Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ce-ar face un guvern PNL: TVA de 19%, eliminarea taxei pe carburanti

Eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei la carburanţi, prin diminuare progresivă, până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pentru profesiile liberale şi reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 se numără printre propunerile din programul de guvernare prezentat de PNL. Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premier propus de acest partid, a prezentat, sâmbătă, proiectul programului de guvernare al PNL, arătând că liberalii nu vor „întoarcerea la vremuri de austeritate”, ci propun investiţiile, creşterea economică şi măsuri de relaxare fiscală, cum ar fi reducerea TVA la 19% până la 1 ianuarie 2016, informează Mediafax. „Măsurile de relaxare fiscale vor fi reducerea taxei pe stâlp progresiv până la zero la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanţi până la zero până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale, în fine, reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016”, a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a precizat că, în proiectul de program de guvernare, liberalii au în vedere, printre altele, reducerea abandonului şcolar, stoparea migraţiei medicilor, dezvoltarea infrastructurii, combaterea evaziunii fiscale, dar şi „curăţenie la companiile de stat care creează în continuare pierderi”. „Noi nu vrem să vindem iluzii. Acest program nu se rezumă la o simplă reţetă fiscală. Noi trebuie să creăm un principiu că politica fiscală creează bugetul şi nu invers”, a mai spus Predoiu, arătând că este nevoie de reformă în administraţie, o mai bună colectare a veniturilor şi apoi de măsuri de relaxare fiscală. El a menţionat că liberalii „nu vor atenta la independenţa justiţiei prin legi perverse sau închizând robinetul banilor”.

Predoiu a mai spus că liberalii au lansat spre dezbatere publică poiectul lor de program de guvernare, „dar nu ştiu momentul” în care vor intra la guvernare şi că, în funcţie de acest moment, trebuie să vadă în ce stare vor găsi economia şi finanţele ţării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 290

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

uu

Acum 9 ani

Mars jeguri pdl iste.
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

Toți fac înainte sa ajungă la putere...si uita cand ajung la putere sa chiar facă ceva
Raspunde

Ovi

Acum 9 ani

M-am uitat peste program si este o catastrofa!!! Vaiiii de mine! Daca iasa astia, trebuie sa ne luam talpasita!!
Raspunde

gogu din rampa

Acum 9 ani

Mai balbaitule,nu ti-e rusine de ce vorbesti.Tu nu vezi ca esti un papusar inaintat de PDL.
Raspunde

unu din bobor

Acum 9 ani

bai si eu urasc acest partid ,ca ma umilit de 2 ori ,dar nici cu astia de i-a inlocuit [psd ] nu se vede nimic in bunastarea mea sociala ,ba ce a fost rau si criticat la ei este bun la voi [legea pensilor ] si voi ginditi la fel ,ma refer la indexarea pensilor ,at-i dat la fel ,adica 5 la suta ,ba voi sunteti precum popa ,s-a nu faci ce face popa ,s-a faci ce zice popa ,halal gindire s-a va fie de cap la toti ,toti at-i fost o apa si un pamint ,asta cu coloratura si cu doctrina este o pacaleala pentru boboru de votaci in rest ,dupa modelu ,basescu ,s-a traiti bine ,as face shimb numai o luna el cu pensia mea si eu cu indemnizatia lui s-au daca tot este patriot si pise ochi cind se cinta imnu national ,s-a ma procopseasca numai cu 2-3 la suta din banetu pe care l-a adunat de 25 de ani de cind a fost la butoane ,si rezultatele se vad ,tara varza a la cluj ,bai basescule acum esti nimeni fa adica un simplu cetatean ,fa o raita prin tara si vezi ce bine at-i condus tara ,in moldova si oltenia ,e dezastru ,traiesc ca acum 300 de ani ,cu buda in papsoi si apa de la fintina cu rudita din capu satului ,s-a nu mai vorbim de ,autostrazile pe care se circula in tara ,la tine si la voi usor odata luati elicopteru ,dupa modelu boc cind si-a scos familia la plimbare pe la socri ,artunci cind ne plingea de mila la pensionari ,si facea socoteli si se minuna cum se descurca oameni cu aceasta umilitoare pensie ,bai artistilor ,eu daca platesc ancaralele imi trebuie s-a scot C,A,R de la pensionari ,asa ca ma limitez maninc o data pe saptamina o luna i-au medicamentele ,iarna nu ca trebuie s-a platesc facturile la utilitati ca de caldura ,vorba lui inpuscatu de dinainte de 89 mai puneti o plapuma pe voi ,s-au dormiti imbracati ,si cu plapuma in cap ,halal ciocoilor indiferent cum va spuneti [psd ,pnl ,pmp ,etc ] ,asa ca lasati gargara si ascundetiva pe la dubai ,maiami ,ibiza ,etc
Raspunde

Dargor 87

Acum 9 ani

Lasa gargara si populismul ieftin balbaitule,nu va e rusine penali portocalii jegosi sa va dati acum mari liberali dupa ce zece ani ati fost cei mai mari hoti si lingai ai betivului de la Cotroceni?Nu mai sunt locuri in puacarii,asa de multi pdl-isti corupti are tara asta si voi o ardeti la vrajeala cu ce ar face maram PNL-ul asta umplut cu traseisti politici.
Raspunde

Erata

Acum 9 ani

Puscarii,bineinteles .
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Mai Cataline,daca mai apari la televizor sa-ti scoti pruna din gura.Ce dracu astia de la PNL mai multi sunteti balbaiti,inca un exemplu Stoica.
Raspunde

predator

Acum 9 ani

Ori nătângu\', ori predoiu...același coeficient de inteligență care tinde asimptotic la zero....
Raspunde

jos PSD

Acum 9 ani

ce mana buna au romani la adunat gunoaie ,dupa care le promoveaza in fruntea tari Romania ...Aduna balbaiti cu prune in gura care reprezinta pdl ,aduna tradatori ce fug la base si fac ulterior alianta cu pdl si chiar fuziune . pdl +pnl doresc sa conduca tara dar vai am fost condusi si amfost furati ,am fost jegmaniti cu 25 % si chiar mai mult au furat milioane de euro si ne-au imfometat iar ei hoti traiau in huzur si bogati spunand ca tara este a lor ....acu vor tara inapoi ( ei chiar cred ca este tara lor )sa faca tot ce au facut in urma cu 3 ani .....de fapt ei doar atata stiu sa fure sa faca rau sa strige jos psd
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Nătângule, e duminică!!! Ți-au dat liber să vomiți digital? Fără xanax????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus