Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Miercurea Sibiului: primarul si viceprimarul si-au dat spor de 15% pentru "conditii de munca vatamatoare"

184 000 de lei este prejudiciul produs bugetului local al orașului Miercurea Sibiului prin faptul că primarul Ioan Troancă și viceprimarul Ioan Ludoșan acestui oraș și-au acordat, fără justificare legală, un spor de 15% ”pentru condiții vătămătoare”, se arată în Raportul Camerei de conturi Sibiu pe anul 2013, raport întocmit în urma controalelor efectuate anul trecut. Cele 15 procente au fost aplicate indemnizației încasate lunar de primar și viceprimar, dar și salariilor celorlalți angajați, aceasta fiind explicația dată de primarul Troancă prejudiciului ridicat stabilit de Camera de conturi. ”În sediul în care funcționăm și noi sunt și cei de la Poliție, care au tot felul de antene, de… aparate din acestea care produc… Și în urma unor verificări și evaluări avizate, beneficiază toată lumea de acest spor”, explică primarul Ioan Troancă (foto) motivul care a dus la introducerea respectivului spor.
În urma acestor verificări, inspectorii Camerei de conturi au dispus recuperarea sumelor plătite în afara legii. ”Stabilirea întinderii prejudiciului reprezentând sporuri acordate fără temei legal, persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, respectiv primar şi viceprimar, înregistrarea şi recuperarea acestora în condiţiile prevederilor legale”, este măsura amintită în raportul citat.
Primarul nu a mai contestat raportul deoarece, între timp (adică anul trecut), Guvernul a extins plaja de ”datorii iertate”. ”Nu am contestat raportul. Noi am beneficiat de ceea ce a dat Guvernul, de amnistia fiscală”.

Vătămătoare, vătămătoare, dar cam fără rezultate

Același raport al Camerei de conturi Sibiu include Miercurea Sibiului la capitolul ”așa nu” atunci când vine vorba de atragerea de fonduri europene. Inspectorii camerei de conturi au constatat că cei din Miercurea Sibiului nu au prea atras niciun euro. Pentru că nu au avut proiecte. ”Gradul scăzut de atragere a finanţărilor nerambursabile şi finanţărilor atractive de parteneriat public-privat pentru realizarea de obiective sociale, tehnic edilitare şi de protecţie a mediului s-a constatat la UATO Miercurea Sibiului care a efectuat studii de fezabilitate şi documentaţii pentru care investiţiile de bază n-au fost începute întrucât proiectele in cauză n-au fost eligibile la obţinerea de finanţări nerambursabile”.
Iarăși, primarul Troancă nu are nimic de contestat când vine vorba de eșecul în atragerea de fonduri europene. ”Da, e adevărat. Nu am… am căzut sub linie, am reușit fără loc, să spun așa. Am muncit la proiecte. Dar nu am cheltuit mult după ce am văzut că suntem tot respinși, nu ne-am mai hazardat. Din fericire avem un buget acceptabil ca să ne rezolvăm problemele curente. Norocul nostru este că pe apă și canal atragerea de fonduri se face direct de către societatea Apă Canal. Și cu ce avem noi, ne descurcăm… Zugrăveli și ce mai avem pe acolo”, încheie primarul.

Miercurea Sibiului a fost comună până în 2004, când puterea de atunci a convins oamenii să accepte ridicarea la rangul de oraș. În realitate, Miercurea Sibiului este oraș mai mult cu numele. Spre exemplu, locuitorii nu beneficiază nici măcar de rețele de apă și canalizare - investițiile pentru aceste rețele au început abia anul trecut și asta datorită proiectului accesat de SC Apă Canal SA Sibiu, devenit operator regional.

Foto: Primăria Miercurea Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

49 comentarii

SIBIAN!!

Acum 9 ani

Ole Ola te ridica DNA!! Pai Nu stiu de ce acei locuitiri nu iasa in strada sa ceara retrogradarea la adevaratul rang al acelei localitati .Adica la cel de comuna.Acest prmar n ua facut nimic ,dar absolut nimic .Se mindreste cu un parculrt.Cu fatul ca a fosti in portoclalui sediul primariei!>in rest ? Buda in curte ca la in comunele din sec 20 ,apa ..ciuciu ..ba mai mult apa din zona este contaminata .asfaltari ..vise ...asa ca ..o vina ao ao u si locuitori care l-au votat pe acest individ care nu a facut nimc deci t a supt leii statului pe degeaba. Cum poti ca locitor al orasului sa stai sa platesti impozit ca pt oras cind ai conditii de sat? Cum poti sa pui pe acelasi rang Miercurea cu Cisnadia ? Asta este o insulta adresata celor din Cisnadie .Asta da oras ! Dar si unu si altul au rang de oras .O aberatie .Iesti oameni buni si cererti sa retrogradati unude va e locul la statutul de comuna si platiti taxe si impozite conf statututlui de comuna nu ca pt statut de oras cu conditiide sat!! Noroc cu Sibiu ca vina sa va bage apa si canal ..ca altfel acesti indivizi ,..nu fac decit sa suga banii vostri si de facut nu fac nimi c..doar de cine-i ca primaru,viceprimaru in sat nu ? SA VINA DNA SA TE IA !!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Dacă 184.000 reprezintă sporul de 15%, atunci veniturile celor 2, fără sporuri, au fost de 1,2 milioane lei, adică 600.000 de căciulă???
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 9 ani

Toate ca toate, dar s-a dat amnistie fiscala ! Nici nu mai sti in tara asta, ce este legal si ce este ilegal ! Azi maine nici nu mai poti sufla normal ! Daca consulti un avocat, nici el nu stie sigur.
Raspunde

Cetatean din Miercurea

Acum 9 ani

Cel mai bun primar din toate timpurile...ce fonduri europene..cica..am cazut sub linie!!!pai daca numai atat poti cum sa primesti fonduri europene..niste incompetenti in toata primaria..eu ma descurc cu bugetul meu...niste zugraveli..:))))
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Din cate inteleg tot personalul a beneficiat de conditii vatamatoare. Oricum nu au nevoie de primarie : \"noroc cu Apa -Canal \" .Reforma administrativa...
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

O rusine de primar! Ne pare rau ca reprezentati o comunitate cu o asa istorie. Importante sunt sporurile de radiere pentru dansul si nu imbunatatirea conditiilor de trai ale localnicilor. Eu zic sa mai cumpere o masina de teren mai mare si nu Duster ca sa poate sa intre pe toate strazile din Miercurea si binenteles ACASA, ca doar de, e primar. Iar pentru vice\' poate sa cumpere si un camion , nu doar o utilitara ,ca sa poata sa-si faca treburile personale si cumparaturile de la Sibiu .
Raspunde

miercurea

Acum 9 ani

incompetent esti tu zugravuleeeee ca nu platesti impozit pe venit din 90 incoace chiar este cel mai bun primar ,idiotule
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Si toate aceste constatari sunt nimicuri , care se pare ca, pe unii ii deranjaza. Dar primarul nostru e invatat la ferma si nu cu oamenii, iar pentru vite erau f. bune si conditiile create de el atat ca viceprimar cat si ca primar. Ne pare rau ca aceste nereguli trebuie constatate de Curtea de Conturi si alte institutii si ca ele nu se afla si de consilieri si de angajati. Dar baietii care se cred destepti cred ca pot \"fenta \" pe oricine. Ghinion! Unii sunt mai destepti si stiu unde si ce sa controleze. Bravo echipei de control si succes si altora! Poate mai verifica si Consiuliul Judetean, Prefectura si alte institutii multele nereguli cu privire la lipsa de interes a acestui domn primar care mai are putin si se crede martir al Miercurii.
Raspunde

nascur si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

hei, pseudonim \"miercurea\"! Localnicii sunt prea pasnici si linistiti cu o astfel de conducere locala. Ei isi platesc taxele si impozitele la zi, iar cei restantieri sunt tot de care voi cei din primarie aveti nevoie ca sa iesiti si in mandatul urmator. Sa nu cumva sa-i suparati! Ce se pot intoarce impotriva voastra si din pacate nu mai aveti ferme in zona ca sa va gasiti de munca. Asa ca, tineti bine de scaun ca leafa merge, sporurile vin, branza si mielul vine de la sine, iar cu radiatiile scapati usor. Pacat ca nu mai are Miercurea vreun sas de vaza ca sa devina primar. Ca romanii nostri am vaut de 25 de ani de ce sunt in stare.
Raspunde

Nu Conteaza

Acum 9 ani

De ce ar fi primarii din \"orasul Miercurea\" altfel decat toti \"ceilalti\"?
Raspunde

SM

Acum 9 ani

RUSINE ,RUSINE, demisioneaza hotule pt ca ai luat casa unei femei care i-a murit fetita de 10 ani si sotul in accident de masina ...in loc sa o ajuti ai dat-o afara nemernic sper ca dumnezeu sa faca la fel cu tine !
Raspunde

ij

Acum 9 ani

case ...masinii...apartamente...de unde hotule ?
Raspunde

hg

Acum 9 ani

iesiti oameni buni in strada sunt banii vostrii !
Raspunde

TI

Acum 9 ani

RUSINE PT CE AI FACUT LA O FEMEIE VADUVA ...DOAMNE DA SA RAMAI SI TU PE DRUMURI CU COPII
Raspunde

LM

Acum 9 ani

JOS CU EL !
Raspunde

gr

Acum 9 ani

rusine ,rusine sa ramai in strada porcule!
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Sa te mandresti doar cu o piata renovata pentru care sa mai platesti si amenda la \"Culte\" si cu o biserica noua, ca de, nu mai aveam loc in cele existente, mi-ar fi rusine. Aaa, o sa se dea vina pe cei ce au fost inainte, ca s-a mai pus cate un asfalt , ba mai mult ca s-a facut o scoala, noua la Apoldu de Sus, chiar nu se putea mai mult? Scuze se gasesc cu caru\' , solutii mai greu. Dar asa e la romani, cainii latra, ursul merge ........ , iar noi speram sa fim totusi locatari ai \"orasului Miercurea Sibiului\", daca asa a fost sa fie si sa nu mai fim \"tarani\".
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Sa te mandresti doar cu o piata renovata pentru care sa mai platesti si amenda la \"Culte\" si cu o biserica noua, ca de, nu mai aveam loc in cele existente, mi-ar fi rusine. Aaa, o sa se dea vina pe cei ce au fost inainte, ca s-a mai pus cate un asfalt , ba mai mult ca s-a facut o scoala, noua la Apoldu de Sus, chiar nu se putea mai mult? Scuze se gasesc cu caru\' , solutii mai greu. Dar asa e la romani, cainii latra, ursul merge ........ , iar noi speram sa fim totusi locatari ai \"orasului Miercurea Sibiului\", daca asa a fost sa fie si sa nu mai fim \"tarani\".
Raspunde

anonim

Acum 9 ani

Rusine . Cheltuiti bani oamenilor . Masinile primariei au devenit masini personale , va plimbati cu ele peste tot . Pe bani cui ? Ar fi lista prea mare pentru abuzurile facute . Dar asa e legea in romania , in loc sa fie condamnati vor restitui banii . Asta ce inseamna , putem fura linistiti ? Iar daca suntem prinsi dam inapoi ce furam ? Si daca nu suntem prinsi ?
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Sa te mandresti doar cu o piata renovata pentru care sa mai platesti si amenda la \"Culte\" si cu o biserica noua, ca de, nu mai aveam loc in cele existente, mi-ar fi rusine. Aaa, o sa se dea vina pe cei ce au fost inainte, ca s-a mai pus cate un asfalt , ba mai mult ca s-a facut o scoala, noua la Apoldu de Sus, chiar nu se putea mai mult? Scuze se gasesc cu caru\' , solutii mai greu. Dar asa e la romani, cainii latra, ursul merge ........ , iar noi speram sa fim totusi locatari ai \"orasului Miercurea Sibiului\", daca asa a fost sa fie si sa nu mai fim \"tarani\".
Raspunde

miercurea

Acum 9 ani

Daca esti nascut si crescut in Miercurea da tu o solutie mai buna decat Troanca. Ai avut mai multe experiente de la revolutie incoace. Ai avut si sas in primarie! si te intreb cu ce a fost mai bun?
Raspunde

dobirca

Acum 9 ani

sa se duca la coda vaci hotiiiiiiiiiiiiiiiiii
Raspunde

medrea

Acum 9 ani

Mai primare ! Unde sunt brazii din parc care ma ocroteau d soare ??? Ai facut arteziana sa se spele p picioare ai nostri ...RUSINEEE mai fa cate o plimbare si prin Dobarca ca este dezastru apartine d orasul Miercurea ,viceprimaru asta- i p langa se plimba si iel sa- l mai vada lumea si duce copii lui la gradinita . .nornal cu masina primariei
Raspunde

medrea

Acum 9 ani

Primare ai grije ca elena udrea toarna la DNA si primarii spagari asa ca dormi linistit dna t vegheaza
Raspunde

eu

Acum 9 ani

ce soluti a dat troanca de cind e primar ? a dat bisericilor bani ca sa se roage pt el sa ramana primar a luat de la oameni tot ce a putut gradini ,paminturi etc si a pus sporuri la angajati primariei sa taca din gura sa nu dea tot in git ,da ma intreb cu masina primariei ce a avut loc un accident oare ce sa intimplat ? doamne toti din primarie folosesc masinile in scopuri personale da benzina de unde bagati dragilor ca toti luati bonuri pe primarie
Raspunde

S

Acum 9 ani

Nu suntem niciunul mai bun...ne ascundem in spatele unui\"anonim\"sau nascut in Miercurea\"...De aceea s-a ajuns aici...toti la momentul respectiv ne-am ascuns ..De ce?Daca am considerat ca nu e bine ce face primarul?De lasi..si acum suntem tot noi nemultumiti!
Raspunde

soaita mihaela

Acum 9 ani

uni sintem lasi da ,eu nu o sa tac in fata lui niciodata chiar daca ma face nebuna pt ca asa te face primarul cand ii spui tot in fata si stie ca nu ma poate contrazice ca nu a incalcat legea pt ca eu am filmot tot o sa postez in curind stati linistiti
Raspunde

MIERCUREAN....

Acum 9 ani

ESTI UN FALS...DOMN PRIMAR........... INTR O ZI AI SA PLATESTI............................ RUSINE SA ITI FIE!!!!!!!!
Raspunde

S

Acum 9 ani

Daca am trece prin ce ati trecut dumneavoastra probabil am innebuni si noi!Dar noi ca popor nu suntem uniti si nu ne exprimam neajunsurile si problemele pt ca toti ne gandim..daca avem nevoie de vreo hartie de la Primarie si poate nu o obtinem...si uite asa se ajunge la asta!Dar...Dumnezeu ...e inca sus!
Raspunde

SM

Acum 9 ani

Daca sintem corecti de ce sa nu obtinem doar nu e el dumnezeu .....Si eu prin ce am trecut chiar nu am nebunit dincontra m-a facut m-ai puternica si curaju de a spune in fata asa ca frica sa o avem in fata lui dumnezeu nu in fata primarului
Raspunde

dobarcean

Acum 9 ani

In dobarca nu a facut si nici nu va mai face nimic pentru ca nu la votat lumea asta a zis primaru cu gura lui..
Raspunde

miercurean

Acum 9 ani

rusine sa ii fie domnului primar a luat gradinile la oameni si a dat la alti pt citeva ruzi de salam si mai stiu eu ce,A luat camerele la biata Mihaela si inca urmareste sa ii mai ia cite ceva ,crezind ca poate se plictiseste si ii lasa casa lui dar, Mihaela fii tare nu te lasa pt ca el are destule case in Sibiu Cluj si Miercurea...
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Pai daca atat se poate sa faca proiecte care ies sub line si sa vina si sa spuna ca mai mult de atat nu se poate, atunci dragi miercureni, si nu numai, ar cam fi cazul sa mai facem si o schimbare . Doua mandate plus cel de viceprimar pt. dl. Troanca sunt mai mult decat suficient pentru a ne arata de ce este in stare. La cat e de incompetent, arogant si plin de el, cu idei care sa-l favorizeze pe moment in fata lumii de rand , pentru mine si nu numai e mai mult decat suficient. Sunt foarte convins si asta de ani de zile ca omul acesta nu poate mai mult pentru comunitate. Altfel stau lucrurile pe plan personal. Acolo a avut suficiente realizari din \"veniturile\" de bugetar. Sper sa fiu inteles si sa va aduceti aminte cate proprietati avea pana nu a fost angajatul primariei. Rusine mare si regrete pentru inconstienta localnicilor care a crezut intr-un astfel de om.
Raspunde

egal cine sunt

Acum 9 ani

Ba asta e un bou si toti care lati votat si pe vicele nostru unde nici nu mai stie sa salute ieu iasi inpusca
Raspunde

Unu

Acum 9 ani

Astia sunt specimene produse de ilustrul PDL actual NOUL PNL!!!
Raspunde

mic....

Acum 9 ani

si vaciile care s-au furat mai demult domnule primar ,..va amintiti ? au platit altii pt asta dumnezeu acum descopera cine sunt hotii !
Raspunde

fk

Acum 9 ani

ne este frica sa dam nume pt ca nu ne mai da nimic din ce se cuvine de la primarie asa ca ....rusine porcule sper sa ai ceea ce primesti cand a venit televiziunea in Miercurea ai spus oameniilor sa spuna ceea ce ai vrut tu daca nu (va tai ajutorul social ) va amintiti domnule TROANCA ?
Raspunde

um

Acum 9 ani

porci, nemernici, nenorociti ce mai putem spune ? iesiti oameni buni toti in fata primariei si faceti dreptate ...!eu o sa merg
Raspunde

Schmidt diti

Acum 9 ani

Astia au voie ma sa fure! Nu ca altii!
Raspunde

Morar Vasile

Acum 9 ani

ce tiganie ca peste tot
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Nu cred ca e relevant daca scriem sub anonimat sau ne dezvaluim identitatea. Important pentru toti cei cu drept de vot este ca la urmatoarele alegeri sa fie mult mai rationali. Ce am putea face noi, oamenii de rand pentru a schimba un primar ales de majoritatea localnicilor? Eventual organele de control ar putea face ca el sa- si dea demisia. Asa ca dragi miercureni, dobarceni si apolzeni , pentru o comunitate mai bine gospodarita nu mai sustineti actuala echipade la primarie si imposibil sa nu fie mai bine pentru majotitatea localnicilor!
Raspunde

Maria

Acum 9 ani

Toanca ce oras sintem ?Nu avem apa ,canalizare iesire la autostrada ce sa intimplat cu pamanturile la autostrada cine a nogociat ...tu normal de ce nu ai facut o sedinta cu locuitori din comuna sa le aduci la cunostinta ai facut tu negocierea nemernicule si s-au trezit oameni cu un plic in poarta nemernic esti mai unde e masina care ai primito in schimbul contractului ce l-ai facut pt resturui menajere ....pai de se plimba fica cu ia poate o apreciaza vrunu din parlament sa aveti pile si pe acolo .....ai facut sala de fitnes in incinta primariei pt cine pt nevasta ta si a vicelui s-au faci tu cu secretara in timpu serviciului .....rusine rusine nu mai fi asa mandru lasa capu in jos nemernicule
Raspunde

anonimus

Acum 9 ani

Bravo Troanca ai semnat sa vina sa puna cipuri la caini care satu in curte legati si la cei de pe strazi ce le faci?Ca nu este strada sa nu vezi 3-4 caini.In plus mai si ataca copii si latra noaptea la geamurile oamenilor.Si nu doar asta mai sunt multe alte nedreptati. Bravo ma ne este rusine cu tine primar!!
Raspunde

Poplacean Alexandra

Acum 9 ani

A furat si cat a fost in ferma si fura si acum.
Raspunde

miercurean

Acum 9 ani

Oare pe cei care locuiesc langa primarie nu ii afecteaza antenele???
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

pacat ca nu o sa pateasca nimic nici el cici catelu de vice
Raspunde

nascut si crescut in Miercurea

Acum 9 ani

Ultima solutie e schimbarea si alegerea oamenilor competenti si nu a papagalilor si a profitorilor.
Raspunde

Primar Ioan Troancă

Acum 9 ani

Primarul Ioan Troancă, născut în Sângătin şi crescut cu bun simţ şi frică de Dumnezeu care face lucruri bune pentru Miercurea, îi respectă şi le mulţumeşte tuturor celor care apreciază ce face pentru ei. Măi anonimilor, suntem în postul Paştelui, nu vă este teamă că vă bate Dumnezeu? Aţi comentat şi scris toate aberaţiile, prostiile şi neadevărurile ce vă vin în minte din răutatea pe care o aveţi. Nu am vrut să răspund acuzaţilor şi jignirilor aduse la adresa mea, dar o fac pentru oamenii de bună credinţă care vă citesc răutăţiile.Ei merită şi vreau să cunoască adevarul. 1.SIBIANULE – cum poţi să spui ca nu am făcut nimic? Miercurea Sibiului arată mai bine ca multe alte zone ale Sibiului. Este adevărat, fiind oraş nu s-au putut accesa finanţări pentru apă şi canal, dar se vor realiza şi acestea în viitorul apropiat deoarece s-au demarat lucrările.Te rog să ai curajul să vi la Miercurea să-ţi arăt străzile 90 % asfaltate şi toate celelalte realizări. Nu-mi este ruşine să ne comparăm cu nici o localitate de nivelul nostru din România. 2. joseph – tu ai înţeles că este o aberaţie, îti mulţumesc de analiza corectă. Adevărul este: sporul de condiţii vătămătoare considerat de către Curtea de Conturi că s-a acordat fără justificare legală este de 436 lei net/lună primar şi 361 lei net/lună viceprimar. Acest spor se acordă tuturor angajaţilor dinainte de a fi eu primar, timp în care am mai avut controale de la Curtea de Conturi şi nu a spus nimeni că este ilegal până în 2013.Venind amnistia fiscală nu ne-am mai judecat, colegii care au contestat în instanţă au câştigat.Suma de 184.000 lei reprezenta contractul colectiv de muncă acordat tuturor colegilor adică 350 lei net/lună care a fost semnat în anul 2007, înainte de a fi eu primar şi care a fost amnistiat şi acesta. Să le dea Dumnezeu sănătate celor care s-au gândit şi la cei cu salarii foarte mici, la colegii mei, majoritatea cu salariul minim pe economie, adică Guvernului Ponta le mulţumim încă odată. Vă aştept la Primărie să vă arăt documentele.Când am avut salariile diminuate cu 25% am respectat legea, nu a comentat nimeni. 3. cetăţean european – ai dreptate 4.Cetăţean din Miercurea – Dacă eşti din Miercurea, trebuie să ştii cum arăta Miercurea înainte să fiu ales eu primar.Te rog să spui, ce primar ar fi putut face mai mult? Sigur, sunt oameni mult mai buni ca noi, dar aceia îşi văd de treaba lor, nu candidează ca apoi să fie jigniţi de oameni ca voi. Norocul vostru este că m-am găsit eu să candidez ca să fac ceva pentru Miercurea şi să mă lupt şi cu cei care gândesc ca voi. Ţine minte un lucru, binele întotdeauna învinge răul. Eu întotdeauna am învins răul. 6.8.9. născut şi crescut în Miercurea – Dacă te prezinţi aşa, ar fi trebuit să vezi câte s-au făcut în Miercurea de când sunt eu primar, dar te înteleg, la câte comentarii răutăcioase şi aberante ai postat, se pare că nu ai cei 7 ani de acasă, că altfel ai recunoaşte câte s-au realizat. Respectăm legea din toate punctele de vedere. La maşini avem cotă de combustibil în care trebuie să ne încadrăm, în rest primarul şi viceprimarul nu au program normat, oriunde merg ei sunt în interesul serviciului. Deasemenea dacă pretinzi că eşti născut şi crescut în miercurea, ar fi trebuit să ştii că şi la fermă am avut rezultate foarte bune, cum am plecat eu, au terminat toate animalele, într-un an şi jumătate. Niciodată nu am încercat să fentăm pe nimeni, toate aceste sporuri se acorda legal în urma unor verificări şi măsurători avizate, tuturor angajaţilor şi sunt aprobate de consiliul local. Cred că unii dintre voi care comentaţi răutăcios şi transmiteţi, cunoaşteţi foarte bine aceste lucruri şi chiar aţi beneficiat de ele. Nu mă cred nimic altceva decât sunt, dar nu-mi este ruşine să fiu printre oameni.Cu brânza şi mielul poate a mers vreodată, dar cu mine nu. Te rog să întrebi pe fiecare crescător de animale dacă am cerut la cineva vreodată ceva. De când sunt eu primar este ordine şi cu păşunatul şi se plăteşte fiecare m² de păşune. Te rog să ai curajul să vi la primărie să-ţi arăt toate documentele.O să ai respectul meu dacă faci acest lucru şi pe urmă să fi corect cu tine însuţi în comentarii. 11. SM – îmi asum tot ce am făcut. Nu am făcut altceva decât să respect legea şi să clarific lucrurile. Nu dori răul altcuiva şi nu blestema că va cădea pe tine.Ca să ştii şi tu adevărul şi toţi care citesc, vreau să explic: nu am dat pe nimeni afară, Mihaela Şoaită locuieşte şi astăzi în locuinţa care a primit-o, adică ½ din locuinţa în care era şi poşta. Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat, dar după ce am fost ales eu primar, i-am spus soţului Capisco că o să clarificăm lucrurile, adică să ieşim din indiviziune şi jumătatea noastră să rămână la dispoziţia Primăriei iar familia Şoaită, să rămână în cealaltă jumătate, adică în proprietatea familiei Löw, în care a şi investit, ei locuind acolo şi în care locuieşte şi astăzi. Acest lucru s-a putut face numai prin instanţă. După care s-au tranşat lucrurile, jumătatea Primăriei a fost închiriată către A.P.I.A, care plăteşte 2,5 €/ m²/lună, instituţie care face plăţile subvenţiei în agricultură la toate localităţile din zona (Păuca, Ludoş, Apoldu de Jos, Sălişte, Tilişca, Poiana, Jina, respectiv localităţile noastre). D-na Şoaită mai ocupa o cameră care era a Primăriei (unde a fost LOTO) şi am rugat-o să o elibereze deoarece trebuia tot la A.P.I.A, pentru că erau foarte aglomeraţi.Nu a vrut să o elibereze şi ne-a dat în judecată. A pierdut în instanţă definitiv şi irevocabil pentru că nu putea cumpăra acest imobil conform legii, nefiind chiriaşi la data intrării în vigoare a Legii 112 adică anul 1995.Nu înţeleg de ce îmi poartă pică, în loc să aprecieze faptul că eu am lămurit lucrurile.Acum ea ştie clar unde locuieşte, adică în locuinţa familiei Löw. Deci ei au unde locui, plus că între timp familia lor a mai dobândit 3 case ( La Bogdănel, la Spielhaupter şi la Teiss ). Să le dea Dumnezeu sănătate, să le stăpânească sănătoşi şi dacă încetează să mai fie răutăcioasă o voi ajuta să-şi facă uzucapiune unde locuieşte la Löw.Apreciez că este printre puţinii care îsi dă numele şi o voi ajuta. Dacă mai doriţi detalii, contactaţi-mă şi o să vă explic cu lux de amănunte. Trebuie să apreciaţi că sunt primarul care strânge la primărie nu împrăştie. ( vezi Districtul, Casa de Cultură, Casa de lângă pompieri, barăcile CFR, curtea Primăriei, Casa Târgului Miercurea şi Apold, Dispensar medical Apold şi Dobârca, Sediul şi Magazia fostului C.A.P Dobârca, Ferma 4 Apoldu de Sus şi teren pentru bazin apă Miercurea, teren pentru locuri de casă tinerilor sub 35 de ani peste 30 de loturi etc. ) . Toate acestea sunt puse la dispoziţia comunităţii. 12. ij – Toată averea mea este trecută în declaraţia de avere şi poate fi văzută de oricine, unde sunt trecuţi şi anii dobândirii şi o să vedeţi valorile, majoritatea fiind dinainte de fi ales primar, prin muncă şi din remunereţiile primite ca tehnician veterinar, secretar adjunct, şef de bază furajeră, şef fermă, viceprimar şi primar. 14. TI – Nu blestema că o să cadă pe tine. Fiecare o să ne ducem crucea pe care o merităm. 15. LM – Stai liniştit că oamenii buni stiu ce au de făcut. 16. gr anonimule nu blestema că va cădea pe tine. 17.33.41 născut şi crescut în Miercurea – nu s-a plătit nici o amendă, avem printre cele mai frumoase pieţe din ţară. Să-ţi fie ruşine ţie că văd că ştii despre Şcoala Nouă, despre asfalt etc. Tu n-ai fi ajutat biserica nouă? Totul este de la Dumnezeu şi este bine venit pentru oameni. Ţăranii sunt mândria ţării româneşti, să ne bucurăm ca-i mai avem. De la ţară vin toţi domnii. Nu este felul meu să fiu arogant şi plin de sine. Sunt un om cu bun simţ şi nu-mi este ruşine de ce am făcut şi fac, pot privi în ochii oamenilor la orice oră. Este foarte relevant să ai curajul să-ţi dezvălui identitatea. Anonimul este un laş, nimeni, 0 etc. Stai liniştit, nu mor caii când vor câinii, oamenii buni ştiu ce au de făcut. 19. anonim – Ruşine să îţi fie ţie. Cu maşinile citeşte mai sus. Nu restituim nici un ban că sunt legali şi luaţi pe merit.Oricum vom respecta legea. 22. dobirca – Respect dobârcenii ca pe toţi ceilalţi. Vaca este un animal sfânt şi eu le-am îngrijit când am fost la coada lor. 23.24. medrea – Brazii sunt în parc, tufele nu mai sunt. Să-ţi dea Dumnezeu sănătate să te umbreşti şi la copacii (platanii) oferiţi de Cristian Florin şi plantaţi pentru dumneavoastră.Şi în Dobârca facem tot ce trebuie pentru oameni. Au şcoală şi grădiniţă la fel ca celelalte, au cămin, au biserică, dispensar, sediu poliţie, sediu administrativ, strazi pavate şi asfaltate, toate străzile pietruite, rigole dalate, cimitire împrejmuite, numai să le îngrijească. Anul acesta se continuă cu asfaltare străzi, teren de sport, depozit de lemne, toate făcute de când sunt eu primar. Te rog sa vi cu mine să ţi le arăt. Pentru mine, viceprimarul, este un om harnic şi corect, la fel ca şi pentru dumneavoastră. Am amintit mai sus cum este cu programul şi cu maşinile. Fiecare îşi duce crucea, nu fac parte dintre primarii de care spui tu. 25. eu – care tu? Aproape toate soluţiile sunt bine gândite de mine pentru dumneavoastră, fără să cheltuiesc bani pe proiectanţi şi diriginţi de şantier. Banii alocati bisericilor, s-au dat legal tot pentru dumneavoastră, ca să ajungem şi noi în rândul comunităţilor civilizate. Nu am luat la nimeni nimic decât pe lege şi sunt singurul care am avut curajul să o fac.Chiar dacă s-au supărat pe moment, pe urmă şi-au dat seama că le ocupau ilegal. Maşina care s-a stricat se repară şi toţi colegii din primărie lucrează pentru dumneavoastră pe salarii minime. 26. S – Corect, îţi mulţumesc, unde vi se pare că greşesc haideţi şi spuneţi-mi, căci am înţelepciunea să-mi cer scuze, să învăţ din greşeli şi să mă corectez.V-aş aprecia foarte mult. 27.30 soaita mihaela – Încă o dată apreciez că îţi scri numele, dacă ai dreptate nu trebuie să taci în faţa mea, niciodată nu te-am făcut aşa cum spui tu. Dacă eşti corectă, eu te respect şi dacă ai nevoie de ajutorul meu o să te ajut. Te rog să te rogi la Dumnezeu să-ţi lumineze mintea, să vezi lucrurile corect şi de El să avem frică şi atunci nu o să mai fim răi. 28. MIERCUREAN anonim ţi se potriveşte afirmaţia ta. Repet, fiecare ne ducem crucea pe care o merităm. 29. S – Doamne fereşte, să nu treacă nimeni prin asa ceva. Ca şi conducător trebuie să gândeşti în primul rând cu sufletul (inima) şi uneori tranşant chiar dacă decizile sunt dure pentru comunitate. Eu ajut pe toţi oamenii.Dacă citeşti explicaţiile de mai sus, nu o să mai comentezi cum ai facut-o. Orice este legal se primeşte de la Primărie. Dumnezeu este întotdeauna sus şi ne vede pe toţi. 31. dobarcean – Dobârceanule de ce nu îţi dai numele? Niciodată nu am spus aşa ceva, ba din contră primul lucru după alegeri l-am făcut la Biserica din deal, pe care aţi abandonat-o, cred că ştii cum arăta şi cum arată acum.Am spus mai sus ce am făcut şi vom face tot ce trebuie şi pentru dumneavoastră , ca şi pentru miercureni şi apolzeni. Numai că aşa-i propaganda cârcotaşilor, oamenii buni ştiu să aprecieze ce fac pentru ei. 32. miercurean – anonim, eşti în eroare. Nu am luat la nimeni nimic decât pe lege şi ce ocupa abuziv, nu am cerut la nimeni nimic, nu-mi place salamul şi nu-l mănânc, mai bine mănânc slănină. Despre Mihaela am spus mai sus. Referitor la case, vezi declaraţia de avere. 34. egal cine sunt – egal cine eşti, ai grijă cum te exprimi, nu este frumos. 35. Unu– Eu am reprezentat cu cinste PDL nu-mi este ruşine de trecutul meu politic, cei care au greşit să răspundă.Voi reprezenta cu cinste şi noul PNL al cărui membru sunt şi voi reprezenta cu cinste Miercurea Sibiului şi pe dumneavoastră 36. mic – Dacă eşti mic, de ce vorbeşti prostii? Mi-amintesc foarte bine.După acest eveniment neplăcut am fost numit şef de fermă şi am stat pete 10 ani şi mi-am făcut cu cinste datoria. Am administrat peste 1000 ha şi 1200 bovine. Atunci mi-am făcut notorietatea pentru care m-au ales miercurenii, apolzenii şi dobârcenii şi cred că n-au greşit. Le mulţumesc. Din păcate nu a plătit nimeni şi mi-aş dori să se descopere hoţii cât de târziu. 37. fk – Cum poţi să minţi în halul ăsta? Trebuie să-ţi fie frică de Dumnezeu că te va bate – nu de mine. Să-ţi fie ruşine.Vino şi uită-te în ochii mei şi repetă ce ai spus. Să vă plătiţi impozitele şi taxele legale şi veţi colabora corect cu primăria. 38. um – Sigur te încadrezi în ceea ce spui. Vino la Primărie să faci dreptate, te aştept anonimule să ne privim în ochi. 39. Schmidt diti – Nimeni nu are voie să fure. Cine o face, o face pe răspunderea lui. 42. Maria – Ai un nume prea frumos ca să scri asemenea aberaţii. O să ai apă şi canal , dar o să ai şi ceas, după care trebuie să plăteşti consumul. După cum gândeşti, sunt sigur că vei spune că tu ai fântână şi fosă şi nu îţi trebuie din reţea. Apropo la gaz te-ai branşat ? Autostrada…. să explic pentru cei care nu ştiu adevărul. Nu a negociat nimeni cu Primăria. S-a dat preţul cu care s-a vândut la notar terenurile în zona noastră. Pe cum au fost de corecţi când au declarat preţul de vânzare aşa este de corect şi preţul la autostradă. Ieşirile la autostradă s-au făcut conform proiectului standard - la 15 km. Iniţial era vorba că se face în luncă lângă Băile Miercurea dar datorită costurilor foarte mari, pentru că trebuia să treacă din nou calea ferată, l-au făcut la Cunţa - 2 km mai la vest, nesemnificativ pentru cei din zona noastră. Cine judecă bine este foarte mulţumit că în sfârşit au scăpat de traficul din localităţi. Îmi pare foarte rău pentru cei care şi-au pierdut locurile de muncă de la restaurantul RIN dar ajută Bunul Dumnezeu şi va fi bine şi pentru ei. Cum poţi scrie aşa ceva, despre ce maşină vorbeşti? Tu îmi cunoşti copiii? Fiica mea are permis dar nu are maşină şi nu conduce. Copiii mei sunt cuminţi şi harnici, nu mi-au cerut şi nici nu am intervenit niciodată pentru ei. Sunt angajaţi la firme private şi îşi văd de treaba lor. Doresc tuturor părinţilor copii cuminţi ca ai mei. Să le dea Dumnezeu sănătate şi noroc la toţi părinţii şi copiii din lume. Referitor la sala de fitness...nu am făcut sală de fitness. Am renovat pivniţa primăriei. Îmi pare rău că nu am făcut poze să vedeţi cum arăta şi cum arată acum. Nu am investit in achiziţionarea aparatelor si celor necesare pentru o sala de fitness. Într-adevăr, este vorba să vină o firmă de la Sebeş să se ocupe de acest lucru, legal normal, însă noi punem doar spaţiu la dispoziţie şi vor avea acces toţi oamenii interesaţi. Relaţia pe care o am cu colegii mei este bazată pe respect, corectitudine şi prietenie. De ce să-mi fie ruşine - că fac ce trebuie pentru oameni.Daca fac nu-i bine, cum este bine cu dumneavoastra carcotasii? Eu pot să stau cu capul sus şi să privesc în ochii dumneavoastră, tu poţi să te uiţi în ochii mei, ai curaj? te rog vino şi ceartă-mă în faţă şi îţi promit că mă corectez dacă am greşit şi o să te apreciez. 43. anonimusule – tu ştii ce vorbeşti? să vă ţineţi câinii legaţi. Eu nu am semnat nimic şi nu ne-a cerut nimeni să semnăm. Nu este treaba primăriei. Care sunt nedreptăţile? vino şi spune-le în faţa mea să le îndreptăm. Ţie să-ţi fie ruşine de tine că faci afirmaţii şi nu ai argumente. 44. Poplăcean Alexandra– De unde ştii tu să scri aşa ceva, de la bunicii tăi? Eu ştiu că erai copilă când te-am trimis în tabără la Mare, în staţiunea Costineşti, gratuit şi eram la Primărie. Nu e bun exemplul pe care ti-l dau bunicii tăi, nu îţi face cinste în viaţă. Să-ţi spună corect cum mergeau lucrurile la fermă când era condusă de mine. Este o vorbă românească: “ tot zama aia rea te arde ” . 46. ioan – Ioane răule, ce să păţeşti când faci bine pentru oameni? 47. născut şi crescut în Miercurea – competentule, ce ai făcut tu în viaţa aceasta, ai curaj să-ţi dai numele? Dacă în răspunsul meu consideraţi că am greşit cu ceva, vă rog să îmi spuneţi unde şi veniţi la Primărie că uşa e deschisă tot timpul. Am dat acest răspuns pentru cunoaşterea adevărului. Dacă sunteţi nemulţumiţi voi cei care ati comentat spunând nişte aberaţii, ca să va fac plăcere, consideraţi-mă demisionat. Pentru cei mulţi rămân primarul lor până vor considera ei şi va vrea Bunul Dumnezeu, pentru că ei m-au ales cu voia Domnului, îi respect şi îi asigur că îi voi reprezenta cu cinste. Vă mulţumesc tuturor.
Raspunde

Andra

Acum 8 ani

Primar hot ce esti , nu ajuti pe nimeni te ajuti pe tine .ajuta oameni saraci nu te mai lauda cu mnciuni , mai bine demisioneaza si lasane impace.Hotuuleeee iti da dumnezeu dupa merit sa dea Dumnezeu sa ramai in strada si sa mananci numai slanina k aia iti place.hotule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus