Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

“Transilvania", marele zid sibian. CSU Sibiu incheie turul neinvinsa, pe teren propriu: 83-76 cu BCM U Pitesti

Seria de invincibilitate a sibienilor, de pe teren propriu, continuă şi după meciul cu BCM U Piteşti. CSU Atlassib Sibiu a repurtat un nou succes în faţa piteştenilor, la capătul unui meci în care a suferit enorm pe final de meci, chiar dacă la pauza meciului tabela arăta 48-29 în dreptul echipei galben-albastră. În urma acestei victorii, scor 83-76, CSU Atlassib Sibiu rămâne singura formaţie neînvinsă, pe propriul teren, în actuala stagiune de LNBM. Succes care trimite echipa antrenată de Miodrag Perisic până pe poziţia a patra.

Chiar şi atunci când jocul lui CSU Sibiu scârţâie sau când echipa este măcinată de accidentări, mereu şi mereu, în Sala “Transilvania”, CSU Sibiu are capacitatea de a se transforma într-o formaţie veritabilă. Sibiul încheie un an 2014 fără înfrângere în sezonul regulat de LNBM, singura înfrângere suferită în acest an fiind cea din play-off, în meciul decisiv, din “sferturi”, cu U Mobitelco BT Cluj-Napoca (actuala U Banca Transilvania), scor 72-74.

Piteştiul, deşi se afla pe poziţia a treia, venea la Sibiu răscolită de amintiri. Faptul că CSU Sibiu a învins-o în ultimele partide cam pe unde a prins-o ţinea vii şansele unei noi victorii, chiar dacă BCM U Piteşti era echipa care avea doar două înfrângeri la activ, în acest sezon. În baschet, ca în orice sport, nu joacă istoria, dar uneori poate oferi o doză în plus de optimism, mai ales că amintirile sunt totuşi mai proaspete.

Trio-ul câştigător, Bojovic-Lee-Seals

S-a mers cap la cap pâna la 6-6, într-un debut de meci efervescent ca o tabletă de calciu scăpată într-un pahar cu apă minerală. Hurd şi Fraseniuc fiind principalii actori ai unui start de meci incendiar. Piteştenii au căzut în propria capcană. Ritmul alert i-a sufocat si nu au mai avut reacţie în faţa unui tăvălug ofensiv sibian pe filiera Bojovic-Lee-Seals. Scorul devenise 14-6 pentru sibieni, după 4 minute jumătate în care piteştenii treceau printr-o criză evidentă de creativitate atât pe tranziţia ofensivă, cât şi pe poziţional. Cel care i-a adus la viaţa a fost Milosevic, cu o finalizare din preajma zonei de trei secunde. Trio-ul sibian Bojovic-Lee-Seals iesea din nou la rampă şi în doar două minute mai pune 7 puncte în faţă. Urma o tresărire de orgoliu a echipei din Pitesti, care îşi aducea aminte că este echipa ce a fost învinsă doar de două ori în această stagiune de LNBM. Nemanja şi Faber înscriau câte două puncte de fiecare şi, după 10 minute de joc, scorul era 21:12 în favoarea gazdelor de la CSU Sibiu.

Repriza secundă a fost deschisă de duelul Seals-Milosevic, prin cele două “duble” din partea fiecăruia din interiorul semicercului. Urma din nou o cădere inexplicabilă din partea piteştenilor, ceea ce ne creează impresia că revedem desfăşurarea primulului sfert. S-au scurs trei minute în care BCM U Piteşti nu izbutea să introducă mingea în plasă, spre satisfacţia echipei de pe Cibin care apăsa pedala de acceleraţie până la fund. Efectele se vedeau imediat, mingile lui CSU nu se mai vindeau, iar scorul începea să capete proporţii, 32-16, datorită aceloraşi inepuizabili Bojovic şi Seals. Jocul sibienilor părea un “dă şi pleacă” ce crea mereu dezechilibru în defensiva oaspeţilor. Exact ca în primul sfert, după acea secetă din tabăra piteştenilor, Milosevic pune pe tabelă două puncte şi stopează seria sibienilor. Kovacic de trei puncte şi din nou Milosevic aduceau Piteştiul la 9 lungimi în spatele lui CSU Sibiu, 32-23, şi  ofereau câteva clipe de respire formaţiei lor. Când piteştenii păreau că intraseră în meci, Slobodan Popovic şi-a început recitalul de dincolo de semicerc, cu trei execuţii ca la carte, pentru ca CSU Sibiu să meargă la cabine cu un avantaj greu de remontat, chiar şi de către Piteşti, care a avut o revenire fantastică cu Oradea, etapa trecută,  după ce a fost condusă cu 10 puncte diferenţă. Însă, ecartul acum era mult mai mare:  48-29 era scorul pauzei. Graficul aruncărilor arăta că 10 lovituri din tabăra piteşteană nu şi-au atins ţinta, în timp ce Sibiul avea doar 7 aruncări cu care nu a punctat. Acurateţea execuţiilor şi-a spus cuvântul în actul secund.

Cinci minute, 18 puncte primite şi zero marcate

Ieşite de la cabine, cele două echipe dictau un ritm mai mult decât alert. Jocul se desfăşura cu garda jos, iar după 4 minute şi 30 de secunde, ecartul dintre cele două combatante a rămas acelaşi. Intensitatea partidei începea să clatine ambele echipe. Cele două minute haotice, în care ambele formaţii se întreceau în ratări şi mingi pierdute cu nonşalanţă, arătau clar că jucătorii sufereau la capitolul prospeţime. După clipele de apatie, înainte cu 2 minute jumătate de finalul celei de-a treia reprize avea să se consemneze cea mai mare diferenţă de pe tabelă: 62-40. În loc de linişte, scorul le-a turnat plumb în picioare sibienilor, care păreau de nerecunoscut. Apatici, greoi şi fără vlagă, sibienii nu au mai găsit calea spre coş până la finalul celui de-al treilea act, iar piteştenii  prin Nemanjia-Milosevic-Ross au avut o revenire fantastică, lăsându-I pe sibieni ţintuiţi. Cele trei turn-over-uri ale lui Brandon Johnson (2) şi Slobodan Popovic (1), din ultimele 3 minute, i-au băgat pe piteşteni în meci.  Înainte de a intra în ultimul sfert, Piteştiul se apropia la 10 lungimi, după ce recuperaseră 12 puncte în numai 2 minute şi jumătate. Astfel că actul decisiv se anunţa unul de-a dreptul vibrant.

Debutul sfertulului decisiv pentru sibieni era caracterizat precum finalul actului al treilea, adică unul de coşmar. “Dubla” de două puncte a lui Kovac şi coşul din preajma zonei de trei secunde a lui Milosevic le-au ridicat pulsul sibienilor la aproape 120, Piteştiul se instalase la numai 4 lungimi distanţă, iar atmosfera din Sala “Transilvania” devenise palpabilă. După cinci minute în care nu marcase niciun punct şi primise 18, Sibiul izbutea să marcheze prin execuţia magistrală a lui Seals, de dincolo de semicerc, iar sala care era înmărmurită se transformase într-un vulcan, care de abia aştepta să erupă. Sibiul a suferit mult în atac, acolo unde nu s-au găsit cele mai bune scheme sau cele mai inspirate finalizări.

Conexiunea jucători-public, decisivă 

Împinşi de vuietul tribunelor, chiar dacă sala nu era arhiplină, Bojovic şi Hurd desprindeau Sibiul la 9 lungimi în faţa Piteştiului, 71-62. Fluctuaţiile în jocul echipei de pe Cibin apăreau din nou. În ciuda freneziei din tribune, Fraseniuc, Rose, Nemanja şi Milosevic creeau panică în rândul trupei lui Perisic, iar scorul devenea 71-70, şi de aici oricine putea să învingă. Dar din nou publicul vibra. Conexiunea dintre jucători şi public părea mai lungă şi mai veche decât Marele Zid Chinezesc. Și aşa era. Acelaşi triou, Bojovic, Hurd şi Seals, a gestionat excelent finalul de partidă, pentru ca CSU Sibiu să rămână singura echipă neînvinsă pe teren propriu, în actuala stagiune de LNBM. Meciul s-a încheiat cu victoria sibienilor, scor 83-76.  

Cei mai buni jucători din tabăra sibiană au fost: Bojovic (22 de puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive), Seals (16 puncte, 4 recuperări şi 1 pasă decisivă), Hurd ( 20 de puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive) şi Lee (11 puncte, 14 recupări şi 2 pase decisive). De partea cealaltă, s-au remarcat Milosevic (30 de puncte, 14 recuperări şi 1 pasă decisivă) şi Ross (10 puncte, 3 recuperări şi  10 pase decisive).

Foto: www.totalbaschet.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus