Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Presedintele Iohannis a participat la slujba de la Patriarhie. S-a intalnit cu Preafericitul Daniel

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la Patriarhie, la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la final, şeful statului având o întrevedere privată cu Patriarhul României, care a durat aproximativ trei ore. Șeful statului a sosit la Patriarhia Română la ora 11.00, fiind însoţit de consilierii prezidenţiali Sergiu Nistor şi Adrian Muraru, informează Mediafax. Iohannis a asistat la întreaga Liturghie oficiată cu ocazia Sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur şi care a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis şi un scurt mesaj, mulţumindu-i preşedintelui Klaus Iohannis pentru onorarea invitaţiei de a participa la acest eveniment. ”Lumea ştie că preşedintele României este un creştin practicant, şi asta nu de când a devenit preşedinte, ci dintotdeauna. Ne bucurăm că arătaţi poporului importanţa rugăciunii. (..) Sărbătoarea aceasta ne ajută pe toţi care avem responsabilităţi în conducere să îndemnăm pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în mesajul său transmis credincioşilor.
La final, preşedintele a fost întâmpinat la ieşirea din Patriarhie de mai multe persoane care au asistat la slujbă. Iohannis a făcut fotografii cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe, pe treptele Casei Patriarhale şi a fost aplaudat de mulţime, în momentul în care a salutat. Preşedintele Klaus Iohannis a avut, apoi, o întrevedere privată, în reşedinţa Patriarhală, cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a durat de trei ore.
Pe 4 ianuarie, Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul slujbei oficiate la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă de la Sibiu, o invitaţie, din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel. Laurenţiu Streza a spus atunci, în predică că se simte onorat de faptul că preşedintele Iohannis a participat la slujbă şi a afirmat că şi patriarhul Daniel îl aşteaptă pe şeful statului la o slujbă.
De asemenea, pe 15 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a participat la Catedrala Evanghelică din Sibiu, la o slujbă pentru comemorarea saşilor şi şvabilor din România care au fost deportaţi în urmă cu 70 de ani.
 
Foto: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

io

Acum 9 ani

Cu siguranta ca se vrea mentinerea religiei in scoli. Ce sa faca profesorii de religie care au studiat teologia daca ajung pe drumuri? Eu am o idee:decit religie in scoli,mai bine cercuri religioase pe linga biserici.
Raspunde

Ciupitu

Acum 9 ani

Religia in scoli a fost un bun castigat dupa revolutie si nu este bine sa se renunte sau sa se gaseasca o alta alternativa. Nici nu ne imaginam cat de mult religia poate contribui la educatia si salvarea tinerei generatii si a cestui popor atat de mult incercat. In privinta Domnului Presedinte Iohannis, cred ca ar fi bine sa ia exemplul Familiei Regale dupa urcarea pe tronul Romaniei, respectiv trecerea la ORTODOXIE. Sa luam exemplul formulei de incheiere a unui discurs, cel mai frecvent folosit de majoritatea presedintilor americani,GOOD BLESS AMERICA si parafrazand sa se spuna DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE ROMANIA
Raspunde

@ciupitu

Acum 9 ani

Esti ciupit rău. Daca s-a câștigat ceva nu înseamnă că este neapărat de bine să fie menținut. Logica ta cam lasă de dorit. Ortodoxia e bună, catolicismul e rău? De de să nu treacă la adventiști? Sau de ce să nu rămână la fel? Pe aceeași logică: Regele Mihai a abdicat, Johanis să-și de demisia. Ne omoară sofismele astea. Mai diversifică lecturile și s-ar putea să vezi lucrurile dintr-o optică diferită. Noul Testament nu răspunde la tot!
Raspunde

Ciupitu pt @3

Acum 9 ani

Multumesc pt raspuns. Scuze dar sunteti ratacit rau. Mai aveti putin si cred ca riscati sa cadeti in depresie ! Dumnezeu sa va pazeasca ! Regele Mihai a fost fortat sa abdice, iar daca dupa 89 i s-ar fi oferit ocazia ar fi revenit pe tron, probabil cu toata forta sa interioara si cu tot ce ar fi putut face pentru aceasta tara. V-as reaminti o fraza pe care poate daca aveti o anumita varsta o auzeam la un binecunoscut post de radio ``Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc`` Va doresc o seara buna si o noapte linistita, care poate fi intotdeauna un sfetnic bun.
Raspunde

fara farisei

Acum 9 ani

Haideti, mai lasati-ne cu misticisme ieftine. Atitudinea asta mistico-religioasa dăunează grav sănătății !! Astfel de abordări sunt tipic prozelitiste, specifice unei gândiri mediocre și nu unei persoane care a găsit mântuirea sau iluminarea, ci unui individ care refuză să caute răspunsuri la întrebările și provocările vieții. A considera că o entitate superioară îmi rezolvă mie toate problemele, sau a învinovăți aceeași entitate pentru toate relele, nu mu se pare decât o fugă într-o lume paralelă, ireală și o negare a realității. A le insufla unor copii teama de necunoscut, a le lua copiilor pasiunea si plăcerea descoperirilor și a cercetării, a le împuia capul cu dogme și cutume religioase, nu cred că reprezintă esența secolului 21. Și nu am nevoie de sfetnici de genul dumneavoastră care să -mi confirme sau infirme convingerile.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Mai bine să lăsăm libertatea fiecăruia: vrea sau nu să studieze religia. Nu toată lumea crede că religia îți împuie capul...
Raspunde

alzara@5

Acum 9 ani

Corect. Fenomenul merita toata atentia cultural -sociologica. Ma \"pisca pe limba \"-vorba guvrnatorului -o definitie a religiei. Incercãm?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Iote una: Religia este formă de dominare și manipulare a maselor, prin care o mână de șmecheri denumită cler își asigură autoritatea absolută asupra turmei, bineînțeles folosindu-se de ideea de Dumnezeu. Mijlocul prin care clericii reușesc asta, indiferent de numele religiei, este FRICA, șantajul emoțional, și chipurile, traficul de influență pe care îl fac cu Marele Șef.
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Pentru cei ce vor sa studieze religia sunt tot timpul disponibile organizațiile prozelite ale diferitelor culte/rituri/secte. Eu și destul de multi gândesc ca mine, nu vreau să plătesc campaniile de racolare/ îndoctrinare ale vreunui cult/rit/sectă mai ales când acea campanie are ca subiecți copii nevinovați și creduli. E suficient ca sunt OBLIGAT să finanțez parazitismul religios prin taxe si impozite!
Raspunde

Burebista

Acum 9 ani

...eliminati biserica din sistemul national de stat ! Religia libera pt cine doreste - fara indoctrinari !
Raspunde

popa sapca

Acum 9 ani

Satan Klaus si satana Daniel.
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

Prefericitul Daniel si prea nefericitii si prostitii cetateni ai Romaniei ! Fapte vrem nu vorbe si linguseli !
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

total de acord cu @5 & @6, dreptul fiecaruia sa faca ce considera mai bine. mari lacune in biserica si religie in general, cele mai tampite \'\'zicale\'\' sunt poate \'\'crede si nu cerceta\'\' & \'\'te bate doamne doamne daca faci/nu faci asta si aia\'\'. o religie ideala ar fi cu urmatorul moto \'\'in frunte\'\': libertate si egalitate ! toate, absolut toate religiile, si cele de nisa, au o problema serioasa cand vine vorba de libertate si mai ales egalitate.
Raspunde

pt @13

Acum 9 ani

Aveti lacune serioase in ceea ca priveste religia. Tocmai ceea ce cereti dvs. religia consfinteste- in fata lui Dumnezeu toti suntem egali, atat saracul cat si bogatul. Pe de alta parte religia se bazeaza pe unele dogme, care nu ar trebui rastalmacite ci interpretate de catre cei care se pricep. Increderea in Biserica este foarte mare(peste 80%). din fericire cei care contesta religia sunt intr-o minoritate, iar cand ajung la necaz, in situatii de cumpana, isi aduc aminte ca exista Dumnezeu. De asemenea la batranete multi din asa zisii atei se orienteaza catre religie. Oricum Dumnezeu i-a lasat omului libertatea de alege.
Raspunde

pt @13

Acum 9 ani

Aveti lacune serioase in ceea ce priveste religia. Tocmai ceea ce cereti dvs. religia consfinteste- in fata lui Dumnezeu toti suntem egali, atat saracul cat si bogatul. Pe de alta parte religia se bazeaza pe unele dogme, care nu ar trebui rastalmacite ci interpretate de catre cei care se pricep. Increderea in Biserica este foarte mare(peste 80%). Din fericire cei care contesta religia sunt intr-o minoritate, iar cand ajung la necaz, in situatii de cumpana, isi aduc aminte ca exista Dumnezeu. De asemenea la batranete multi din asa zisii atei se orienteaza catre religie. Oricum Dumnezeu i-a lasat omului libertatea de alege.
Raspunde

dt1961

Acum 9 ani

Din pacate se fac mari polemici in legatura cu acest subiect „religia in scoli”. Ei bine , se poate observa ca de fapt religia la noi inseamna BOR. De fapt se face mare caz de necaz de reprezentantii BOR ca „religia” este neaparat necesara in scoli. Insa ei de fapt vor sa spuna „religia ortodoxa”. Acum intervine contradictia. Oamenii sunt cam scarbiti de ortodoxism datorita comportarii clerului ortodox din Romania. Poate ca populatia nu este formata din atei in mod majoritar, ba din contra, cred ca o mare parte din romani sunt credinciosi, adica cred in existenta divinitatii si a creatiei si nu prea sunt de acord cu Darwin. Dar, ...daca s-ar incerca procedura de a mentine in scoli a unor ore de dialog despre credinta din sufletul omului sunt ferm convins ca reprezentantii BOR vor fi primii care vor contesta aceasta procedura care, bineanteles nu le va favoriza in nici un fel continuitatea exploatarii enoriasilor. Deci, religia (in general) nu prea are treaba cu credinta (Dumnezeu) ci mai de graba cu politica deoarece cere supunere necontenita enoriasilor .
Raspunde

@14&15

Acum 9 ani

Și tu ești în măsură să evaluezi aceste lacune??? Cine-ți dă aceste competențe? BOR, Noul Testament, faptul că mergi la biserică în fiecare duminică, sau ce altceva? Ar fi bine să nu mai judecăm pe alții pe baza sofismelor ieftine, să nu-i mai împărțim în categorii și să ne vedem de propria ogradă. Citește mai atent și înțelege mai profund Matei 22, 39 !
Raspunde

Achtung credincioșilor

Acum 9 ani

S-o băgat moaște proaspete la Penny\' s Market, două bucăți pă cap de rumegătoare să ajungă la toată lumea .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus