Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

De la Guvern: 21 de milioane de lei catre 17 primarii si Consiliul Judetean

9,11 milioane de lei a primit Consiliul Județean pentru modernizarea a patru drumuri județene, 8,43 de milioane de lei merg către șantierele pentru rețelele de apă din 11 comune, iar șapte comune primesc 2,46 de milioane de lei pentru rețelele de canalizare. Contractele pentru acordarea acestor finanțări au fost semnate marți, la sediul Consiliului Județean Sibiu, proveniența acestor fonduri fiind guvernamentală: Ordonanța 28 (Programul Național de Dezvoltare Locală). În total, 21 de milioane de lei au fost acordate în acest an prin respectiva ordonanță diferitelor administrații din județ. Programul național de dezvoltare locală (PNDL) a fost instituit de actuala guvernare, înlocuind vechiul Program de dezvoltare a infrastructurii inițiat de fostul ministru Elena Udrea. Practic, este instrumentul prin care Guvernul prin intermediul Ministerului Dezvoltării finanțează direct diferite proiecte de infrastructură. Prin PNDL, în Sibiu au fost alocate până în prezent 77 de milioane de lei. ”Din punctul meu de vedere, este cea mai mare finanțare pe care județul Sibiu o primește într-o perioadă atât de scurtă. Finanțările vor continua, mai ales pe proiectele de apă și canalizare”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Anul trecut, prin PNDL au fost alocate diferitelor autorități din județ aproximativ 44 de milioane de lei. Cindrea speră ca și anul acesta finanțările să depășească 40 de milioane de lei. ”Nu are nicio legătură cu culoarea politică a primarilor. Primarii care s-au mișcat repede și au depus proiecte au primit finanțări”, a mai declarat Cindrea. El speră ca până în 2018 toate localitățile județului să prindă finanțări în cadrul acestui plan.
 

Lista primăriilor care au primit finanțare

Sursa: comunicat Consiliul Județean Sibiu

  • 8,43 milioane lei în infrastructura de apă în Apoldu de Jos, Biertan, Blăjel, Boița, Laslea, Loamneș, Merghindeal, Moșna, Păuca, Râu Sadului și Șura Mică;
  • 2,46 milioane lei în infrastructura de canalizare în Alțîna, Loamneș, Moșna, Păuca, Șeica Mică, Șura Mică și Vurpăr;
  • 320.000 lei în infrastructura socială la Turnu Roşu;
  • 750.000 lei modernizare drumuri de interes local în Arpașu de Jos, Cîrțișoara și Loamneș;
  • alături de primăriile mai sus amintite, alte 9,11 milioane lei au fost alocate Consiliului Județean Sibiu pentru modernizarea drumurilor judeţene 104G Săcădate – Nou, 105D Cârța – Agnita, 142B Blăjel – Bazna – Boian – limită jud. Alba și 142J Șeica Mare – Șeica Mică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

John

Acum 8 ani

Din cei 9,11 milioane de lei oare cam ce procent sifoneaza stabii de aici pt vilele lor..cam 25:%?/...DNA-UL chiar nu stie nimic?
Raspunde

INCREDIBIL

Acum 8 ani

Guvernul își bate joc de banii noștri! La solicitarea primarului din Blajel și cu sprijinul condamnatului Cindrea, inculpatul Dragnea alocă bani pentru infrastructura de apă din Blajel. Contribuabilul (și cei interesați) trebuie să fie informați că LUCRAREA de alimentare cu apă din respectiva localitate A FOST DEJA INAUGURATĂ - în prezența lui Cindrea și a presei din Sibiu- în data de 14.12.2013! Menționez că suma cheltuita pentru acest proiect a fost de aproximativ 1.000.000 Euro. Despre extindere nu poate fi vorba întrucât există alt proiect, finanțat din fonduri europene, în valoare de 2.500.000 Euro!
Raspunde

hop

Acum 8 ani

locuiesc in Tamaciu,pe o strada neasfaltata,gaurita,strada lata,lunga ,uitata de toti, oare de ce aceast,orasel de ce nu se regaseste pe lista aia cu bani de la Cindrea?nu meritam!!!
Raspunde

vit

Acum 8 ani

Degeaba se dau bani pentru investitii , daca la tara NU EXISTA POST DE POLITIE PERMANENT unde sa fie acolo politistul 24h! De exemplu in sate , vecine si foarte aproape de Sibiu, sunt zile si nopti in care TULBURAREA LINISTII PUBLICE ESTE UN MOD DE TRAI!!!!!!!pentru unii , in statii de autobus, parcuri sau strada . Lipsa respectului pentru cei care platesc taxe si impozite ,pe langa sfidarea si teroarea de care au parte unii cetateni este rezultatul incompetentei multor institutii si persoane.Sincer nu mai cred in dezvoltarea satelor!
Raspunde

@2

Acum 8 ani

Edilul din Blajel se comporta de parca ar fi primar in judetul TeleorDragnea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus