Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Adrian Besoiu la TSTV: Sa fim solidari, loiali partidului si uniti!

Președintele interimar al PSD Sibiu, Adrian Besoiu, a vorbit la Turnul Sfatului TV despre motivele pentru care organizația județeană a decis schimbarea din funcție a senatorului Viorel Arcaș, despre implicarea pe care o mai are Ioan Cindrea în viața partidului, despre viitorul organizației așa cum o vrea el, despre Consiliul Județean și viitoarele alegeri locale.

Unele din cele mai importante declarații ale lui Adrian Besoiu:

Despre relația cu Viorel Arcaș:

”A fost doar o neînțelegere, pentru noi, senatorul Viorel Arcaș este un om important, un om de preț al partidului. Nu văd eu impedimentele de a continua și de a proba o unitate indestructibilă. Pentru că ideea asta este: să fim solidari, loiali partidului și uniți. Cu atât mai mult, cu cât în județul Sibiu, noi suntem o minoritate, cu fiecare om pe care îl pierdem pentru noi este o pierdere”.

Legat de alegerile interne, în care este un potențial candidat:

”Nu eu organizez alegerile, există organe ale partidului care se ocupă cu așa ceva și cărora li se deleagă sarcini prin statut. Și hai să le vedem pragmatic și aproape cinic: orice alt președinte de organizație sau partid care nu e interimar, e vulnerabilizat pentru faptul că el le organizează. E un fenoment politic generalizat în toate partidele”.

Despre Ioan Cindrea:

”Memoria noastră colectivă a partidului este foarte vie în privința lui Cindrea. El a creat o organizație de la cinci-zece membri în urmă cu 18 ani, la peste 10 mii de membri în județul Sibiu. Asta înseamnă că din punct de vedere organizatoric, noi suntem partidul cu cel mai mare număr de membri, mai mulți inclusiv decât marele PNL. Nu avem însă cu siguranță o masă de simpatizanți foarte mare sau un electorat care să se pronunțe masiv în favoarea noastră. Și asta este cu totul și cu totul altă discuție. Cindrea să nu uităm că a acâștigat pentru PSD președinția Consiliului Județean”.

Drespre eșecul electoral de la Mediaș:

”Noi am dat credit organizației Mediaș, la alegerile locale și am mers cu Moraru. Rezultate: Neamțu a câștigat în fața lui Roman cu două sute și ceva de voturi, iar Roman a luat mai mult decât decât a obținut candidatul USL. Drept pentru care cum aș putea eu privi lucrurile, când am avut un sondaj și eu și președintele Cindrea l-am propus pe Roman să candideze? Asta e realitatea pe care nu o poate contesta nimeni. Dar am dat credit organizației, pentru că am zis să nu producem la Mediaș o sciziune, Sibiul să impună un alt candidat”.

Despre tinerii din PSD:

”Eu voi fi cu siguranță un susținător fervent al promovării tinerilor în politica locală a PSD. Sigur, mă gândesc mult mai departe, să avem pe liste la Consiliul Local Sibiu, la Consiliul județean, un tânăr, poate fi chiar și student de administrație și politici publice, pe loc eligibil. Așa crești tineretul”.

Despre schimbarea vicepreședintelui Consiliului Județean:

”Un consilier al FDGR era OK pentru că spuneam că este uin echilibru între principalele trei forțe politice din Consiliul Județean și era totul OK. Cu atât mai mult, cu cât eu am considerat întotdeauna Forumul un factor de echilibru și echidistanță în politica CJ. A dat dovadă de politicianism acum. Sunt la remorca nici măcar a marelui PNL, sunt la remorca PDL”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

nelu

Acum 9 ani

ce cauti prapaditule in frunta PSD tu sa te duci cu curcile pe islaz comunistule multumesc
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

tu vrei functie cu japca nui frumos vi so incheiat cariera politica si ti la puscaries cindrea ioan
Raspunde

XXX

Acum 9 ani

\"Pacanele,pacanele... Ma dor***le de ele...\"
Raspunde

ciNDREA

Acum 9 ani

ce am ajuns doi homexuali sa vorbeasca de psd sibiu mie rusine de mnine sictir
Raspunde

NELU

Acum 9 ani

DL BESOIU CE LEGATURA INYIMA ai cu slavu
Raspunde

io

Acum 9 ani

Ți-a expirat termenul de garanție...si ți-e si lui Cindrea....nu vrem expiraciuni....va vine rândul in 2016......
Raspunde

toma

Acum 9 ani

pionul lui cindrea... rusine sa va fie despre toata mizeria pe care o faceti... rusine, rusine , rusine... vorbiti de pupila lui cindrea de la medias... despre roman care in campania pentru prezidentiale din toamna nu a facut absolut nimic.... sunteti jalnici... mi-e sila de voi... sunt de stanga dar niciodata nu voi vota oameni ca voi... si ca mine sunt foarte multi... sunteti compromisi... ne-am saturat de voi...psd sibiu nu are decat de pierdut cu oameni ca si voi
Raspunde

jorj

Acum 9 ani

... mizerii marca cindrea... un biet nene care a apucat si el in fata... rusinica
Raspunde

Mai Beti...

Acum 9 ani

Solidari cu cei de la pacanele,uniti cu Slavu(ii) si loial minoritatii pe care se aude ca o reprezinti dupa unele comentarii si nu numai . Ah,am uitat,sigur,loial lui Cindrea ca tot el conduce,tu esti doar trompeta din...cun era Boc la Basescu...intelegi,nu ?
Raspunde

sas

Acum 9 ani

bai psd ,nu a cistigat psd [cindrea ] presidentia CJ usl si romi si tarani aia pe care i-i amenintati ca daca nu voteaza cu cine trebuie nu le mai dati idemnizatia sociala in loc s-a creati locuri de munca ,va convine si rezultatu se vede stagnarea investitilor timp de 4 ani
Raspunde

cunoscatcr

Acum 9 ani

...si \'\'Steliana\'\' duios trecea....
Raspunde

cunoscatcr

Acum 9 ani

...si \'\'Steliana\'\' duios trecea....
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

besinosule ai angajat toate futaturile la consiliu judetean
Raspunde

ger

Acum 9 ani

Rámásitá comunistá reesapatá !
Raspunde

rma

Acum 9 ani

Rámásitá comunistá reesapatá
Raspunde

pericle

Acum 9 ani

disciplina de partid=piedica in calea democratiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus