Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primele spatii de servicii deschise pe autostrada: inca nu e chiar Romania lucrului bine facut! | Foto

La aproape un an de la deschiderea traficului pe lotul IV al autostrăzii Orăștie – Sibiu (cel cuprins între Cristian și Sibiu Vest), constructorii au finalizat și spațiile de servicii, dar și cea mai mare parte a Centrului întreținere și coordonare (CIC) de la Săliște. Spațiile de servicii, situate în dreptul comunei Cristian, au fost date în folosință în ultimele zile ale lunii trecute, primii care le-au folosit fiind șoferii de TIR. La două săptămâni după, în interiorul clădirilor care adăpostesc toaletele căldura funcționează, apa caldă curge încă la robinete, dar în chiuvete care nu au mai apucat să fie și curățate. Toaletele turcești emană mirosuri neplăcute, iar curățenia din parcare nu este cea exemplară. Dimpotrivă, în după-amiaza zilei de marți, tomberoanele spațiului de servicii de pe sensul de mers Săliște – Sibiu ”dădeau pe din-afară”. ”Adineauri a trecut mașina de gunoi, dar nu a mai putut să încarce deoarece era plină. Va reveni imediat pentru a prelua tot gunoiul”, a explicat paznicul obiectivului. Care paznic lipsea din preajma spațiului ”de vizavi”.
În ceea ce privește Centrul de întreținere de la Săliște, aici lucrările civile au fost finalizate. Reprezentanții centrului au efectuat deja primele operațiuni de prevenire a formării poleiului, iar în cursul după-amiezii de marți, reprezentanții constructorului calibrau echipamentele de comunicații amplasate pe traseu.

Spațiile de servicii de la Cristian sunt primele de acest gen deschise pe autostrăzile puse în funcțiune pe teritoriul județului Sibiu. Cele de pe lotul III (Săliște - Cunța), lot deschis circulației luna trecută, nu sunt încă nici conturate bine. Aceste spații ar urma să fie amenajate până în vara anului viitor undeva în zona Miercurea Băi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 922

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

K.Samuel

Acum 9 ani

Sunt incredibil de primitive. Bude turcesti??? Wtf? Unde mai vezi in Europa asa ceva? In Austria, parcarile ASFINAG-ului sunt opere de arta, comparativ cu ce s-a facut la noi in 2014. Dezastros.
Raspunde

cata

Acum 9 ani

Nici mie nu imi plac budele turcesti......dar din punct de vedere sanitar, neavand contact direct cu ea, este o alegere corct facuta. Bravo. P.S. Civilizatia oamenilor nu o poti schimba pocnind din degete. Ala nici nu o depus juramantul si voi vreti sa fie ca in Germania, Austria etc...
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Vorbești în necunoștință de cauză! Când strămoșii tăi se duceau după casă, turcii aveau bude și băi. S-a constatat că postura pe care o abordezi la buda turcească e cea mai bună pentru golirea intestinului, a mațului gros, pe înțelesul tău. Așa că nu mai vorbi de primitivism. Citește și vei afla că în secolele 14- 15 cînd arabii au pătruns în Europa avea o civilizație care i=a lăsat mască pe francezi și spanioli.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Pai cand au venit arabii in europa cu WC-urile turcesti, europenii goleau oalele de noapte pe strada .. de pe geam si daca aveai ghinion erai lovit in cap de produs. Dar totusi ... Spatiile de service trebuie sa contina si ele un magazin un restaurant ceva, asa o parcare cu WC e chiar primitiv. In SUA de exemplu sunt combinate cele doua, din 2 in 2 mile sunt parcari iar la 10 mile (16 km) sunt parcari mai mari cu un restaurant .. cu un magazin .. ceva acolo
Raspunde

@4

Acum 9 ani

...aici esti la melteni , la Romanica lucrului bine facut....obisnuieste-te si lasa-i pe americani in plata lor.
Raspunde

ponta

Acum 9 ani

dezastru ....zici k sunt construite in urma cu cel putin 40 de ani....ce mizerie de tara...adevarat tiganiadia
Raspunde

germanicus

Acum 9 ani

Toalete turcesti.....CE te faci cind unul sau chiar mai multi isi fac necesitatile chiar PE LINGA ? Unde-ti mai cracesti picioarele pentru a te usura si tu ? Boahhhhh, cita scirba va fi in aceste ,,toalete\" !
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Nu desconsiderati normele igienice islamice; mai bine conformati -vã !
Raspunde

io

Acum 9 ani

daca am fii mai civilizati s-ar pune toalete normale....dar nu suntem in stare sa aruncam un muc in scrumiera si apoi scrumiera la gunoi , daramite sa pastram curatenia in toaleta ...asa ca asta meritam
Raspunde

gheorghe de gheorghe

Acum 9 ani

@4 serios nene, le-ai vazut matale? din două în două mile? și din 10\'n 10? io cred că se ascund de mine când trec, că io nu le văz așa de dese. în 300 de mile (cam 500 de km) cât fac eu naveta sunt doar 3 rest area. două au tarabe de astea de vând junk food (gen McDonalds) și benzinării iar al treilea are doar WC-uri și 6 automate care vând sucuri, cafea și crap (american) împachetat. au pus bude turcești? păi ce altceva să vă pună? mă mir că mai sunt robineți la chiuvetele alea, după două săptămâni...
Raspunde

6emBHEyGMqB6

Acum 9 ani

I found myself nodding my noggin all the way thgruoh.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Iau muițe apocaliptic, două la preț de una !
Raspunde

Nt16ITOM

Acum 9 ani

Not bad at all fellas and galasl. Thanks.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

ne asteptam la ceva civilizat dar uni din noi romanii nu stiu ce e asta civilizatie..se arunca gunoaiele pe geamul camionului degeaba sunt containere de gunoi ca ne e greu sa facem 10 pasi pana la ele...nu mai zic ca romanu nu e obisnuit sa plece cu mana goala,nu conteza ce \"i-a\"doar sa aiba un suvenir chiar daca e de la un wc public...si sa nu uitam ca se folosesc gratis parcarea si wc-urile........pacat ca ne batem joc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus