Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Vernisaj la Protectia Mediului cu tablouri realizate de elevii sibieni

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu şi cu Asociaţia “Cheile Burgului” Sibiu au vernisat, joi, expoziția de desene “Protejăm astăzi planeta de mâine”.

Expoziția cu caracter permanent cuprinde 150 de tablouri și reprezintă desene ale copiilor din judeţul Sibiu, participanți la concursurile tematice organizate de Protecţia Mediului Sibiu.

La vernisaj au participat 70 de copii de la nouă şcoli şi licee din judeţ. Autorii desenelor din expoziţie au primit cadouri şi au asistat la un concert susţinut de corul Catedralei Mitropolitane Sibiu, care a cântat colinde tradiționale de Crăciun și de Anul Nou.

La eveniment au mai participat inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “D. Croitoru”, Cosmin Balcu şi comisarul şef Constantin Dragomir de la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Sibiu.

“Sunt extrem de bucuros că am reuşit să deschidem această expoziţie de desene cu tematică de mediu, realizate de către elevii sibieni. E doar una din strategiile noastre de atragere a tinerilor către acţiuni ecologice. Dorim să implementăm un sistem de conştientizare a generaţiei tinere, pentru ca dragostea de mediu să ducă la protejarea oricăror forme de viaţă. Cred că generaţia actuală va lasa planeta pe mâini bune şi omenirea va avea un viitor verde. Pentru o strategie sigură, pe termen lung, este nevoie de educaţie ecologică, astfel încât cetăţeanul să fie conştient că prin protejarea mediului îşi protejează sănătatea lui şi a celor apropiaţi lui. Este misiunea noastră ca prin organizarea de acţiuni periodice să promovăm schimbarea atitudinii faţă de problemele de mediu, iar aceste acţiuni, cu siguranţă, se vor bucură de un real succes”, a declarat Bogdan Trif, directorul APM Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Așa da

Acum 9 ani

Felicitări! Se mai fac și lucruri frumoase în Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus