Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Tamaian il acuza pe Ponta de plagiat. ”Dar in final, toata lumea e bucuroasa”

Deputatul PNL Ioan Tămâian acuză Guvernul Ponta de plagiat, după ce un proiect de lege propus de liberali a fost copiat de executiv și propus ca fiind inițiat de guvern. Informația a fost redată astăzi de site-ul gandul.info și semnalează faptul că un proiect de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate politic după instalarea comuniştilor la putere în România a fost copita de Guvernul Ponta după ce a respins un proiect similar elaborat de liberali.  Cele două proiecte au ajuns pe ordinea de zi a Senatului în aceeaşi zi, insă doar cel al Guvernului a fost adoptat pe 15 decembrie. Proiectul PNL a fost amânat până pe 25 februarie, când a trecut şi el de Senat. „Cred că legea noastră a fost trimisă la sertar pentru ca guvernul să scoată propria sa lege ca să-şi mai spele păcatele”, a declarat, pentru Gândul, deputatul PNL Ioan Tămâian, unul dintre iniţiatorii proiectului liberalilor. Conform liberalului, Guvernul Ponta „a încălcat regulamentele parlamentare care prevăd clar că, în situaţia în care există două sau mai multe proiecte de lege pe acelaşi subiect, acestea se dezbat împreună şi se adoptă în final un singur proiect compilat din textele celor supuse dezbaterii”. Cu toate acestea, Ioan Tămâian susţine că „in final, toată lumea este bucuroasă” pentru că s-a reparat, în parte, o nedreptate făcută celor care au suferit în regimul comunist.
Legea cu pricina vizează aproape 50.000 de persoane care au avut de suferit în regimul comunist și stabileşte o indemnizaţie lunară de 400 de lei pentru fiecare an de detenţie, strămutare, deportare sau prizonierat, 200 de lei pentru fiecare an de internare abuzivă în spitalele de psihiatrie sau domiciliu obligatoriu. De asemenea, soţul supravieţuitor beneficiază de o indemnizaţie lunară de 400 de lei. Măsurile intră în vigoare cu 1 iulie 2015. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 269

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

robert pas

Acum 8 ani

Orice initiativa legislativa de acest gen trebuie sustinuta financiar. Bravo Guvernului Ponta ca a facut posibila prin sustinere bugetara aceasta majorare. Cum mama dracului se face ca dupa guvernarile de dreapta ( CDR , ALIANTA DA) vin cei de la PSD si readuc lucrurile pe drumul lor firesc! Pentru veterani TOT RESPECTUL
Raspunde

KWI

Acum 8 ani

Tamaian uselistul pesedistul bbblleeaahhh mi-e sila
Raspunde

puiu

Acum 8 ani

alo primarua aveti grija si de cartierul VETERANI
Raspunde

ADEVARUL

Acum 8 ani

DOMNULE TAMAIANU VA BANALIZATI...RUSINE!
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

E ”superb”. Dupa ce inaintasii PSD-ului de astazi au persecutat persoane nevinovate in perioada comunista, au incarcerat intelectuali sau i-au trimis la Canal doar pentru ca erau inteligenti, acum vine Guvernul Ponta si ii ”mangaie” cu niste banuti. Masura populistă, luata de cei care trag sforile tarii si care au adus la stadiul actual populatia care munceste si isi plateste taxele si impozitele numeroase. Normal, atunci cand esti la putere, si ai painea si cutitul in mana, iti permiti sa plagiezi si apoi sa iti asumi propunerile si meritele. Oare ce i-a apucat pe cei de la PSD? Vin iar alegerile si ei incep campania mai devreme? E pacat ca PNL-ul doreste ca Romania sa ajunga una dintre tarile din Europa din toate punctele de vedere, o tara moderna, iar Ponta si ai lui isi fac de cap prin masuri populiste, si mai presus de toate, plagiate. Cum au putut sa pastreze la naftalina propunerea de lege a PNL-ului si apoi sa o propuna ei in aceeasi forma? Oare cat mai trebuie sa indure romanii pana se trezesc la realitate? Interesant e ca prima postare e pro PSD, cand numai babele si mosii mai cred in culoarea rosie ...
Raspunde

maverick

Acum 8 ani

Hai sa o mai lasam naibii de treaba cu comentarile aiurea. Masurile financiare cu titlu de despagubire pentru nedreptatile altora sunt binevenite, daca nu afecteaza financiar veniturile tinerilor care sunt totusi prea mici. Nu conteaza neaparat cine initiaza proiecte daca sunt in interesul cetateanului. Daca domnul Tamaian are dreptate si Guvernul Ponta a plagiat, sa le fie rusine. Oricum nu cred ca un deputat face asemenea declaratii daca nu e ceva adevarat la mijloc. Si atunci, sa le fie rusine psd-stilor pentru ca nu au votat legea la timp.
Raspunde

alt sibian

Acum 8 ani

Intr-adevar, nu e corect sa pastrezi un proiect in stand by doar pentru ca sa iti asumi tu merite dupa un timp. Si mai ales in detrimentul unor oameni nedreptatiti si chinuiti la un moment dat.
Raspunde

frant

Acum 8 ani

bai a avut dreptate ,brucan ,a stiut ce natie suntem ,a gresit un pic la estimare a spus ca ne trebuie 20 in loc s-a spuna ce vreo 50 s-a gindim democratic si s-a ajungem si noi precum statele civilizate din europa ,de 25 de ani astia de au condus fac cu schimbu 4 ani furam noi 4 ani furati voi ,si noi tot boi
Raspunde

tamaie

Acum 8 ani

Porta e mai omenos decat orice padelist din Pal si mAI liberal decat toti astia de dreapta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus