Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Ghidul finantarilor pentru evenimente sportive, modificat: Primaria da mai multi bani

Gradul de cofinanțare a evenimentelor sportive va crește de la 80 la 85% de anul viitor, în cazul în care va fi adoptat noul Ghid referitor la finanțările nerambursabile din fonduri publice a activităților sportive non-profit de interes general. Proiectul acestui nou ghid este în dezbatere publică și vine la aproape o lună de la punerea în dezbatere publică a Ghidului pentru evenimentele culturale.
”Noua variantă a Ghidului aduce clarificări suplimentare în ceea ce privește aspectele juridice și oferă mai multe detalii cu privire la elaborarea propunerii financiare și a documentelor pentru deconturi. Această nouă variantă vine însă cu o modificare importantă: contribuția financiară a organizatorului de proiect scade de la 20% la 15%. Aceasta este practic o încurajare pentru organizatorii de evenimente, un fapt care se pliază foarte bine pe direcția pe care Primăria Sibiu s-a poziționat în ultimii ani, încurajând sportul de performanță, dar și sportul de masă”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă.
Pentru a diferenția proiectele destinate maselor de cele destinate sportivilor profesioniști, noul ghid include criterii de punctare a proiectelor diferite. Astfel, pentru proiectele destinate profesioniștilor sunt punctate criterii precum încadrarea proiectului pe diferite ramuri de sport (olimpic sau neolimpic), pe când în cazul proiectelor destinate maselor, este punctat numărul estimat de participanți și numărul estimat de beneficiar indirecți.

Noul ghid va fi supus votului în ședința Consiliului local Sibiu din cursul lunii ianuarie. Până atunci, în perioada 5 – 16 ianuarie 2015, cei care vor dori să formuleze comentarii sau sugestii sunt invitați să le transmită prin e-mail la adresa [email protected] sau să le depună la registratura Primăriei Sibiu (strada Samuel Brukenthal, nr. 2, în atenția Șefului Serviciului Cultură, Sport și Turism).

Proiectul de ghid poate fi consultat aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus