Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Principele Nicolae vine la Sibiu cu bicicleta. ”Fac prima pauza pe traseul Sighetul Marmatiei – Constanta”

Aflat la Sibiu pentru a prezenta un proiect dedicat tinerilor, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a anunțat că va reveni curând în orașul de pe Cibin. Și nu oricum, ci cu bicicleta. ”Voi reveni la sfârșitul lui aprilie, într-un proiect de strângere de fonduri. Voi pleca pe bicicletă de la Sighetul Marmației până la Constanța și prima pauză, de o zi, va fi la Sibiu”, a anunțat Principele Nicolae.
Traseul de peste 1.000 de km va fi parcurs de tânărul membru al Casei Regale a României în cadrul unui proiect de strângere de fonduri pentru Asociația Cartea Veche, al cărei scop este promovarea lecturii în rândul tinerilor.
Principele Nicolae speră să pedaleze și alături de comunitatea bicicliștilor din Sibiu. ”Asociația și cu mine vrem să încurajăm mersul pe bicicletă. Dacă vor (bicicliștii din Sibiu – n.r.), sper să pedalăm împreună mai mulți kilometri înainte de oraș și, apoi, la plecare. Eventual să ne întâlnim în Piața Mare sau Piața Mică”, a mai declarat Principele Nicolae.
El a anunțat că proiectul turului ciclist va avea loc pe durata a 11 zile. Va începe din Sighetul Marmației, pe 23 aprilie, și se va încheia în Constanța, pe data de 3 mai. ”O să avem cinci zile de pauză: prima va fi aici, la Sibiu, timp de o zi. Trei zile de pauză vor fi la București, iar ultimele două zile vom face pauză la Constanța”.

A doua vizită regală la Primărie

Principele Nicolae s-a aflat miercuri la Sibiu pentru a lansa programul The Duke of Edinburgh’s International Award, al cărui scop este susținerea dezvoltării personale în rândul tinerilor. Înainte de lansarea oficială a acestui program, Principele s-a întâlnit cu Astrid Fodor, primarul interimar al orașului. Este a doua vizită a unui membru al Casei Regale a României la Primăria Sibiu, a punctat Fodor. ”În anul 1997, această instituție a fost vizitată de Majestățile sale, Regele Mihai și Regina Ana. Familia regală reprezintă pentru mulți români un reper moral, un reper al patriotismului și al eleganței publice, dar – mai ales – un reper al istoriei României. Și Sibiul reprezintă un reper important al istoriei Transilvaniei și României, de aceea cred că această vizită este cu atât mai semnificativă.  Am prezentat Alteței Sale Regale Sibiul modern, Sibiul dinamic, Sibiul în care îți face plăcere să trăiești. Am constatat cu foarte mare plăcere, dar și cu surprindere, că Alteța Sa este foarte des un musafir al acestui oraș, știe foarte multe despre Sibiu, despre locațiile Sibiului și tot ceea ce oferă acest oraș. Ne-am bucurat foarte mult”, a declarat Astrid Fodor.
Principele a precizat că vine la Sibiu mai ales când are oaspeți. ”Vin foarte des, mai ales când am musafiri din străinătate, care imediat se îndrăgostesc de Sibiu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus