Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Fisurile noii autostrazi au ajuns la aproape 50 de metri. CNADNR restrictioneaza circulatia | Foto – video

De la zece metri la finele lui noiembrie 2014, fisura apărută în asfaltul autostrăzii Săliște – Cunța a ajuns să se întindă acum pe aproape 50 de metri. De la niciun centimetru lățime, fisura astfel lungită s-a și lățit, astfel încât pe alocuri e mai mare de o palmă. În aceste condiții, reprezentanții Companiei de autostrăzi și drumuri naționale din România au anunțat că vor restricționa circulația pentru remedierea defecțiunilor.  Fisura respectivă a apărut la nici două săptămâni de la deschiderea circulației pe ultimul lot în lucru al autostrăzii Orăștie – Sibiu, cel cu numărul III și cuprins între localitățile Cunța și Săliște.
”Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. anunță participanții la trafic că, în urma unui control efectuat pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie - Sibiu, s-a decis astăzi, 20.01.2015, restricționarea traficului rutier pe sensul Orăștie - Sibiu  banda 1, circulația desfășurându-se doar pe banda a doua, intre km 275+600  - km 275 +700”, anunță reprezentanții Companiei. Potrivit lor este nevoie de ”măsuri urgente de reparație temporară a degradărilor la partea carosabilă, urmând a redeschide circulația în cel mai scurt timp”.
”Toate costurile generate de reparația părții carosabile vor fi suportate de către constructor, respectiv SC Salini Impregilo”, se mai arată în comunicatul companiei.

Adevăratele reparații – doar în primăvară

În cursul zilei de miercuri, o echipă de muncitori a început lucrul la remedierea fisurii. Fapt interesant: cei care efectuează lucrările nu sunt echipe din cadrul Salini Impregilo. Italienii au angajat o firmă românească, ”specializată în refaceri de covoare asfaltice”. Deocamdată, această refacere înseamnă umplerea fisurii cu bitum. Potrivit surselor din rândul companiei italiene, lucrările actuale sunt doar temporare. În primăvară, odată cu venirea temperaturilor pozitive, cei de la Impregilo vor solicita închiderea totală a traficului pe respectivul sens de mers (Sebeș - Sibiu) pe o lungime de aproximativ 250 de metri și pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni. În această perioadă ar urma efectuate lucrările de refacere a zonei afectate.

De ce au apărut fisurile?

Miercuri, la prânz, în zona afectată se aflau și reprezentanți ai CNADNR. ”A fost o eroare de construcție. Oricum, noi nu am semnat recepția lucrărilor și nici nu o vom semna, până când nu vor fi remediate defecțiunile”, a declarat Doru Călinescu, director în cadrul CNADNR.
Potrivit discuțiilor purtate miercuri între reprezentanții CNADNR și cei ai Salini Impregilo, fisurile au apărut din cauza ritmului prea rapid în care a fost executat terasamentul în zonă. Din cauza nerespectării tehnologiei și din cauza faptului că în zona respectivă terenul nu era consolidat, încă, prin metoda ”deep mixing”, terasamentul ”s-a lăsat înspre exterior, astfel că a crăpat la mijloc”.

Terasament refăcut a treia oară

Trebuie precizat faptul că în zona unde au apărut defecțiunile, lucrările au fost realizate într-un ritm alert și ”pe ultima sută de metri”. Practic, marcarea carosabilului a fost terminată în respectivul perimetru chiar în dimineața deschiderii traficului.
Terasamentul respectiv a fost ”reconstruit”, lucrare necesară din cauza alunecărilor de teren. Apariția acestora a determinat constructorul să demoleze terasamentul construit inițial, să efectueze lucrări de consolidare a solului și să ridice un nou terasament. În urma acestor lucrări de ridicare a noului terasament (cu o înălțime de 12 metri pe alocuri) au apărut speculații care indicau faptul că pentru a se încadra în termen, constructorii nu au respectat ”ca la carte” tehnologiile în domeniu. Porțiunea pentru care terasamentul a trebuit refăcut are o lungime de aproape un kilometru.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

petre

Acum 9 ani

Mama voastra! Pe langa ca asa ceva nu e admisibil la nici 2 luni de la intarziata inaugurare a tronsonului, zona restrictionata este si prost semnalizata!
Raspunde

Hitler Gazatu

Acum 9 ani

Asta nu-i nacaz, nacaz e ca nu manaca porcii
Raspunde

Stalin basinosu

Acum 9 ani

Asta este...n-avem ce face
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Asa-i cand grabesti lucrurile pentru a da bine la alegatori. Nu au gandit tronsonul ala absolut deloc, doar l-au grabit ca sa vina sa il inaugureze inainte de alegeri. Acolo trebuiau plantati copaci pentru a opri alunecarile si fundatia autostrazii facuta mai adanc si cu putin beton armat ca sa tina dar au facut-o rapid, ieftin si foarte prost. (nu m-ar mira sa devina inutilizabila peste cateva luni si sa trebuiasca sa construiasca alt tronson prin alta parte)
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

am vorbit la vremea respectiva ( si am adus si poze din santier ) , despre aceste probleme.Repet ceea ce spuneam si atunci - cu actuala solutie tehnologica ( doar raderea dealurilor si niste drenuri de scurgere si consolidari minime langa autostrada ) , este IMPOSIBIL , ca terasamentul sa reziste in zona
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

alunecarile sunt datorate unui strat profund de argila ( la 10-15 m adancime ) , care nu permite scurgerea apei si astfel are loc o alunecare a dealului..asta inseamna ca trebuie foraje si consolidari de amploare SUB PLANUL DE ALUNECARE
Raspunde

ha,haaa

Acum 9 ani

Și cu alegerile pierdute și cu șoseaua crăpată.Și mai este prim ministru încă.Bleahhh...Pune banii jos tâlharule sau dă vreo OUG.
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

@3: N-avem ce face? Ba da! Sa nu mai votam PSD-ul niciodata! Daca nu dadeau drumul la astia 22 de km, sau cati au fost, n-ar fi dat drumul la nimic in 2014. Lucru ce este inadmisibil. Guvernul asta trebui sa plec urgent
Raspunde

mergem la vot pe autostrada

Acum 9 ani

Zicea ministrul transporturilor. Nu contructorul este de vina.
Raspunde

dumitru

Acum 9 ani

Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e ***! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, *** ”Info” la adresa de email:[email protected]
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Nimeni nus-a convins de seriozitatea vostră. Nimeni nu lucrează cu voi!
Raspunde

@ 7

Acum 9 ani

...ca bine i-ai zis-o domnului Viorel Ponta !! ar fi de ras -- daca n-ar fi atat de trist _
Raspunde

alin

Acum 9 ani

Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e ***! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Pentru detalii, *** ”job” la adresa de e-mail: [email protected]
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

Ha ha. Tare treaba in romanika.scriau cititorii k nu va tzine pana in primavara .sa adeverit.sa o plateasca ponta k a grabit totul.are de unde cu 7 vile si milioane pe conturi .
Raspunde

haiducie

Acum 9 ani

ba rus dati demisia esti pe longa ,tu nusti cum s-a nu scotu ,cluju din context in loc ca toata suflarea tari s-a se axeze pe acest tronson pan 4 EUROPEAN ,care leaga europa de vest cu sudu europei ,faci turda -sebes unde traficu este pe actualu traseu de sosea ,sebes turda ,apraope ineficent ,ba cita grandomanie si fudulie la husani astia de se pretind lideri regionali [boc,rus etc ] ba cred ca din bani alocati acestui mare proiect european de care suntem legati taota tara ,nu si-au tras stadioane si sala de sport taosu de la cluj ,ba prioritatea nr 1 pentru tara este ,nadlac -deva -sibiu -pitesti -giurgiu ,restu sunt can -canuri si mofturi d frustrati pentru care platim noi boboru faceti ce va cere ue ,ca de restu este timp dupa aceasta mare legatura ,vestu cu sudu europei
Raspunde

asd

Acum 9 ani

In fisuri s-au gasit căcăreze de oaie. Dar nu va speriati. E ceva normal langa sibiu. Ce ati fi vrut sa gaseasca?Vreo balega de camila?
Raspunde

@16

Acum 9 ani

Probabil ai fost tu cu oile la pascut calare pe o camila
Raspunde

CT Daniel

Acum 9 ani

Astia de la CNADR ar trebui arestati toti de la director si pana la ultimul sef de echipa pentru atentat la viata oamenilor. Nu sunt decat niste hoti ordinari si nenorociti carora nu le pasa decat de ei. Uitativa la animalul asta de director care abia mai respira de porc ce este si la propriu si la figurat. Animalul ar trebuii pus la o cura de slabit si un curs de bun simt ca ca ii lipseste. Genul asta de porci din timpul comunistilor ar trebuii inlocuiti cu oameni tineri si apti de munca nu trantori care nu fac nimic dar au si pretentii. Ma mir ca nu se strica stand asa ca nu se impute saracul de el. In curand o sa cada si asta pe mana DNA ului si atunci sa vezi ce o sa slabeasca ...dar are de unde cel putin un an supravietuieste fara mancare asta la cat de animal este. un GHITA....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus