Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ariton, trimis in judecata in Dosarul Gala Bute

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul ministru el Economiei, Ion Ariton, în Dosarul Gala Bute. Ariton este acuzat de procurorii DNA că le-a cerut directorilor companiilor aflate în suboerdinea Ministerului Economiei să sponzorizeze evenimentul organizat în colaborare cu Ministerul Turismului. ”În cursul lunii mai 2011, inculpatul Ariton Ion le-a transmis director general al Direcţiei Planificare şi Dezvoltare Economică, şi, secretar general adjunct al ministerului, că Guvernul României a hotărât sponsorizarea Galei Bute cu o sumă totală de un milion de euro de către companiile aflate în subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.  În acest context, la cererea ministrului, Raicu Ioana a convocat pentru ziua următoare o şedinţă la sediul ministerului, transmiţând că este obligatorie participarea directorilor tuturor companiilor. Potrivit declaraţiilor martorilor audiaţi în cauză, această procedură era folosită în mod uzual doar pentru pregătirea vizitelor delegaţiei FMI, iar ministerul nu se ocupase niciodată de realizarea de sponsorizări”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, citat de Mediafax. ”La şedinţa cu directorii companiilor Ministrul Ariton Ion a prezentat scopul întâlnirii, după care s-a deplasat într-o încăpere alăturată, fiind informat periodic cu privire la desfăşurarea discuţiei”, se mai arată în document. 
Procurorii susțin că banii au fost virați unei societăți private. ”Pe parcursul întâlnirii, reprezentanţilor companiilor de stat li s-a impus încheierea de contracte de sponsorizare cu Federaţia Română de Box în cuantum de jumătate din suma pe care fiecare companie o avea disponibilă în buget la capitolul sponsorizări. În motivarea acestei solicitări s-a arătat că organizarea galei este un eveniment de interes naţional, susţinut de Guvernul României şi li s-a comunicat valoarea totală a sumelor care urmau să fie obţinute în acest mod, respectiv 1-2 milioane de euro. Fiecare companie a indicat suma cu care poate sponsoriza evenimentul, rezultatul centralizat fiind prezentat ministrului, care a solicitat suplimentarea valorilor propuse, motiv pentru care şedinţa a fost reluată. (...) Deşi beneficiarul real al sponsorizărilor a fost S.C. Europlus Computers S.R.L. (care deţinea exclusivitatea organizării şi care a încasat toate veniturile galei), în cuprinsul cererilor a fost indicată Federaţia Română de Box pentru a evita dispoziţiile imperative ale Legii nr. 32/1994 şi a crea aparenţa că este susţinută activitatea unei persoane juridice fără scop patrimonial.
Tototdată, Obreja Rudel a contactat nemijlocit reprezentanţii unora dintre companii (Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz) pentru a i se comunica modalitatea în care îi va transmisă suma stabilită, exprimându-şi nemulţumirea când a aflat că Hidroelectrica S.A. a aprobat o sponsorizare mai mică decât cea convenită pe parcursul şedinţei (600.000 RON în loc de 1,7 milioane RON).”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Alături de Ion Ariton, în faţa instanţei au ajuns şi fostul ministru Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

@1

Acum 8 ani

APA DE PLOAIE! VA FI DOAR STIRE IN FINAL, iar subiectul discutiei ramane cu averea.
Raspunde

curios

Acum 8 ani

Transgaz-ul cu cat a cotizat? Doar stim cine era la conducere atunci!
Raspunde

roberto

Acum 8 ani

bai cind singuru campion adevarat de box al tari care s-a batut pe bune la titlu mondial [doroftei ] va spus ca bute este un oarecare si adversari se aleg sa-i poata bate lau injurat toata presda basista ,uitativa cum a dat de aia cu pumni tari mai mult fuge prin ring decit sta la chelfaneala ,si cind se intilneste cu pumni adversarului este precum o cirpa de sters pe jos ,asa este si cu pliticeni care au condus tara niste impostori ajunsi din naivitatea noastra a bulumacilor s-a ne mai si conduca si rezultatu se vede coada cozilor europei ,nu maiavem de nimic ,nici sport ,industrie ,sanatate etc ,suntem lanterna rosie a europei ,tara bogata condusa de interlopi si manelisti
Raspunde

versiune

Acum 8 ani

Bute o fost campion de divizia B, asta trebuia sa explice presa asta care imbrobodeste si manipuleaza tot, dupa interese. Astea e cu versiunile astea,cind o dat de unu retrogradat din divizia A o luat-o pe coaja, asta tot incerca sa explice Doroftei.
Raspunde

@3,4 natangii in tandem

Acum 8 ani

Lasati voi boxul si alte cele,mai bine aveti grija de gramatica si de berea la pet ce-o primiti pt postari,milogilor!!!:)))))))))))))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus