SE OPRESTE MASINA!!!!!!!
Raspunde

cauze

Acum 9 ani

Soferi neatenti sau prosti si pietoni prosti. Asta e mai greu de gestionat dar.. Carosabil valurit care pe timp de ploaie, mai ales noaptea reflecta lumina ca un pom de craciun. Semafoare la trecerile de pietoni. Parcari de masini in buza trecerilor.. astea toate se pot rezolva.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Eu am patit-o in sesnul giratotiu pe Semaforului. tot pe ploaie de abia vedeai si o doamna traversa strada exact prin sens, in conditiile in care trecerea era la 10 pasi mai incolo. Am oprit la limita, I-am facut semn unde este trecerea si ma mai si injura. NO, domnii politai unde erau atunci?? Ca tot stau la vanat de suspendare de permise in V. Aron. Atentie trebuie din partea tuturor si soferi si pietoni, dar sunt multe cazuri in care pur si simplu tasnesc in fata ta si trebuie sa reactionezi rapid, altfel i-ai luat.
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Trecerile de pietoni amplasate pe strazile circulate intens (mai ales unde sunt 4 benzi de circularie si traversarea se face in timp mai indelungat) trebuie dotate cu semafoare actionate de catre pietoni! Asa pot fi salvate multe vieti! Pietonii pot astepta 40-60 sec. pana semaforul se schimba in culoarea verde pentru a le permite traversarea...
Raspunde

B

Acum 9 ani

IN SPECIAL PENTRU ptr.mona (IP 5.15.118.222) cretina esti tu si cei care nu stiu sa conduca masini prin oras (00:47:40) in acelasi context in care conducatorii auto au obligatia sa reduca limita vitezei pana la evitarea oricarui pericol si pietonii ar trebui sa aiba constiinta sa se asigure o clipa inainte de a sari pe trecerea de pietoni. Mai usor cu nervii si injuraturile ca nu ajuta la nimic. Dragi pietoni care va \"urlati\"dreptul incontestabil de a avea prioritate pe trecerea de pietoni ganditi logic: nimeni nu vrea accidente, cu atat mai putin conducatorii auto. Trecerea de pietoni confera prioritate, nu este pamant sfant. Va ramane cel putin obligatia morala de a va asigura inainte sa pasiti pe dungile albe vorbind la telefon sau injurand conducatorul auto care trebuia sa viseze eventual ca dumneavoastra veti avea intentia de a trece strada....
Raspunde

aida

Acum 9 ani

uitativa ca toate trecerile de pietoni sunt marcate intre stilpi de iluminat public .numaiin sibiu trecerile nu sunt iluminate
Raspunde

io

Acum 9 ani

Pe Sos A Iulia trebuie o trecere de pietoni intre Complex si Poligrafie!!!!!! Distanta e prea mare fara trecere de pietoni!!!
Raspunde

dan

Acum 9 ani

Mai circulati prin europa sa vedeti cat de prudent se circula in localitati, cand ai simtul civic, cand sti ce sanctiuni te asteapta cand nu dai prioritate.nu mai dati vina pe pietoni, prea priceputilor, cand afara lumea trece strada prin loc nepermis cu copilul in carucior,in pas lent stiind ca soferul nu e roman...
Raspunde

gica contra

Acum 9 ani

Omul ala nu are nicio scuza. Pe langa trecerea de pietoni troneaza mare semnul STOP !!! Daca nu era niciun pieton in zona, el tot trebuia sa opreasca. Asa ca ciocul mic si pasi rapizi ...
Raspunde

sibianul

Acum 9 ani

De ce nu mentioneaza nimeni de parcarile amenajate de administratorul drumului care sunt pozitionate in imediata apropiere a trecerilor pentru pietoni, cand de fapt ,conducatorii de vehicule sunt OBLIGATI: sa nu opreasca vehiculul pe trecerile pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea!....SI LA NOI IN ORAS EXISTA PARCARI AMENAJATE LA NICI 2M DE ZEBRA !!! Implicit vizibilitatea pietoni lor, care urmeaza sa traverseze strada este ff redusa, desi soferul reduce viteza preventiv acolo, nu mai merita mentionat de copii care chiar nu se vad deloc de dupa masinile parcate`` regulamentar prin marcaj``...doamne fereste de accidente cum spune articolul fiindca doar o expertiza poate clarifica lucrul acesta !
Raspunde

transilvv

Acum 9 ani

DA, marea majoritate a pietonilor considera ca atunci cand se arunca pe trecere odata ea de pietoni un camp de forta invizibil coboara si ii protejeaza pe ei, dobitocii, de orice rau din partea masinilor. Si din nou DA, politistii nu au nici o treaba cu pietonii, nici macar nu le atrag atentia cand se arunca pe trecerea de pietoni, momentul de asigurare al pietonului nu exista in mai mult de 75% din cazuri asa cum nici biciclistii nu se dau jos de pe bicicleta la trecerea de pietoni sau nu semnalizeaza vreodata la schimbarea directiei de mers in intersectii/giratorii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus