Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Vot pentru democratie. Verificat anti-tradare/FOTO

Constantin Șovăială a fost votat astăzi cu 18 voturi pentru și 12 împotrivă vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu. Ioan Banciu, fostul vicepreședinte, a fost eliberat din funcție în urma deciziei votului acordat de consilierii PNL și FDGR. 
Diferența dintre votul acordat de sătenii dintr-o comună din Dolj și votul consilierilor județeni din Sibiu, din această după-amiază a constat doar în îmbrăcămintea alegătorilor. Votanților le-a fost verificat buletinul înaintea depunerii lui în urnă, li s-a adus la cunoștință că nu votează un om, ci o idee și și-au exprimat apoi convingerea că au luat decizia bună, în aplauzele generale.
Momentul savurat de consilieri a fost acela în care președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, l-a întrebat pe viitorul vicepreședinte: ”Și votul tău l-au verificat, nici în tine n-au încredere?”. Constantin Șovăială n-a răspuns.
Ioan Banciu le-a transmis colegilor consilieri, înainte de vot, să se gândească în viitor la cetățenii județului. ”Consiliul Județean a fost un consiliu echilibrat și s-a făcut mai multă administrație decât politică. Vă înțeleg decizia și nu comentez. Am două rugăminți. Unu, dacă se poate, dacă faceți comentarii, vă rog să nu faceți referire la numele meu. Doi. Dacă acest punct trece, m-aș bucura să fie o majoritate în toate hotărârile, pentru toate punctele ce urmează să le votați până în iunie 2016. Să fie o majoritate de 33 de consilieri, pentru că trebuie să vă gândiți la oameni”, a declarat Ioan Banciu.
Cindrea a încercat înainte de vot un discurs sentimental, însă consilierii nu s-au lăsat înduplecați. ”Cred că Ioan Banciu nu merita așa ceva. Cum vă veți uita în ochii domnului Banciu după acest vot? Poate că nu vă pasă. Să vă gândiți de două ori înainte de a pune ștampila pe buletinul de vot. Domnilor consilieri FDGR, nu știu ce s-a schimbat de la explicația «nu sunt motive să facem schimbarea», la decizia de astăzi. Pierdem o șansă unică de a fi un model în România”, a spus Cindrea.
Consilierul județean Daniela Câmpean (PNL) a explicat clar motivul pentru care s-a produs schimbarea din fruntea Consiliului Județean. ”Vă asigur că această modificare se face pentru o transparență decizională mai mare la nivelul conducerii actuale. Consilierii știu ce votează. Niciodată n-am contestat calitatea și competențele tehnice ale domnului Banciu. Nu despre asta vorbim acum. Cred că funcția de vicepreședinte a Consiliului Județean este una politică”, a explicat Câmpean. La rândul său, Martin Bottesch (FDGR), a declarat că după dispariția USL era nevoie de o echilibrarea a conducerii instituției. ”Acum situația politică este alta, USL nu mai există și am considerat că este bine să se regăsească un echilibru în conducerea Consiliului Județean”, a spus fostul președinte al CJ Sibiu.
Consilierul independent, Ana Ancuța Floroiu, a pus punct întâlnirii arătându-le obrazul consilierilor: ”Am văzut încă cum unii colegi au fost nevoiți să-și arate buletinul de vot”. 
În final, noul vicepreședinte, Constantin Șovăială, și-a rostit discursul mult scurtat față de cel cu care venise pregătit: ”Vreau să mulțumesc consilierilor județeni care mi-au acordat acest vot de încredere. Mesajul meu este că voi avea un mandat bazat pe integritate, transparență și interes public”. 
Afară, mai erau în micul bufet de la intrare câteva gogoși, cafea și apă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

45 comentarii

joseph

Acum 9 ani

Cât despre gogoși eu am văzut vreo câteva și prin sală...
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

bravo...felicitari......urmatorul pas este eliminarea lui ,,nelu,, de la cj sa aiba bilet liber spre poarta alba
Raspunde

Misu

Acum 9 ani

Pacat, ca un om ca Banciu este dat la o parte ca acea functie este una politica. Este singurul om care face ceva pentru Sibiu dintre toti pesedistii. Trebuia schimbat Cindrea ne Banciu.D-na Campeanu: va vine randul la alegeri , cu atitudinea asta ati pierdut un vot. Dle Banciu: Candidati independent la primaria Sibiu cu siguranta aveti sansa sa castigati.
Raspunde

Dana

Acum 9 ani

As vrea sa il vad pe dl Sovaiala (sau pe dl Bottesch) ca merge, a doua zi de Craciun sau de Anul Nou, in judet sa vada cu ochii lui ca drumurile sunt curatate ....pacat dam la o parte oameni, care chiar isi fac treaba , sa facem loc altora!
Raspunde

unu

Acum 9 ani

uite asa se indeparteaza un adevarat profesionist cu un fripturist!
Raspunde

geo

Acum 9 ani

Pacat nu stiti numai sa criticati si sa rideti, vomvedea ce se va mai intimpla ,veti regreta ca v- ati aliat cu cei din noul PNL ,lasati in pace pe Cindrea si vedeti-va de voi .Lucrati pentru binele judetului
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Si ce se întâmplă daca nu-l lasam pe Cindrea Penalul in pace??? Ma spui lui mama? Ma tragi de urechi? N-ai decât sa-l pupi tu in fund. Ma bati daca eu nu vreau????
Raspunde

o parere

Acum 9 ani

vor sa prinda puterea cu orice pret (potocalii vopsiti peste noapte in galben si cu parere de rau o spun nasiti de Johanis) se cam strange latul in jurul vostru de portocalii penali si hoti (tic tac-ul dinspre udrea, videanu, bica, cocos,basescu)...va vine randul la toti escrocii ce-ati jefuit tara asta in ultimii 10-11 ani..indiferent din ce functie sau partid.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Se îndepărtează \"de\" ceva/cineva, nu \"cu\" ceva sau cineva. Si tu esti cam departe \"cu\" limba romana.
Raspunde

@ Alin Bratu

Acum 9 ani

Deci sa intelegem ca in total sunt 48 de consilieri judeteni si nu 33 cat e normal.Pe la noi 30 pentru plus 18 impotriva fac 48.Pe la voi cat fac,inteligentilor,mama ei de aritmetica! Ti-a stat capul numai la gogosi,Aline,si acum ne vinzi si noua...
Raspunde

@9

Acum 9 ani

se inlatura este corect sau este indepartat e corect lingvistule?
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Se înlocuiește. Așa este corect. E grele chestiile astea pe care le cheamă gramatica, ortoepica, topica etc. Un om inteligent ar fi acceptat o corecție. Mă rog. Fiecare cât înțelege. Semidoctule!
Raspunde

Un cunoscator

Acum 9 ani

În loc sa ne vedem de problemele curente, dorim ,, transparenta și război ca ăsta știu cei de la PDL, au avut un prof. bun, pe Base, îi mobilizează bine și pe cei de la PNL. Iar dna consilier PDL ,,doamna de fier,, vrea sa facă pe viteaza, a stat la panda sa vadă cu cine se va vota ăsta numiti democrație și transparenta d lor, sa va fie rușine, scuzați dv. nu știți semnificația cuvântului.........
Raspunde

anca

Acum 9 ani

Sa știți ca dna consilier seamănă cu Base, si la mutra si la rautate, aveți dreptate!
Raspunde

anca

Acum 9 ani

Sa știți ca dna consilier seamănă cu Base, si la mutra si la rautate, aveți dreptate!
Raspunde

@autor articol

Acum 9 ani

Sa intelegem ca inainte de acest vot nu era democratie in Consiliul Judetean?!?!!? Mare noroc pe capul nostru ca a venit PNL+PDL si tata johanis sa ne democratizeze.....Doamne ajutta (sau cum se spune in germana) !!!
Raspunde

jan sibianu

Acum 9 ani

mare rusine schimbarea asta in forta la C J ..Rusine mare pe fata judetului ptr ca D l Banciu om de calitate si seriozitate maxima schimbat cu unul Sovaiala foarte indoielnic din toate punctele . ....... drept dovada cuvantul lui de dupa vot a fost rusinos si scurt daca asa va fi in continuare in tara ne ducem de rapa .........
Raspunde

Lilu

Acum 9 ani

Nu-i Banciu intelectualu\' lu\' PESTE, dar parca tot mai bine ramanea el; Sovaiala are probleme de caracter, mare papagal...
Raspunde

O constatare

Acum 9 ani

Astia (pnl+pdl+fdgr) n-au incredere unul in altul de la inceput. Lichele puteti fi!!!
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Ursu trece cainii latra. Mars de aici potai rosii nefericite !
Raspunde

anonimus

Acum 9 ani

nea nelu de la judeteana spune concret ce a facut .al tau banciu pentru sibiu ,va laudati intre voi ,postu de vicepresedinte al cj ,era normal al ,fdgr ,in urma votului dat de marea majoritate a sibienilor lui ,botessch ,asa ca nu mai plihe s-au nu mai ai partener la chiolhanurile de la tara ,asa zise zile culturare cy tine in capu mesei si lautari urlind manele ,ba concret ca va trece mandatu si afara de gargara numica ,vrem fapte nu povesti ,si vezi de marile proiecte [spitalu regional ]si drumurile din judet ca arata varza la aeroport pista arata tot cum a lasato ,bptessh in 2012
Raspunde

antipesedist

Acum 9 ani

Dupa mascarada de la CJ va urma cea de la Primarie cand Fodor Astrid ne va conduce conform vointei populare
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Atât a inteles CJ Sibiu din \"resetarea politicii \" ? Jalnic. Pana acum de ce ati votat (\"noua majoritate \") proiectele Tiranui ? Javrelor!
Raspunde

Nelu?

Acum 9 ani

Ce se mai aude de drumul Seica Mare - Seica Mică?
Raspunde

@22

Acum 9 ani

Evident ca alegerile locale (si judetene?) trebuie organizate pe colegii uninominale (pe modelul vecinatatilor) .Astfel CL poate avea un cuvant (consilierul e reprezenyantul vecinatatii -nu doar al partidului fictiune) .
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Atât a inteles CJ Sibiu din \"resetarea politicii \" ? Jalnic. Pana acum de ce ati votat (\"noua majoritate \") proiectele Tiranui ? Javrelor!
Raspunde

Un mic diicot-ist

Acum 9 ani

Ar fi bine ca domn Sovaiala sa lase prostituatele in pace si sa-si dea falcile jos. E un jigodie de om, nici macar sarm nu are, foloseste barbiturice pt a convinge fetili.
Raspunde

nicolae

Acum 9 ani

Sovaiala ai pierdut pretuirea fostilor colegi de serviciu din fosta um01080.Ai ramas acelasi secretar utc,lingau,pus pe capatuiala.Rusine mare sa accepti asa ceva.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Banciu este un om de administratie rasat,implicat in problemele cetatenilor, un om ce putea fi abordat inafara programului de audiente, pe cand Sovaiala(oltean de origine) este un oportunist fara caracter si viziune in administratie. Pacat ca orasul nostru a ajuns sa fie condus de astfel de oameni cum este de exemplu si Raluca Turcan(moldoveanca de origine). Nu vreau sa laud PSD-SIBIU, dar in comparatie cu reprezentantii noului PNL ,cum ar fi d-nii CAZAN, NEAGU, TURCAN, ARITON, SOVAIALA este totusi o diferenta, macar de caracter. In rest ce putem noi face este de a incerca sa schimbam ceva la alegeri analizand obiectiv omul si proiectul sau si nu partidul din care face parte. As indemna tinerii si oamenii de caracter sa se implice in politica pentru ca numai asa putem noi sibienii, sa schimbam in bine viata urbei noastre.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Alzara, bravo, combativ și abrupt, așa îmi placi, da\' care-s \"proiectele Tiranui\"??? Nu de alta, da\' să combat și io...
Raspunde

@22

Acum 9 ani

Subscriu!! Din tot județul cu destui oameni de caracter și serioși am \"reușit performanta\" sa tina fraiele administrației o serie de parveniți fără nici un interes pt oameni decât pt grupul lor!! Rușinos!
Raspunde

@20

Acum 9 ani

Tu ești galben sau te ai vopsit repede din portocaliu ca sa nu fie culoarea specific pușcăriașilor!!
Raspunde

e cam asa

Acum 9 ani

luand niste date din ultimul an constatam: 1. judetul sibiu a fost primul din tara la implementat proiecte, mai ales de infrastructura 2.orasul sibiu a fost pe ultimul 3. spitalul judetean preluat de la consiliul local acum 3 ani a fost lasat fara datorii ba chiar si multe investitii. bunicii vostri stiu asta, nu carpele votace cu de sasia.... 4. mult laudatul bottesch nu stia nici unde e toaleta in CJ. De unde***scoateti atatea aberatii cu privire la performantele fdgr de la consiliu\'?
Raspunde

unu

Acum 9 ani

O persoana serioasa si responsabila nu ar fi lasata sa-si duca mandatul. De acord cu \'\'eu\'\', dar slabe nadejdi...
Raspunde

@34

Acum 9 ani

Săptămâna trecută am vizitat pe cineva la spitalul de fizioterapie. Nu am mai fost pe acolo de acum 4 ani. Am rămas profund impresionat cum arata, renovat în ultimul a!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Oh, da, și eu sunt de acord cu \"eu\", jigodiile noastre îs mai bune decât jigodiile regățenești, sunt, cum să vă spun eu... mai rasate!
Raspunde

unu

Acum 9 ani

Proiectul Tiranul in judet si in fata sefilor pozitia \"pe burta\" o distrus drumul Sibiu Agnita care era perfect si l-a peticit tot ca sa-l denigreze pe Bottesch. Poate primim de aici raspunsuri si la spargerea drumurilor prin oras.
Raspunde

socialistul

Acum 9 ani

S-a schimbat un ingine,r care s-a format la S.C. Apa Canal, unde a lucrat ani de zile (Banciu), cu un avocat (Sovaiala) .Comentariile sunt de prisos. Interesele de partid primeaza. Eu cunoscandu-l bine pe Banciu apreciez ca ar trebui, de pe acum, aruncat in lupta pentru Primaria Sibiu. Este un om cu experienta atat in activitatea administratiei publice locale cat si in cea a gospodaririi localitatilor. Dar acest lucru nu trebuie amant pana la declansarea companiei electorale . El trebuie facuta acum. Succes Domnule Banciu
Raspunde

Ha ha ha

Acum 9 ani

Banciu cel supranumit NU SEMNEZ NIMIC, la Primăria Sibiu. Vise umede pentru PSD! Să fim serioși, CJS este un dezastru, tot ce fac este să sifoneze bani prin compania lor de drumuri, nici un proiect nou de pe vremea FDGR-ului!
Raspunde

alzara @31

Acum 9 ani

\"Proiectele etc \" sunt acele mape votate luna de luna de catre consilierii judeteni (probabil regateni) .Daca promova actuala majoritate salvatoate (probabil modificata genetic intre timp) un proiect le confisca tabletele ? Aceeasi pb si in parlament ; pate mânca (nu mananca !) jar de la Iohannis !
Raspunde

Mariana

Acum 9 ani

Ce pacat...este lasat sa plece un om care si-a dat interesul ca lucrurile sa merga bine, ba mai mult era cel agreat si de FDGR din rândul psd-lor in urma cu cativa ani...intrucat nu era genul vorba lunga si degeaba , ci omul faptelor ! A facut foarte mult si pentru localitatile din jurul Sibiului..prioecte despre care nu se prea vorbeste .
Raspunde

alt eu

Acum 9 ani

lasa-ti laudele ca nu a murit inca....dar si sovaiala este un mare \'\' RAHAT \'\'
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Onest, inteligent si pesedist -greu de aliniat :de la Vanghelie la Andronescu ; sa fie dl Banciu exceptia ?
Raspunde

secretara

Acum 9 ani

bravo d/lui Sovaiala multe felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus