Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Studiu facut de IRES la Aeroportul Sibiu: imagine buna, curse prea putine

Mai bine de 2,3 milioane de români cu vârsta de sub 60 de ani reprezintă potențialii clienți ai Aeroportului Internațional Sibiu. Din acest ”potențial bazin de clienți”, nouă procente spun că au zburat cel puțin o dată de la Sibiu în ultimii ani, iar 30 la sută preconizează să mai zboare cel puțin o dată în anul care urmează. Cei care au zburat deja de la Sibiu au acordat nota 8,57 aeroportului sibian pentru ”impresia generală”, dar s-au declarat nemulțumiți de numărul redus de rute, destinații, precum și de oferta comercială (restaurante, cafenele, magazine) din terminal. În fine, după cum era de așteptat, din cei 2,3 milioane de români care trăiesc în ”catchment area” al AIS,32% vor noi curse către Spania, 30% - către Italia, 21% - Germania și 17% către Franța.
Acestea sunt câteva din datele rezultate în urma studiului realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) al clujeanului Vasile Dâncu, pentru care datele au fost culese la finele anului trecut. Studiul a costat 129.360 de lei, fără TVA, a fost achiziționat de Aeroport și a inclus trei sondaje de opinie (unul regional pe 10.000 de subiecți, unul național pe un eșantion de 1.531 de respondenți și unul pe 671 de respondenți care au călătorit de la Sibiu între 15 și 20 decembrie) și două studii calitative (unul cu cinci ”interviuri de profunzime” cu manageri ai aeroportului și unul cu zece ”interviuri de profunzime” realizate cu clienți fideli ai AIS).

”Small is beautiful”

”Este unul din cele mai complexe studii realizate de noi, în sensul că am mai făcut studii pentru aeroporturile din București, Cluj și Timișoara, dar niciunul nu a fost pe atât de multe nivele.  La celelalte studii nu am găsit acest nivel de satisfacție. Ne arată că ideea de «small is beautiful» funcționează la Sibiu. Este o limită a Aeroportului de la Sibiu, dar poate aduce rezultate dacă este bine gestionată. Oamenii au început să se ferească de marile concentrații de pe marile aeroporturi”, a declarat Vasile Dâncu la prezentarea unora dintre rezultatele studiului comandat de AIS.
Dâncu subliniază notele ridicate acordate de pasageri serviciilor oferite în general de Aeroportul Internațional Sibiu: 29% au acordat nota maximă – 10 și același procent au acordat noua 9. Media finală a fost de 8,57. ”Este o medie foarte mare, rar obținută”, a comentat Dâncu.

”Catchment area”: 2.360.436 de indivizi din șase județe

Studiul IRES a definit și zona din care AIS își poate atrage clienții. După cum era de așteptat, este vorba de județele Sibiu, Alba, Brașov, Hunedoara, Mureș și Vâlcea. Aceasta este și ordinea clasamentului alcătuit în funcție de zona de proveniență a pasagerilor care au zburat în ultimii doi ani de la Sibiu. ”Catchment area” identificată de IRES numără 2.360.436 de indivizi sub 60 de ani, iar din acest număr a reieșit că nouă procente (aprox. 212.500) au folosit serviciile AIS în ultimii doi ani.
Din același sondaj regional rezultă faptul că în ultimi doi ani au fost clienți ai companiilor de zbor care operează de la Sibiu 19,2% din locuitorii județului Sibiu (sub 60 de ani). Următorul județ care ”furnizează” clienți AIS este Alba, de unde au 5,1% dintre respondenți au declarat că au zburat cel puțin o dată de la Sibiu în ultimii doi ani. Pe locul trei este județul Brașov, unde 3,5% dintre indivizii de sub 60 de ani ar fi zburat de la Sibiu. Din Hunedoara au răspuns pozitiv 2,7%, din Mureș – 2,6% (clienții provin din zona de sud a județului), iar din Vâlcea, 2,3%.
”Sunt cifre duble față de cele din Moldova sau din sud, exceptând marile orașe”, apreciază Dâncu.

Clienții cer: Roma, Barcelona, Paris și Madrid

La întrebarea ”Dintre următoarele destinații, spre care considerați că ar trebui să se introducă rute permanente de la Aeroportul din Sibiu?” 67% au ales Roma, 66% - Barcelona, la fel pentru Paris, 56% - Madrid, 52% - Amsterdam, 48% - Bruxelles, 45% - Milano, 42% - Veneția, 35% - Valencia și 27% - Londra.
Cele mai dorite destinații de vacanță pentru curse charter cu plecare din Aeroportul Internațional Sibiu sunt Grecia (48% mențiuni cumulate), Spania (44% mențiuni cumulate), Italia (32% mențiuni cumulate), Turcia (22% mențiuni cumulate) și Franța (15%mențiunicumulate).

Sursă importantă: rudele celor plecați

77% dintre respondenți susțin că prețul este cel mai important criteriu în achiziționarea unui bilet de avion. 37% dintre cei chestionați au declarat că folosesc avionul în calitate de turiști, 34% - pentru afaceri/muncă, iar 28% pentru a-și vizita familia.

Directorul Aeroportului: nu vom avea o cursă nouă mai devreme de iunie

”Acest studiu va fi instrumentul principal pe care urmează să îl folosim în viitor pentru a convinge companiile să deschidă noi rute de la Sibiu. Sper să îi convingă să ia decizii cât mai repede”, a declarat Marius Gîrdea, directorul general al AIS. Acesta a confirmat negocieri în diferite stadii cu mai multe companii. ”Evident, ne vom «focusa» pe destinațiile cele mai cerute, conform acestui studiu. Dar decizia finală aparține tot companiilor de zbor. O nouă cursă de la Sibiu va fi deschisă, în cel mai rapid scenariu, din iunie”, a mai spus directorul general al AIS, evitând să indice vreo destinație. Contractul de management semnat de actuala echipă de conducere a AIS include obligativitatea deschiderii de patru noi rute (sau creșterea frecvenței de zboruri) în cursul anului 2015.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

42 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

aspectul aeroportului trebuie imbunatatit...cladirea vechiului aeroport trebuie sa dispara pentru ca-i jalnica, intrarea si iesirea trebuie imbunatatite, sa se deschida banda de circulatie din fata usilor, mai curatati toaletele, etc. etc.
Raspunde

genu

Acum 9 ani

21% vor germania, cand aproape toate cursele de pe ais sunt in germania, vor pana la poarta sau ?
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Asa este multe lucruri pot fi imbunatatite. Banda 1 e blocata de ce? Paracrea pentru 10 minute ar putea fi gratis. Una din bariere este defecta de cel putin 3 luni. De ce? Si multe altele...
Raspunde

florin

Acum 9 ani

De ce si acest studiu; PENTRU SPALARE DE BANI, MITA, etc. Nu toti suntem fraieri! ACESTA ESTE CEL DE-AL 3-lea studiu, CARE RELEVA APROXIMATIV ACELEASI CLASAMENTE. DAR TREBUIAU DATI BANII IRES-ului si, mai ales, SPALATI BANI. Domnilor delapidatori din conducerea Aeroportului, macar pentru salariile imense pe care le incasati in raport cu ceilalti angajati ai Aeroportului, ar fi trebiuit sa va faceti datoria!!! Ati gonit toate companiile, unii stim din ce potive si, in plus, SUNTETI SI INCOMPETENTI! In curand o sa dati socoteala!
Raspunde

florin

Acum 9 ani

Inca un detaliu, inclusiv acest clasament este prezentat deformat!!! De exemplu, Paris-ul este destinatia clasata pe locul 1!
Raspunde

Florinel

Acum 9 ani

De fiecare data cind se face un lucru bun, trebuie sa apara un Gica contra, de obicei un individ platit sa comenteze negativ.Acest studiu e necesar pentru a atrage noi operatori si a deschide noi rute.
Raspunde

florin

Acum 9 ani

Platit esti tu domnule Florinel! Teoretic, pentru unul din studii (de altfel GRATIS, realizat de NISTE ANGAJATI FAIERI AI AEROPORTULUI - unii platiti la nivelul salariului femeii de serviciu, respectiv de 12 ori mai putin decat cei 3 directori!!!) puteati sa va preocupati sa-l completati pe site-ul aeroportului!!! Studiul IRES REFLECTA ACELEASI REZULTATE!!!! Cel care mi-a raspuns, ori este un FLORINEL SPAGAR, ori este unul dintre multii fraieri MANIPULATI DE UN SISTEM ABJECT SI INFECT!
Raspunde

socialistul

Acum 9 ani

Desi sunt curse low-cost din Sibiu spre Luton spre exemplu, costul biletelor este mult mai mare decat o astfel de cursa cu plecare din Bucuresti. Am intrebat agentiile care-i motivul acestui pret piparat si mi-au raspuns: in Bucuresti exista concurenta caci zboara mai multe companii dar in Sibiu este monopol caci este o singura companie care asigura ruta respectiva. Va rog sa va uitati pe internet la oferte si veti vedea ca un bagaj la cala costa 60 de euro pentru un drum iar din Bucuresti costa 40 de euro pentru un drum dus-intors. Acest aspect face ca unii sibieni sa ia avionul din Bucuresti catre Londra.
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Articol de genul:operatia reusita dar pacientul mort...
Raspunde

Italian

Acum 9 ani

Apreciez orice efort dar nu suport sa vad ca s-a cheltuit aproape 30.000 de euro pentru a obtine rezultate pe care fiecare calator de avion cu cap pe umari ar fi fost in masura sa spuna. Vin la Sibiu din Italia de mai bine de 10 anii si am vazut pas pe pas cum au decurs lucruriile la/cu aeroport: RUSINE RUSINE RUSINE CELOR CARE L-AU CONDUS MAI ALES IN ANII 2006-2009. Degeaba, degeaba ne plangem acum: Sibiu a ratat ireparabil piata lui, pe care a fost cucerita - aproape in intregime - de Clujul (jos palaria clujeniilor!). Daca se va introduce o cursa catre Roma si una catre Paris va fi o minune, dar mai mult nu este realistic sa ne asteptam: NU MAI ESTE PIATA SUFICIENTA. Clujul a luat tot ce era de luat si SINGURUL VINOVAT ESTE FOASTA CONDUCERE A AEROPORTULUI SIBIU. Mare pata si mare vina pe un oras atat de harnic, serios si pus la punct cat de cat. Viitorul va arata adevarul. / Cu tot altceva ar fi sa se puna pe picioare UN PLAN TURISTIC SERIOS, fiind strainii care vor veni la Sibiu - mai ales vara si mai ales din Germania, Anglia, Italia, Franta - cei care vor aduce o contributie semnificativa, dar totusi (asa mi-e teama) insuficienta. VINA CELOR CARE A CONDUS AEROPORTUL ESTE ENORMA: AU ALUNGAT COMPANII LOW COST CAND ELE VROIAU SA VINA LA SIBIU SI IN TIMP CE AEROPORTUL CLUJ NU ERA DECAT O GRADINA PENTRU CARTOFI. Acum cine o sa vina sa isi arunce banii unde nu mai este piata suficienta? Tot dispret din partea mea pentru fosta conducere.
Raspunde

pilot

Acum 9 ani

bai dupa ce au facut varza imaginea cu tot felu de imagini cu capatu pistei vine si ne vinde gogosi ,ba va spun eu un ytaseu care var ridica numarul de pasageri ,destinatile spre ,spania si italia ,acolo multi concetateni plecati ,din cele 6 judete limitrofe sibiului ,dar cineva a vrut s-a scoata aeroportu sibiu din context ,concurenta bato vina ,asta mai trebuie sa-le ia toti pasageri la aia de ,cluj si tg mures ,boc a lucrat din greu cu al lui ,sinistru berceanu la tot ce a fost infrastuctura a sibiului si judetului ,ma refer la centura sibiului mai scurta cu 16 km ,la sabotarrea lucrarilor timp de 2 ani nu s-a lucrat ,podu de la cirta ,planiu de a desfinta calea ferata intre sibiu si copsa etc .intrebare cine plateste firmei todini despagubirea cistigata in istanta ,se vorbeste de vreo 15 miloane de dolari ,cred ca nu berceanu din multele tepe trase din asa zisele studi de fezabilitate ,aici trebuie s-a umblati ,asta cu fezabilitatea a fost un mod de a sifona banii publici ,si ne miram ca nu s-a construit autostrazi ,ba verificat si adusi banii la bugetu tari s-a vedeti cum ia-sa de vreo 1500 de km de autostrada ,sunt convins ca numai din lotu spagarilor lui bombonel [nastase] sa-r consstrui vreo 800 de km de autostrada ,inclusiv la ferma lui de gaini de la cornu ,acolo era necesar sa-i numaram repede ouale ce tupeu are magraonu adica pardon romu
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Piata este, stai linistit, important este sa se introduca zboruri spre destinatii unde sunt mari comunitati de romani, nu spre Tunisia, clujul are acum pasageri deoarece Sibiul nu opereaza spre destinatiile respective, daca se va opera situatia se va inversa si asta se datoreza sabotajului de care a avut parte acest aeroport.
Raspunde

@pilot

Acum 9 ani

pilot ești idiot. toată lumea te roagă frumos să încetezi cu postările cretine. din cauza unora ca tine, dreptul la vot să fie acordat diferențiat. tu nu ai avea dreptul să alegi !!!!
Raspunde

@13

Acum 9 ani

Nu este legal sa le iei tuturor sibienilor getbeget dreptul de vot. Mai bine sa il rugam sa bage deconcentratele si Brasovul la inaintare. Vezi ca tradatorii de tara au trimis la CE un MPT care favorizeaza Brasovul ,si nu ma refer la cel rutier si feroviar ci culmea aerian asa ca eu zic sa il folositi pe bloguri ca daca CE il aproba cei 200000 pasageri anual devin 100000 si studiul asta asa demoralizator cum arata devine marea speranta Hahahaha
Raspunde

@14

Acum 9 ani

Nu militam pentru generalizare. Nu toți sibienii sunt la fel. Pilotu\' însă este cel mai enervant și o merită. Are toate pseudonimele din lume și se pricepe invariabil la absolut orice. Are o expertiză......În special la limba română este maestru al vorbelor. Ortografia, ortoepica, punctuația....o minuuuuune ! Consider că un agramat ca el, sfertodoct incompetent, nu este capabil să decidă soarta unei țări prin votul lui. Nu știe citi buletinul de vot....
Raspunde

@ 3

Acum 9 ani

Banda 1 este blocata pentru ca sunt nesimtiti care vin sa conduca pe cineva si parcheaza acolo...pe orice aeroport civilizat banda aia este deschisa si poti doar sa opresti, sa cobori si sa-ti iei bagajele din masina. De obicei sunt macar 2-3 politisti si o masina de ridicat care ori nu te lasa sa parchezi ori iti iau masina imediat. La noi politia este prin baruri si prin birourile din aeroport...nu se spurca ei sa-si faca treaba pentru care sunt platiti!!!
Raspunde

@pilot

Acum 9 ani

foarte bine pilot, e corect ceea ce spui
Raspunde

mihaela munteanu

Acum 9 ani

Job la domiciliu! Cautam operatori de publicitate online,usor si sigur cu contract legal cunoscuta in toata tara cat si in strainatate. Pentru mai multe detalii *** \'\'INFO\'\' la ***: [email protected]
Raspunde

colorata maine-i gata

Acum 9 ani

Nici o poza la CJ fara Genu si Steli! individu din capat s-a lipit ca timbru de scrisoare de unii
Raspunde

Italian @12

Acum 9 ani

Sper sa ai dreptate, adica sper sa fie piata, desi ma indoiesc. In primul rand, un potential de 2,3 de milioane de romani este relativ de mic, mai ales ca Valcea are o buna oferta la Craiova si Brasovul prefera sa mearga in capitala. Apoi sa nu ne amagim: nicio companie (Wizz!) isi va face concurenta singura la Cluj si la Sibiu, dubland destinatiile, iar Clujul nu va accepta niciodata (cu buna dreptate!) sa isi piarda vreo cursa. Si, cel putin in ceea ce priveste Italia, cred ca numai o destinatie si-ar gasi o piata discreta in judetele din sudul Transilvaniei, anume Roma. Bologna ar fi o destinatie foarte promitatoare (cursa Wizz Cluj-Bologna este mereu full!) iar se stie bine ca Treviso si Bergamo sunt doua puncte de mare concentratie. Insa ramane problema problemelor: Clujul nu vrea sa isi piarda curse si eu nu pot sa cred ca Wizz va avea Cluj-Bergamo si Sibiu-Bergamo, sau Cluj-Treviso si Sibiu-Treviso. Ar fi un mare castig pentru Sibiu daca aeroportul ii va convinge pe cei de la Wizz sa transfere cursa catre Bologna sau catre Treviso NUMAI la Sibiu. Oare va fi posibil? // Este o munca grea pentru actuala conducere, pe care o rugam sa nu arunce banii degeaba si sa se gandeasca la un sistem de promovare si turistic (pachete gen city-break) cu Wizz sau si ai bine su Ryanair
Raspunde

aeroport

Acum 9 ani

Acum e clar, daca studiul e facut de dincu de la cluj e mai mult decit un fake. Asta isi musca buzele la o emisiune de televiziune cind era vorba de Sibiu, Nu va mai faceti iluzii, e o minarie toata facatura asta.
Raspunde

evaluare

Acum 9 ani

Cindreo, tu n-ai sibieni ca sa faca studiul. ai chemat concurenta ofticata la sabotaj si denigrare. Tu chiar nu vezi cita oftica au aia pe Sibiu, sau esti mina in mina cu ei? Ce palaria mea de aeroport are cluju ala in gaura ca sa ne faca noua evaluari.
Raspunde

@ 21 & 22

Acum 9 ani

foarte bine ca l-au chemat pe Dancu...este de departe cel mai bun in domeniu...iar in Sibiu nu exista o astfel de firma...problema nu-I cine a facut sondajul (e grozav ca l-au facut cei mai buni), problema este ca Cindrea & Co. nu inteleg nimic din rezultatul sondajului!!!
Raspunde

pilot

Acum 9 ani

bai frunza multumesc pentru apreciere ,tia trebuit mult sa-mi recunosti valoarea ,eu gramaticus te bag in buzunaru de la ceasu ala mic de la pantalon ,spre deosebire de tine si stiutori tai de carte ,am viziune ,tu ai facut vreo facultate pe la cluj ,ca aia sunt specialisti in tiparit diplome ,cred ca in 50-60 de ani au scos citeva sute de mii de academiceni si specialisti ,dar tot aia din ,germania ,corea ,america ,trebuie s-a vina s-a ne destepte ,bai filozofule spune tu cu capsoru tau ce inventie ,mondiala ai facut afara ca te pricepi la scris corect ,dar ma maguleste aprecierea ta ,si uitate din intimplare ca ce scriu eu a doua zi este pe toate televiziunile ,dar voi astia cu multa scoala nu vedeti padurea de copaci ,iti multumesc pentru apreciere ,esti printre primi care imi recunosti valoarea ,ba tara asta nu are nevoie de filozofi si circotasi la tv ,are de viziune economica ,iti promit ca te fac de 2 la suta ,si asta cu aeroportu este un lucru adevarat ,ai chemat lupu moralist s-a te clasifice ,ba pe sondajele lui dincu nici copii nu mai au incredere ,inca o data iti multumesc ca mai pus peste nivelu tau si stiutorilor tai de carte ,rezultatu ,stintei voastrte se vede ,traim ca acum 300 de ani ,cred ca ai burdusita bibloteca de diplome academice ,acuma bani s-a ai ca faci 15 facultati de astea care ai tu ,multumesc cu ocazia asta maiinventi si tu cite ceva ,ANALFABETULE CU DIPLOMA
Raspunde

@24

Acum 9 ani

Băi pilot idiot, nici nu meriți să respiri în țara asta, ce să mai spunem de alte drepturi civile. Vorbești într-una fără noimă, fără cap și coadă, amesteci capra cu varza și cu lupul într-un amalgam de cuvinte, fără ordine și fără urmă de logică (da, știu, ce-i aia???). Nu te mai crede filosof frustrat! Dacă n-ai reușit să-ți termini studiile, nu-i nimic: la drumuri, la firme de salubritate la pus panseluțe este loc și pentru tine. Lasă naibii calculatorul primit de prin ajutoare, intoxicările și provocările ieftine pe care le propagi pe acest site. Nu te citește nici dracu. M-am cam săturat (și ți-am mai spus-o și eu și alții) să văd virgulele și agramaticalitățile tale de individ cu grave probleme de retard intelectual, și jignirile pe care le aduci în permanență, tuturor celor care nu-ți împărtășesc stilul și opiniile. Dacă se pot vedea opiniile de virgule...dar asta e altă discuție care depășește cu mult intelectul tău de reptilă. Dacă ai fi atât de bun cunoscător în toate domeniile, de ce nu poți să te exprimi civilizat (da, știu că asta se învață în școlile pe care tu le denigrezi, dar ce să facem, retarzii ca tine nu știu ce e aia școală), de ce nu poți să scrii corect, să nu jignești, să dai argumente nu sofisme etc. Concluzia ești un nimeni cu manifestări patologice de tip obsesiv-compulsiv. Dacă ai curaj, cunoștințe, putere și inteligență scrie un articol adevărat, un eseu valoros, prezintă-ne ceva!!! Nu ești în stare, știu. În primul rând trebuie să cunoști reguli simple precum unde se pun virgulele și care este diferența între majuscule și diacritice...Nu e cazul. Lasă-ne și tratează-te! Vezi că ai lângă cartonul ăla pe care dormi, o cutiuță cu drajeuri colorate....Ia-le ! Tuturor le va fi mai bine. PS: poți să înghiți toată cutia din partea mea. Ne vom simți și mai bine ! Aștept corul de invective nesimțite de care ești capabil. Nu te obosi, că-ți va distruge ultima sinapsă. Eu nu-ți mai dau atenție. Vroiam să știi doar, că nu toți care citesc pe aici sunt în același grad de retard cu tine, și că dacă nu-ți spune nimeni nimic, înseamnă că opinia ta este agreată. Este ignorată doar (până nu jignești ca idiotul).
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

25, ești culmea ridicolului când încerci să-l înveți pe ăla cum se pun virgulele, chestie pe care nici tu n-o stăpânești ( Băi, pilot idiot...) sau când îl faci agramat, tu aflându-te în vecinătatea lui ( într-una în loc de întruna) ca să nu mai spun că tu ești cel care jignești fioros și dezgustător fără să enunți barem vreo idee cât de cât obiectivă. Nu înțeleg cu ce te deranjează că își exprimă opiniile, ai cumva monopolul exprimării pe siteul ăsta? Eu îl citesc și mă binedispun comentariile lui, ai ceva împotrivă?
Raspunde

@26

Acum 9 ani

Trebuia sa sari tu ,papagalule ca sa-ti aperi subordonatul analfabet...de nu vei fi chiar tu ~pilot~ undercover(sub acoperire-pt analfabet)...sunteti jalnici...BLEAH!
Raspunde

@25

Acum 9 ani

F.tare commentul tau...la mai mare!
Raspunde

@27

Acum 9 ani

Se putea să nu-i ia apărarea??? Și el e din aceeași tagmă de super-calificați și super-oameni cu super-păreri în toate super-domeniile ! Sunt la același nivel intelectual și de pregătire de specialitate: cursuri intensive de pupat diverse părți anatomice proprii și ale altora și cursuri de dictare pentru scris la comandă (atât comentarii denigratoare cât și laudative, după caz...). Atâta pot unii. Nimic mai mult. Atât înțeleg unii, nimic, dar nimic mai mult. Îmi este greață de asemenea indivizi. Și \"maestre\" joseph, atâta timp cât un idiot jignește toți oamenii cu diplome din țara asta, fără discernământ, fă bine și nu mai comenta aiurea cu cuvinte mărețe. Nu eu sunt cel fioros.... Mă deranjează exprimarea opiniilor de către toți cei care au doar o idee fixă și o pun pe tapet în permanență, indiferent de subiect. Mă deranjează toți incoerenții care se cred portdrapele ale opiniei publice. Mă deranjează toți cei care jignesc gratuit toți reprezentanții unei categorii sociale. Mă deranjează!!!! Trebuie să înțelegi tu de ce mă deranjează???? Cine crezi că ești? Maica Tereza a comentatorilor? Tu trebuie să ne dai girul, să publicăm un amărât de comentariu?? Nu mai pot eu dormi dacă nu ai tu gradul total de înțelegere a lucrurilor.....
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Vezi că \"portdrapele ale opiniei publice\" n-au nimic împotrivă să comentezi, o să mă străduiesc în schimb să te scap de insomnii însușindu-mi \"gradul total de înțelegere a(sic) lucrurilor\". Păi, vezi de ce face ăla mișto de diploma ta?
Raspunde

@30

Acum 9 ani

Q.E.D. atât poți....ce vrei...ce să ți se ceară ție.....la experiența ta în conceput și redactat materiale, cărți și alte lucrări....atâta poți: să găsești câte un dezacord. Ironiile tembele ale tale mă lasă rece. Dacă nu știai, ironia este apanajul unor oameni inteligenți...ceea ce nu e cazul tău. Nu te ridici la nivelul ăsta. în schimb nivelul de self-esteem depășește cu mult înălțimea catargului de la ATS. Nu ți-am cerut decât să mă scutești de intervențiile tale și ale protejatului tău. Atât. În rest mi se rupe că existați (dacă nu vă mai erijați în portdrapele...)
Raspunde

@30

Acum 9 ani

Nu voi permite nimănui, care are durata școlii mai scurtă decât durata vacanțelor mele, să-și bată joc de diploma mea. Cât despre faptul că îmi dai tu permisiunea de a scrie.... Mai las-o !!! Că înălțimea e una, dar grosimea deja o depășește pe a bradului din Piața Mare. Vezi tu de problemele tale!!!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Joseph ! Lasa bai ca si tu esti patetic! Acum 2 ani ne spuneai ca o sa zburde de curse pe la voi! Studiul de fezabilitate pentru Paltinis ne arata cum investind 240 mil de euro o sa aduca corelat cu aeroportul cam 300.000 de schiori. Chiar si tu delirai mai deunazi cum o sa zburde bucurestenii toti pe autostarada pana la Sibiu in 3 ore in loc sa faca 5 ore pe Valea Prahovei. Realitatea este ca intre timp la Brasov au facut o pista in timp ce AIS are 250 000 pasageri. Sa te crucesti nu alta .. CE accepta un aeroport inexistent cu unul in care s -au bagat pur***de bani.( vezi MPT ca sa intelegi fiindca sunt sigur ca analfabetul tau nu poate citi) Realiatate in 2 ani de la predictiile tale Brasovul are de 3 ori mai multi turisti si de 2 ori mai multi turisti straini decat urbea ta trista. Realitatea ..zilele trecute vedem o poza ca in Bangladesh in care niste ciudati fac coada sa prinda bilete la singura sala de cinema din Sibiu. E devastataor pentru tine sa vezi cum arata ACUM multiplexul din Brasov ( 8 sali dintre care trei 3D si un IMAX-1500 locuri) La fudulie si prostie nu va intrece nimeni. Mai iti aduci aminte cum ii faceati statuie lui Dragnea ? Sau cum il pupati in***pe Sarbu si sotia in speranta ca va da ceva de pomana? Acum lingeti in***pe Johannis si ca o consecinta lumea incepe sa il injure. Stai de vorba cu idolul tau megaloman Chiriac ( cel care a refuzat de 3 ori Ministerul de Externe ) sa vezi ce stare de spirit este in lumea artistica de cand a luat sub tutela FITS. Si asta e numai inceputul. Tu insa impreuna cu analfabetul tau nu sunteti in stare sa vedeti ce ati scris acum doi ani si sa comparati cu realitatea. Vorba analfabetului tau TOT INAINTE
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

33, Așa e, băi, ai dreptate, sunt fudul și prost și pe deasupra am fost și bolnav când am fost mic. Cu toate astea, mă strofoc totuși să îți răspund cu un citat dintr-o lebădă avoniana: „Invinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte...”
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Te rog sa nu o iei personal; ai si tu simtul umorului. \"Fuduli si prosti\" a fost o metafora pentru o caracterizare poate nefericita. Totusi asta este realitatea palpabila. Chiar si faptul ca protejatul tau e analfabet notoriu neavand a a face cu mici greseli gramaticale sa ortografice. Macar sa nu semneze cu apelativul sibian getbeget , sau sibian adevarat ca e jenant. In rest sincer, e distractiv desi vad ca acum a lasat-o mai moale cu Iasovul si deconcentratele. Nu vreau sa fiu rau dar cred ca si el si -a pierdut speranta , sau cine stie a vizitat Brasovul si s-a cam dumirit
Raspunde

joseph (the real)

Acum 9 ani

Mă mănâncă-n rect. Ce-i de făcut?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

36, ai putea, de exemplu să mănânci niște sârmă ghimpată, poate îți va ostoi mâncărimea la ieșire.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

35, Tu ai impresia că eu iau ceva personal din ce se spune pe-aici? Ar trebui să fiu complet lipsit de spirit ca să fac asta. Slavă Domnului, nu ducem lipsă de-alde ăștia.
Raspunde

39

Acum 9 ani

Câtă înțelepciune pe aici.....
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

5.15...în timpul săptămânii ip-ul ulb, văd că nu te lași... Hai să-ți explic de ce ești deranjant mai rău ca un țânțar care survolează la ceas de seară umedă. Faptul că ai făcut ceva școală nu-ți dă dreptul să fii arogant și trufaș și nu te face mai deștept decât altcineva. Probabil că ești la o vârstă la care scoți aburi pe nări și lovești pământul cu copita, dar stai liniștit, o să-ți treacă și-atunci o să realizezi că nu ești mai presus decât nicio ființă vie, ești doar diferit, asta e singurul lucru pe care îl poți spune despre tine fără riscul de a greși. Îți doresc din tot sufletul să apuci acea vârstă glorioasă, asta apropo de înțelepciune.
Raspunde

@31

Acum 9 ani

asta cu \"ironia este apanajul unor oameni inteligenti\" e din ciclul \"jocurile de noroc sunt ptr nobilime\" . Corcitura brunetica ca Vlasov sau doar parvenit?
Raspunde

Nielu

Acum 8 ani

Joseph for president!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus