Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Actualizare FOTO VIDEO. Puiul de urs ajuns in Sibiu, haituit cu petarde si un reflector, a fost impuscat cu tranchilizante

Actualizare 12:30. Reprezentanții Primăriei anunță că sănătatea puiului de urs va fi evaluată la Grădina Zoologică. ”Puiul de urs a fost capturat după ce a fost adormit cu tranchilizante. Acesta va fi transportat la Grădina Zoologică Sibiu unde va fi ținut câteva zile în izolare pentru evaluarea stării sale de sănătate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. 

Actualizare 10:50. După mai multe încercări, puiul de urs a fost tranchilizat. Înainte ca acestea să își facă efectul, puiul a mai ieșit și s-a întors din nou în pivnița de pe Moara de Scoarță, unde s-a ascuns. Autoritățile așteaptă în acest moment ca tranchilizantele să își facă efectul.

Actualizare 10:40. Puiul de urs a fost împușcat cu tranchilizante, dar se pare că tranchilizantul nu funcționează. În acest moment puiul a părăsit pivnița în care s-a ascuns. La fața locului a fost adus și un câine din rasa Saint Bernard, legat de un gard în apropiere.

Actualizare 10:30 După ce a fugit prin tot orașul speriat de forfota acestuia, puiul de urs care a ajuns în Sibiu s-a ascuns într-o pivniță de pe strada Moara de Scoarță. Autoritățile responsabile în domeniu încearcă acum să îl determine pe pui să iasă din pivniță folosind petarde, dar și un reflector. Până la ora editării acestei știri, metodele nu au funcționat, iar pentru protecția oamenilor din zonă a fost adus un dispozitiv cu gaze, dar și un tun cu apă. De asemenea, medical veterinar al Grădinii Zoologice este pregătit cu pușca cu tranchilizante.
Din declarațiile martorilor, puiul de urs ajuns în Sibiu abia trece, ca înălțime, de genunchiul unui adult. Inițial, din cauza mai multor apeluri telefonice la 112 realizate din zone diferite ale orașului, autoritățile au crezut că este vorba de mai multe animale. În cele din urmă au stabilit că este vorba de unul singur. Acesta se pare că a fost văzut și în cartierul Vasile Aaron, dar și în zona sediului DPC, de pe strada Autogării. Pe strada Moara de Scoarță se pare că a ajuns din zona Gării.

foto Silvana Armat

Știre inițială. În cursul acestei dimineţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a anunţat că sibienii aflaţi în drum spre serviciu, la primele ore ale dimineţii, s-au întâlnit pe stradă cu doi pui de urs. Unul a fost văzut pentru o perioadă scurtă de timp, iar al doilea este încă în oraş şi va fi preluat de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Sibiu.

“Doi pui de urs au fost văzuţi în municipiul Sibiu, unul pe strada Abatorului, iar cel de-al doilea în zona strada Podului, spre cartierul Vasile Aaron. Unul dintre pui, care se află cum în zona Moara de Scoarţă, va fi preluat de cei de la Direcţia Silvică, iar cel de al doilea nu mai este în zonă”, spune Bianca Săbău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

33 comentarii

unu din bobor,

Acum 8 ani

ba semn rau inseamna ca aia din iasov au gatat cu halealala din containere de gunoi ,cred ca au fost adusi ,precum ciini maidanezi din alte localitati din afara judetului ,de urmarit ,foarte interesant
Raspunde

Ghita

Acum 8 ani

Acum migreaza spre sibiu ca si olteni in ardeal
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

nu era mai simplu sa-i dati ceva de mancare decat \"petarde si refectoare\"??? doamne ce adunatura de imbecili la ISU!!!
Raspunde

alina

Acum 8 ani

Idioti cretini,cu petarde mai imbecililor,petarde sa va bage voua cineva in creieri si in urechi de prosti ce sunteti!!!!
Raspunde

Pentru Ghita

Acum 8 ani

@Ghita Migreaza spre Sibiu ca *****
Raspunde

radu

Acum 8 ani

Acelasi gen de imbecili ticalosi ca si cei care ridica masini parcate \"ilegal\", ca si cei denumiti hingheri, ca si cei de la ANAF care vin sa dea amenzi si sa inchida magazine. Nu stiu cum se regasesc aceste scursuri \"umane\" in exact acelasi gen de posturi, in toata tara?! Parca vad ca vor omori puiul de urs, din cauza incompetentei. Daca se va intampla asa ceva, ar trebui sa iesim in strada sa protestam, astfel de oameni nu ace sa caute in posturile astea. La santuri cu ei, la sapa!
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Aici gresesti E inca destula mizerie( mancare) in containerele din Brasov. De fapt in Capitala Regiunii Centru se infrupta din containere deopotriva ursii si rrromii lui Cioaba din Sibiu . Cat priveste puiul de urs din Sibiu , se poate acum confirma ca este tot din Brasov , de fapt un vechi sustinator a lui Johannis care mult timp a prostestat impotriva deconcentratelor si a Mallului Coresi si in final a cerut certificat de urs handicacapt si a plecat la Sibiu ca sa puna umarul la consolidarea locului I pe tara la numarul de handicapati
Raspunde

io-s

Acum 8 ani

@alina Vezi ce vorbesti, sunt petarde care bubuie de 3 ori, da?!
Raspunde

Pentru oltean

Acum 8 ani

****
Raspunde

jderu

Acum 8 ani

****
Raspunde

@piticu @vic

Acum 8 ani

dam un cs diseara?
Raspunde

Solutia...

Acum 8 ani

...cea mai buna ar fi fost sa puna un oltean sa se descalte la intrarea in pivnita, astfel ursul ar fi fost tranchilizat instantaneu.
Raspunde

IaPuncteBonus

Acum 8 ani

Felicitari! Prima solutie competenta care s-a dat aici.
Raspunde

clau

Acum 8 ani

Pt un sibian:te aprob!de ce sa il inebunesti cu petarde si tot felul de tampeni cand puteau sa-l atraga cu mancare.bine ca nu l-au omorat ca pe trigoaica mihaela ,omorata tot din incompetenta unora!
Raspunde

calin

Acum 8 ani

cineva sa il prinda pe cretinul ala care il cara si sa il duca si pe el vreo 15 metri tarait de urechi. puteau sa ii prinda botul cu ceva sa nu fie periculos nu sa il tina in halul ala, oameni nenorociti
Raspunde

ovidiu

Acum 8 ani

Da ce-i ma catelus sa-l ademenesti cu mancare? Si un caine strain daca l-ai incoltii si se simte amenintat nu-ti vine la os. Ce idiot. Important acum este sa nu-l elibereze in padure pentru ca nu are nici o sansa. Merita investigat pentru ca s-ar putea sa avem de-a face cu o vanatoare ilegala care i-a rapus mama. Saracul.
Raspunde

Nicu

Acum 8 ani

Oameni fara creier. Aduceau o cusca si il bagau imediat inauntru si nu il tineau de urechi. Doamne ce tara ... si o multime de idioti.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

E UN PUI DE URS ... nu un urs matur ... faceti rost de niste cohones si puneti mana pe el sau va e lene sa alergati putin? Oricum din ce am vazut din inregistrare puiul e destul de dolofan si nu poate fugi departe si multa vreme.
Raspunde

Adi

Acum 8 ani

Radem, glumim, dar sigur il cauta ma-sa. :) Sa vezi distractie cand apare ursoaica. \"Care ati dat ma cu petarde in Danut?!?\"
Raspunde

ptiu!

Acum 8 ani

Un oras condus de imbecili venetici si locuit de imbecili autohtoni.
Raspunde

Og

Acum 8 ani

sclavilor
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Mare lucru că s-a găsit cineva care să știe să mânuiască arma cu tranchilizante. În cazul tigrului scăpat de la Zoo, n-au reușit și l-au împușcat!
Raspunde

florin r

Acum 8 ani

restul familiei pe unde umbla?!?
Raspunde

@@@@

Acum 8 ani

Si tigrul o fost nimerit cu tranchilizant dar greseala o fost ca nu i-or dat spatiu de retragere fiind incercuit. Tigrul o simtit asta si o sarit direct asupra celui care o tras cu tranchilizant. Trebuia un timp de min 10min ca tranchilizantul sa-si faca efect. Asa o ajuns sa fie impuscat, lipsa de experienta...
Raspunde

zerocratu

Acum 8 ani

V-ati facut de tot rahatul, autoritatilor. Ati venit cu Saint Bernardul si cu petardele de revelion ca sa speriati un pui de urs mai mic decat un maidanez. O plasa si niste co@ie rezolvau treba urgent da voi nuuuuu. Bine ca n-ati chemat jandarmeria....
Raspunde

cetateanul turmentat

Acum 8 ani

Voila ,pana si puii de ursi se pierd in orasele mari...Abea astept momentul in care orasele mari se pierd sub paduri.....
Raspunde

@24

Acum 8 ani

Oricum... Ideea era că nu știau cum se servește arma cu tranchilizante!
Raspunde

@26

Acum 8 ani

care paduri,au grije austrieci sa nu mai avem paduri.
Raspunde

@28

Acum 8 ani

Romanii schimba legi, le retrocedeaza ilegal, le taie si le vand austriecilor. Ganditi si nu mai cadeti in extreme ilogice.
Raspunde

Mira

Acum 8 ani

DOAMNE.....nici atat nu-i duce capul ? chiar si o PATURA MARE este suficienta pentru prins in mod UMAN Un pui de urs...primitivii astia nu au stiut sa cheme o asociatie de protectia animalelor ? Unde traiti frate ? in jungla ? Rusinea omenirii barbarismul si primitivismul fata de animale...scualti-va romani, ca suntem in secolul 21, nu 12...Doamne, oare majoritatea acolo sunt handicapati mintal ??????
Raspunde

Sanda Bernazani, California

Acum 8 ani

Ce cretini! Cand puteau folosi simplu o plasa si o cusca...Atat! Ce mai handicapati! Mi-e rusine sa zic ca s-a intamplat la Sibiu, in orasul din care provin... F* retarzilor! :((((((((((((
Raspunde

Mr Bibi

Acum 8 ani

Putini s-au intrbat cum a ajuns \" bruno\" puiul de urs in curtea unui imibil din strada Garii colt cu Moara de Scoarta la 2 km de centrul sibiului!!!! Garantat a fost prind de un traficant sau cocskar ce a vrut sa se dea jnecher:))
Raspunde

@stefano

Acum 8 ani

Lasă-ne, draga, măcar în week-end... N-avem chef de tâmpeniile și scornelile tale!Ține-ti banii pt. tine!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus