Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul are, din acest an, o noua agenda: cea a Comunitatii. 35.000 de lei alocati pentru fiecare proiect

Jumătate de milion de lei sunt alocați anul acesta pentru Agenda Comunității, în cadrul căreia sibienii sunt invitați să depună proiecte spre a primi cofinanțare. Alături de Agenda Culturală și cea Sportivă a orașului, cea a Comunității are rolul de a oferi cofinanțare asociațiilor non-profit care derulează proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale. ”Asociațiile non-profit din Sibiu se dovedesc foarte active și au arătat o dorință clară de a contribui pozitiv în viața comunității. Este modul Primăriei Sibiu de a încuraja dezvoltarea comunității prin proiecte de care beneficiază sibienii și care aduc comunitatea laolaltă”, se arată într-un comunicat de presă emis de administrația locală.

Trei teme pentru anul acesta

Temele pe care pot depune proiecte cei interesați sunt inspirate din Ghidul de dezvoltare al municipiului Sibiu, recent adoptat pentru perioada 2014 – 2020. Sibiul – oraș inovativ și prosper, Sibiul – oraș verde și responsabil și Sibiul – oraș al comunităților sunt temele pe care administrația locală le propune pentru Agenda Comunității 2015. ”Mai concret, se pot depune proiecte care promovează voluntariatul, proiecte care vizează diversificarea ofertei de servicii și dotări destinate petrecerii timpului liber în oraș, dar și în cartiere, creșterea calității vieții persoanelor vârstnice prin implicarea acestora în activități de tip recreativ, crearea de micro-comunități ce generează impact pozitiv asupra identității orașului sau asupra sentimentului de apartenență locală, creșterea numărului de deplasări și a siguranței în deplasarea cu bicicleta, extinderea și protejarea zonelor verzi, proiecte de conștientizare și educare a populației, încurajarea educației vocaționale și a educării prin expunere constantă la diferite forme de cultură formală sau non-formală, exploatarea potențialului regional în definirea unor oferte turistice integrate și promovarea acestei oferte turistice prin noile tehnologii de comunicare”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Ediție pilot: maxim 35.000 de lei pe proiect

”Anul acesta am alocat 500.000 de lei pentru Agenda Comunității. Nu este o sumă mare, dar anul acesta este un proiect pilot. Contribuția minimă pe care va trebui să o aducă fiecare operator este de minim zece la sută, deci foarte mică”, a declarat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor. Potrivit ei, fiecare proiect va primi din bugetul local al Sibiului o cofinanțare de cel mult 35.000 de lei.
Ghidul pentru finanțarea proiectelor de pe Agenda comunității urmează să fie lansat dezbaterii publice. Ulterior acesteia va fi supus votului consilierilor locali, cel mai probabil în cursul lunii martie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ioan

Acum 9 ani

Foarte bine!Super proiectul!
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

O idee foarte buna a Primariei. Felicitari!
Raspunde

Dragoman

Acum 9 ani

Astrid Naiva, cum ii spun angajatii Primariei, continua delapidarea bugetului local, prin \"cofinantarea\" acestor pseudo-proiecte culturale. Ce valoare culturala au avut cele de anul trecut? Tot orasul stie ca Dragoman primea parandarat 10% din valoarea proiectelor. Tot orasul stie ca bugetele acestor asa zise proiecte culturale, erau umflate. Oare Fodorita e chiar naiva sau complice?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus