Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Jucatori de top la Sibiu Open? Directorul turneului a propus ATP-ului o noua regula

Directorul turneului de tenis Sibiu Open, Marius Vecerdea, prezent săptămâna trecută la conferința Association Tennis Professional de la Monte Carlo, a venit cu o propunere care le-ar da ocazia spectatorilor prezenți la un turneu Challenger de a vedea la treabă și jucători de top din circuitul ATP. Directorul turneului sibian a propus forurilor superioare ATP introducerea unei reguli prin care jucătorii de top să aibă obligația de a participa în fiecare sezon la cel puțin un turneu Challenger, ca o recompensă a ultimelor reglementări ce presupun creșterea nivelului premiilor în aceste turnee.

,,O astfel de regulă ar da posibilitatea publicului turneelor Challenger să vadă în teren cei mai buni jucători din lume și ar ajuta în promovarea acestor turnee și a orașelor în care se desfășoară”, spune Marius Vecerdea.

De asemenea, directorul Sibiu Open a propus liberalizarea costurilor pentru oficialii ATP și arbitrii turneelor Challenger. „Această măsură ar duce la o scădere considerabilă a costurilor de organizare a unui turneu Challenger iar bugetul ar putea fi astfel redistribuit”, adaugă Marius Vecerdea.

Conferința a fost organizată pentru a discuta dezvoltarea acestor turnee, inclusiv prin mărirea sumelor acordate ca premii și prin sporirea vizibilității la nivel mondial.

Înaintea plecării la conferința de la Monte Carlo, reprezentantul Sibiului a avut o întâlnire cu Ion Țiriac, organizatorul turneului Masters de la Madrid și unul dintre cei mai influenți oameni din tenisul mondial. „Am discutat cu domnul Țiriac multe dintre aspectele pe care le-am ridicat și în timpul conferinței. Experiența dânsului și informațiile pe care mi le-a oferit m-au ajutat foarte mult în discuțiile avute la nivel înalt cu reprezentanții ATP și turneelor Challenger din Europa iar pe această cale îi mulțumesc pentru sprijin”, mai spune directorul turneului de la Sibiu.

Conferința a fost condusă de Joanna Langhorn, directorul departamentului ATP Challenger. În total peste 50 de reprezentanți ai turneelor europene au participat la acest eveniment. Turneul de la Sibiu a fost singurul din estul Europei care a fost reprezentat. „Sunt mândru să reprezint nu doar Sibiul dar și tenisul românesc la un astfel de eveniment. Am fost felicitat de reprezentanți ai altor țări cu renume în tenisul mondial  precum Franța, Italia și Polonia pentru ideile cu care am venit în cadrul acestei conferințe”, concluzionează Marius Vecerdea.

După ce turneele de la Arad, Brașov și Timișoara s-au retras din calendarul competițional, Sibiu Open rămâne singurul turneu ATP Challenger din România. Turneul ATP Challenger Sibiu Open va avea loc în acest an între 19-27 septembrie la Tenis Club Pamira.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus