Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni, informează Mediafax. Magistraţii au decis ca, în cazul fondatorului OTV, să fie scăzută din pedeapsă perioada în care el a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv între 22 şi 25 iunie 2010.
În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani după ce iese din închisoare. Completul de la Curtea de Apel Bucureşti a decis, în acelaşi caz, şi condamnarea lui Ghezea Mitruş, fost realizator de programe la OTV, la doi ani şi şase luni de închisoare cu execurtare, jurnalistul neavând voie să mai participe la vreo activitate în presă, pentru cinci ani, după executarea pedepsei principale. 
Cei trei urmează să fie încarceraţi, iar în următoarele 20 de zile ei se vor afla în perioada de carantină, timp în care se va stabili unde îşi vor executa pedepsele, dar şi regimul de detenţie.
La ultimul termen de judecată din dosar, reprezentantul Ministerului Public a cerut majorarea pedepsei primită în primă instanţă de Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş, maximul prevăzut de lege pentru infracţiunea de care a fost găsit vinovat fondatorul PP-DD fiind de şapte ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 9 ani

trebuie sa iesim in strada ca sa il elibereze pe domnul Dan
Raspunde

@student valcean

Acum 9 ani

la voi in vilcea iesiti in strada, e deal vostru.......
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 9 ani

pe ce deal sa iesim ?
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Pe Dealul Daii la rampa de gunoi iesiti :)))
Raspunde

###

Acum 9 ani

Dănuț o să rămână ăn istoria presei asa-zise postdecembriste... E destul de mult pt. un oltenaș plecat să studieze ingineria la București... N-a știut maică-sa cui dă tzâtză!
Raspunde

@4

Acum 9 ani

...corect....m..e la veneticii olteni ce-au invadat Sibiul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

fan elodia

Acum 9 ani

bai uitativa cine a vrut s-a va fie presedinte ,al 2 contracandidat in 2 luni care se duce la pripon dupa aleasa inimi lui basescu [udrea ] ce o fi fost in sufletu luo cocos cind elena statea mult peste program la cotroceni ,dar avea o satisfactie se elabora soarta tari ,sunt curios dupa ce i-i aduna pe totii la un loc cine va fi seful al mare ,cred ca nu basescu ,s-a vedeti politica in puscari si dezbateiri furtunoase ba se va ajunge si la paruieli norocu lui basescu este ca nu mai are mult par ,isi trage un guvern la jilava de te dai pe spate cu preferatu lui [boc ] prim ministru mai freu cu lenus ,udrea ca nu se permite in celule de barbati si femei ,asta a-r mai trebui s-a vezi bulaceala si batali in celule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus