Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ce vor face companiile din Sibiu cu banii obtinuti in urma reducerii CAS cu 5 procente

Marea majoritate a companiilor din Sibiu anunță că vor folosi banii rămași în urma măsurii Guvernului de a reduce CAS-ul cu cinci procente la angajator în creșterea veniturilor angajaților. Unele firme chiar anunță creșteri salariale încă de la începutul anului viitor, în vreme ce altele vor face noi angajări sau vor stimula angajații meritorii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a realizat o analiză a efectelor reducerii CAS cu 5 %, concluziile studiului fiind prezentate astăzi de către Francisc Szombatfalvi-Torok în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural. Torok a declarat că în situația firmelor mici, care au câțiva angajați, impactul măsurii Guvernului este redus, însă în cazul unor companii mari, cu sute sau mii de angajați, sumele economisite sunt de ordinul zecilor de mii de lei. Spre exemplu, compania SNR Rulmenți preconizează că va rămâne cu aproximativ 80.000 de lei pe lună. Bani pe care îi va investi în lărgirea pachetului salarial.

”Pentru a surprinde într-un mod cât mai obiectiv impactul reducerii CAS-utui la angajator cu 5 % începând cu 1 octombrie 2014, I.T.M. Sibiu a demarat o acțiune de consultare în acest sens a 17 operatori economici mari din județul Sibiu, care au fost invitați să-și exprime punctul de vedere cu privire la impactul modificării CAS-ului asupra propriului buget dar și asupra planului de afaceri”, a declarat Francisc Torok.

Compania Ambient a comunicat ITM Sibiu că intenționează să investească banii în dezvoltarea resurselor umane și creșterea atractivității pachetului salarial.

Takata anunță noi angajări iar reprezentanții societății Euroconf spun că vor folosi banii pentru reducerea fluctuației de personal și realizarea de noi angajări.

Mai departe, Phoenix Mecano Plastic a luat deja decizia de crește salariile angajaților cu câteva puncte procentuale, chiar de la 1 ianuarie 2015.

Singura companie care au anunțat că așteaptă și alte măsuri pentru stimularea muncii este Siemens.

”Măsura a fost deosebit de bine primită de mediul de afaceri și cu semne de întrebare din partea mediului sindical. Să sperăm că banii rămași vor fi folosiți pentru crearea de noi locuri de muncă”, a concluzionat  Torok. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

unu

Acum 9 ani

un lucru bun! se pare ca nu a fost o masura rea...
Raspunde

una

Acum 9 ani

Minciuni!!! Banii aceia ajung in buzunarele patronilor. nu intrebati directorii ce vor face cu banii, intrebati angajatii de la firmele mentionate daca au vazut vreun leu in plus!!!
Raspunde

@una

Acum 9 ani

Ma indoiesc. Si oricum orice administrator de firma ... mai mare ... incearca sa isi stimuleze angajatii eficienti .. si asta se face prin marire de salariu. Mai bine ai mai putini angajati dar mai eficienti si mai profesionisti pe care sa ii platesti calumea decat o droaie de inapti care iti fac mai multa paguba ... iar pentru productia \"la banda\" se fac angajari noi pentru ca asa creste productia dar ei vor avea o crestere a salariului extrem de mica.
Raspunde

miha

Acum 9 ani

AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA *** SI AFLA DETALII
Raspunde

compa-nionu

Acum 9 ani

Dar ce te faci daca administratorul de firma...mare...dupa ce i-ti da 4,5%,i-ti taie 5% pe motiv de reducere de costuri?
Raspunde

Independent

Acum 9 ani

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Detalii dupa ce expediati textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus